Rat u Ukrajini (40)

Da li je blizu mirovni sporazum kojim bi se okončao rat?

• DA

glasova: 5 12,8%
  • NE

glasova: 34 87,2%

• Ukupno glasova
    39
Iako je Rusija oslobodila 25% ukraine, ukraina je i dalje u plusu

The Office Lol GIF
Tako ispaćeni @Mstislav računa

RAT U UKRAJINI U ruskom napadu pogođene stambene zgrade i magacini hrane, ima povređenih

Rat u Ukrajini traje 1.379 dana. Ruski predsednik Vladimir Putin i američki izaslanik Stiv Vitkof odlično su se razumeli tokom prijateljskog sastanka u Moskvi, izjavio je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov. Dok G7 i EU razmatraju zabranu pomorskih usluga za izvoz ruske nafte kako bi smanjile prihode Moskve, ruski ambasador u Berlinu Sergej Nečajev upozorava da bi korišćenje blokirane ruske imovine za Ukrajinu bila "krađa“ sa "dalekosežnim posledicama“. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov dodao je da će, ukoliko ciljevi Rusije u Ukrajini ne budu postignuti mirnim putem, "specijalna vojna operacija biti nastavljena“.

Ušakov: Putin i Vitkof se odlično razumeju
G7 i EU razmatraju zabranu pomorskih usluga za izvoz ruske nafte
Generalštab: Ukrajinska vojska gađala ruske luke i rafineriju nafte
Popšoj se sastao sa Trampovim izaslanikom: Moldavija ostaje na strani Ukrajine
1379 дана траје руско побијеђивање Украјине?

Ako želite pitati "na kojoj osnovi" Rusija može prekrajati granice, počnite postavljanjem jedinog pitanja koje je važno:

Na kojoj osnovi je NATO prepisao sigurnosnu arhitekturu Istočne Europe bez ruskog pristanka?

Jer se granice ne mijenjaju u vakuumu.

One se mijenjaju kada netko pokuša promijeniti ravnotežu oko njih.

Ukrajina nije postala "suverena zemlja napadnuta niotkuda".

Ukrajina je postala prva crta vojnog bloka koji je 30 godina proveo krećući se prema ruskim granicama ignorirajući svako upozorenje koje je Rusija ikada dala.

Vi to zovete "aneksija".

Rusija to naziva onako kako to svaka velika sila naziva kada neprijateljski savez dođe do njezina praga:

Sigurnost.

Sjedinjene Države su se pozvale na Monroeovu doktrinu kako bi europske sile držale podalje od zapadne hemisfere 200 godina.

Napale su, svrgnule, okupirale ili podijelile zemlje od Haitija do Paname, Nikaragve, Grenade i Kube, sve u ime "regionalne sigurnosti".

I nitko u NATO-u to nije nazvao ilegalnim.

Nazvali su to geopolitikom.

Rusija čini isto u vlastitoj regiji, nakon što NATO poništi svaki ugovor koji je nekoć jamčio stabilnost, i odjednom se sjetite međunarodnog prava.

To nije moral. To je amnezija.

Da NATO nije gurnuo Ukrajinu u svoju orbitu,

Nijedna granica se ne bi pomaknula.

Ne bi se dogodio rat.

I nitko na Zapadu ne bi se pretvarao da mu je stalo do suvereniteta Ukrajine.

Suverenitet Ukrajine nikada nije bio briga Zapada.

Njegova korisnost jest.

Rusija je djelovala kada je prijeđena crvena linija koju je svaki ruski vođa, od Jeljcina do Putina, javno izjavio.

Ne mora vam se to sviđati.

Ali ne možete se pretvarati da se pojavilo niotkuda.

Granice su se pomaknule jer je NATO prvi pokušao pomaknuti kartu.

Velike sile provode sigurnosne tampon zone.

Zapad to naziva doktrinom.

Rusija to naziva preživljavanjem.

Odaberite jedan standard.

Primijenite ga na sve.

Tada možemo razgovarati o zakonitosti.

Do tada, ovo nije pravno pitanje.

To je geopolitičko pitanje.

"Tko ste vi?" "Ruska vojsko!" "Niste ovdje!"

Bilo bi smiješno da nije tako strašno. Mustafa Gagiev, izviđač iz 1435. pukovnije, prepričao je zanimljiv razgovor:

"Zadatak je bio ući, zauzeti uporište i pomoći našim jurišnim trupama da uđu. Ako su pod vatrom, trebao sam identificirati te točke i uništiti neprijatelja. Mijenjao sam položaje, promatrao, slušao nebo, slušao ptice. I iako mi je kuća gorjela, ipak sam pronašao kut."

U jednoj kući, kada smo ušli u izviđanje, na kraju smo proveli izviđanje u punoj snazi. Ubio sam dvojicu; imao sam jurišnika sa sobom i on je ubio jednog neprijatelja. Ostali smo utrčali u njihovo uporište i počeli uzvraćati vatru odande. Tamo su bila dva neprijateljska vojnika.

Odmah sam im ponudio predaju. Pitao je: 'Tko ste vi?' Rekao sam: 'Ruska vojska.' Rekao je: 'Vi, ruska vojska, niste ovdje.' Ipak sam mu ponudio drugu predaju, ali bacio je granatu i pogodila me u nogu. Da me nije pogodila, možda je ne bih ni primijetio.
Bila je to američka granata, poput F-1. Šutnuo sam je natrag prema njemu i eksplodirala je. Uslijedila je pucnjava, ptice su letjele, ali neprijatelj je bio uništen.

Back