A kako komentiraš stepen strpljenja ruskog naroda da trpi idiote koji ga vode u propast
Ukratko, a mogu i detaljnije ako te zanima:
1) Rusija ne ide u propast, ni iz subjektivne perspektive njenih građana a ni objektivno, kada gledamo sa strane
2) Realna većina naroda u Rusiji veruje da se ovaj rat nije mogao izbeći, da je to rat protiv NATO, odnosno priprema za ozbiljan rat protiv NATO i da bi to došlo pre ili kasnije
3) Posle inicijalnog iznenađenja situacijom u kojoj su se našli, većina je prihvatila novu realnost da je zemlja u ratu i da se sprema za potencijalno još veći
4) Većina naroda podržava rukovodstvo i ono što rade u Ukrajini i na međunarodnom planu
5) Gubici nisu zanemarljivi ali su podnošljivi i prihvatljivi, odnosno ne utiču na rejting vlasti na bilo koji način. Gubici koji se mere stotinama hiljada mrtvih su samo u mašti i propagandi, realni su manji i podnošljivi za veliku zemlju kakva je Rusija
6) Ekonomski se rat uopšte ne oseća, svakako ga više oseća prosečni žitelj Evrope nego Rusije, kroz poskupljenja i inflaciju.
Ja lično ne delim ovakvo mišljenje ali to uopšte nije bitno, bitno je kako stvari vidi narod u Rusiji.
Preneo sam ti ako te zanima stvarno stanje, onako kako su meni preneli naši koji žive i rade u Rusiji godinama.
Ako ćeš da nastaviš da pišeš standardne gluposti, slobodno, mada mislim da ti je bolje da pokušaš da shvatiš realno stanje.