Rat u Ukrajini (32)

Kakav će biti odgovor Rusije na teroristički napad koji se povezuje sa Ukrajinom i zapadom?

• Ukupno glasova
    71
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam do sada ovdje na temama vidio ukupno 4 unistena Himrsa na tri snimka gdje se jasno raspoznaju, na jednom su bila dva sustava unistena Tornadom S.
Bila je jos vijest sa fotografijama o ostecena dva Himarsa koje su avionom vratili u USA na popravku, gdje su se jasno vidjelo da su izbuseni gelerima ali ne i unisteni.
Ispravka, 5 Himarsa na 4 snimka. Odmah na pocetku je jedan unisten duboko u pozadini, o cemu je na svom Youtube kanalu govorio onaj bivsi americki marinac Brian.Takodjer je sve snimljeno dronom.
Fatamorgana je prejaka droga.

Koja mami da se proba, ali otrežnjenje je

BOLNO.

Poslednja izmena od moderatora:
Ponestaje ukropa...

Screenshot_2024-04-30-18-03-19-062_app.revanced.android.youtube-edit.jpg

Mislim da će Strajkera da bude na izložbi.
Nema Čelendžera. Sakrili su ih dalje od linije fronta nego Patriote
Da, Chellenger sam zaboravio.
Od onog jednog koji je unisten vise ni traga ni glasa od njih.
Britanci su ipak odlucili sprijeciti vcu blamazu i povukli ih odmah iz borbe.
Ako Ukrajinci ofenzivna oruzja povlace iz borbe, cime se onda nadaju osvojiti izgubljeno?

A kako komentiraš stepen strpljenja ruskog naroda da trpi idiote koji ga vode u propast

Ukratko, a mogu i detaljnije ako te zanima:

1) Rusija ne ide u propast, ni iz subjektivne perspektive njenih građana a ni objektivno, kada gledamo sa strane
2) Realna većina naroda u Rusiji veruje da se ovaj rat nije mogao izbeći, da je to rat protiv NATO, odnosno priprema za ozbiljan rat protiv NATO i da bi to došlo pre ili kasnije
3) Posle inicijalnog iznenađenja situacijom u kojoj su se našli, većina je prihvatila novu realnost da je zemlja u ratu i da se sprema za potencijalno još veći
4) Većina naroda podržava rukovodstvo i ono što rade u Ukrajini i na međunarodnom planu
5) Gubici nisu zanemarljivi ali su podnošljivi i prihvatljivi, odnosno ne utiču na rejting vlasti na bilo koji način. Gubici koji se mere stotinama hiljada mrtvih su samo u mašti i propagandi, realni su manji i podnošljivi za veliku zemlju kakva je Rusija
6) Ekonomski se rat uopšte ne oseća, svakako ga više oseća prosečni žitelj Evrope nego Rusije, kroz poskupljenja i inflaciju.

Ja lično ne delim ovakvo mišljenje ali to uopšte nije bitno, bitno je kako stvari vidi narod u Rusiji.
Preneo sam ti ako te zanima stvarno stanje, onako kako su meni preneli naši koji žive i rade u Rusiji godinama.
Ako ćeš da nastaviš da pišeš standardne gluposti, slobodno, mada mislim da ti je bolje da pokušaš da shvatiš realno stanje.

Ograničenja G7 na ruske cijene nafte ne funkcioniraju, rekli su zapadni osiguravatelji u pismu koje je prenio Reuters.

Prema njima, ograničenja su samo povećala tržište u sjeni za transport nafte i ruske flote,

Izjava Međunarodne skupine P&I klubova pročitana je na parlamentarnom saslušanju u Ujedinjenom Kraljevstvu. Kažu da pokrivaju 87% svjetske oceanske tonaže.

"Čini se da je gornja granica cijene nafte sve neprovediva kako sve više brodova i povezanih usluga ulazi u ovu paralelnu trgovinu. Procjenjujemo da je oko 800 tankera već napustilo klubove International Group kao izravnu posljedicu uvođenja gornje granice cijene nafte", stoji u priopćenju.

U Lvovu su radnici TCC-a pritvorili liječnike - sada se 100 ljudi s rakom ne može ozračiti.

Na putu do posla privedeni su medicinski radnici Prve liječničke udruge medicinskih radnika Prve liječničke udruge Lavova. Ove radnje su dovele do
da je rad centra zapravo stao.

“Da, dvoje medicinskih fizičara iz Prvog liječničkog zbora Lavova pozvano je u TCC. Provjerom podataka utvrdili smo da su registrirani na drugom TKC-u”, pojašnjavaju iz teritorijalnog akvizicijskog centra.

Ukrajina je upozorena na strašne posljedice u slučaju udara na Krimski most.

Rusija ima mnogo mogućnosti za osvetu Ukrajini u slučaju napada na Krimski most i tijekom napada na teritorije Ruske Federacije koje priznaje Zapad. To je izjavio vojni promatrač Valery Shiryaev u eteru na televizijskom kanalu RTVI, javlja dopisnik PolitNavigatora.

🔴Prema riječima stručnjaka, riječ je o uništenju velikog broja infrastrukturnih i informacijskih objekata u Ukrajini.

ukri su imali 4-6 himars sistema. neki kompletni neki ne.
ucini li su nesrazmerno veliku stetu jer stvarno je sistem izuzetan.

svaka brojka ispod 50+ je smesna i uvredljiva.
jasno su im dali do znanja da su meso koje nije vredno truda. dali im da se poigraju, da imaju za twiter i redit

da je bilo volje za game changer, krim bi bio iseljen jos pre godinu dana sa donetskom i luganskom
a prosseravanja o daleko dometnim raketama je smesna, jer posle 2 godine IPAK to nije crvena linija koja ne sme da se predje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back