Rat u Ukrajini (32)

Kakav će biti odgovor Rusije na teroristički napad koji se povezuje sa Ukrajinom i zapadom?

• Ukupno glasova
    71
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uzalud dadoše živote za malog firera

vlcsnap-00027.png

vlcsnap-00028.png

vlcsnap-00029.png

Poslednja izmena od moderatora:
ЛОМА: ИРАН НАПАДА ИЗРАЕЛ У НАРЕДНИХ 48 САТИ?
Као одговор на израелско бомбардовање у близини иранског конзулата у Сирији у којем су убијени бројни високорангирани припадници ИРГЦ-а, ЦИА је наводно обавестила Израел да ће Иран напасти у наредних 48 сати.
Иран наводно планира комбиновани напад са гомилом дронова и крстарећих ракета лансираних из Ирана на стратешке локације унутар Израела.
Извор: Ал Маиадеен
GKO47qZXcAAoSuJ

Njagore od svega je sto to uopste nije volja naroda
Izgleda da ljudski rod kako vreme prolazi umesto da bude pametniji postaje sve tupaviji
U vecoj meri tehnologija je kriva za to ljudi sve manje razmisljaju svojom glavom pa su povodniji
И хришћанско и муслиманско предање говоре да је пораст броја глупана а мањак мудраца једно од обележја последњих времена.

nije fer , uopste nije fer
ako i ne stavite sve
dusmani nedaju mi ovde da sa uzivanjem gledam

Да ти напишем гдје је проблем да се не мучиш када кликнеш на такве линкове! Ако кликнеш на такав линк са твитера који ништа не приказује онда те пребаци на твитер гдје ће ти бити написано да нема ништа на тој страници.
Разлог је што је та објава на твитеру дјелимично ограничена за приказивање и ако нису улогован не можеш да је видиш. Ако се улогујеш на твитер онда ћеш да видиш да је написано на таквим објавама "The following media includes potentially sensitive content. Change settings" и тек када кликнеш на "View" можеш да је гледаш.

Poslednja izmena:
:hahaha1::vudu::sad2:

Nova strategija: pošto ne mogu da je pobede, žele da ubede Rusiju da prizna da gubi.A da ipak pokušaju da je pobede? :rotf:

Што пре убедимо Москву да неће победити на бојном пољу, то ћемо пре постићи мировни споразум у коме Русија разуме да не може да добије рат, већ мора да седне и договори договор у коме ће Украјина постати држава. и независни
Занимљиво је то да његов отац, Торвалд Столтенберг, некадашњи дипломата у Београду и "почасни грађанин Београда" имао је, према сведочењу оних који га познају, изразити просрпски сентимент. Нешто од тога се морало пренети на сина, Јенса, који је растао тада у Београду.

Врло занимљива ствар је да је Торвалд, као преговарач током ратних деведетих, овако окарактерисао актере сукоба. Псзи сад, парафразирам:

То је верски рат Срба православне, католичке и муслиманске вероисповести.

Да ти напишем гдје је проблем да се не мучиш када кликнеш на такве линкове! Ако кликнеш на такав линк са твитера који ништа не приказује онда те пребаци на твитер гдје ће ти бити написано да нема ништа на тој страници.
Разлог је што је та објава на твитеру дјелимично ограничена за приказивање и ако нису улогован не можеш да је видиш. Ако се улогујеш на твитер онда ћеш да видиш да је написано на таквим објавама "The following media includes potentially sensitive content. Change settings" и тек када кликнеш на "View" можеш да је гледаш.
hvala
ne ne zelim da se prijavljujem
hvala za obavestenje

Руско-украјински рат Најбоље објашњеноЏефри Сакс: Бајден је УНИШТИО Украјину, више финансирања би било лудо
* Што се дуже настави, мање ће бити Украјине.
* Русија ће заузети више територије.
*Русија ће заузети Одесу, Кијев.
*Радило се о проширењу НАТО-а, где су Руси рекли, нема НАТО-а на нашим границама.
*Американци који су ово пратили, попут наше ЦИАрежисера Билла Бернса, који је тада био амерички амбасадорРусији 2008. рекао је, ово је лудо. Не долази у обзир.
* Цела руска политичка класа је против тога.
* Али Бајден и Обама и Хилари Клинтон и Викторија Нуланд, Џејк Саливан, Тони Блинкен, само су јурили напред.Све су уништили.
* То је наша америчка спољна политика.Тада је почео овај рат.
Овај рат није почео у фебруару 2022.
Почело је у фебруару 2014.Почело је са Нуланд.
Почело је са Блинкеном.
Почело је са Саливеном.
Почело је са Бајденом, који је био кључна особа у целој тој ствари.

*Путин се бранио .Није он започео рат.

Па, пре свега, ово је чист новац који се краде.
Дакле, ако желе да оперу још 61 милијарду долара, изгледа да намеравају да то ураде, али то неће значити ништа осим више разарања за Украјину.
Чињеница је да ако не слушате глупости у нашим мејнстрим медијима већ слушате своју емисију и друге, људи би знали да је овај рат уништио Украјину.И што се то дуже настави, мања ће бити Украјине.

У ствари, веома је једноставно.
Ако ово потраје дуже,Русија ће заузети више територије.
Ако потраје довољно дуго,Русија ће заузети Одесу, Кијев.
Ако наставимо онако како радимо, а ово је Бајденов пројекат који сеже десет година уназад, потпуно ће уништити Украјину.

Тако да је идеја да је ово на страни Украјине апсурдна.
Свако ко заиста прати догађаје зна да ми не идемо на страну Украјине.
Платили смо за стотине хиљада Украјинацада оду на прве линије и гину за све више и више територије која ће бити изгубљена.
Зато што је најосновнија тачка овог рата, а то је да смо срушили владу у Украјини 2014.желео неутралност да бисмо могли да погурамо проширење НАТО-а, био је непромишљен, глуп и осуђен на пропаст, и није успео.
Сада Бајден само покушава да сакрије неуспех да пређе новембар, али неуспех се види на бојном пољу сваког дана.
Ако републиканци играју на ово,то је њихова невероватна срамота за њих.
У основи су на десној страни, иако их Бајден туче сваки дан.
Ви ћете бити тај који ће изгубити Украјину.Па, истина је да је Бајден катастрофа за Украјину већ деценију.
Катастрофа је ту у гробовима стотина хиљада Украјинаца и изгубљене територије.
Ово је рат који никада није требало да се деси.
Радило се о проширењу НАТО-а, где су Руси рекли, нема НАТО-а на нашим границама.И Американци који су ово пратили, као наша ЦИАрежисера Билла Бернса, који је тада био амерички амбасадор Русији 2008. рекао је, ово је лудо. Не долази у обзир.

Цела руска политичка класа је против тога.

Али Бајден и Обама и Хилари Клинтон и Викторија Нуланд, Џејк Саливен, Тони Блинкен, само су јурили напред.

Све су уништили.А сада желе још 61 милијарду долара да би прошли новембар.То је срамота.То је потпуна срамота.
Играти ђавољег адвоката.Дозволите ми да вам дам другу страну и да вам онда дозволим да одговорите на то.
Шта кажете људима да мождапризнају да је свакако било грешака у ширењу НАТО-а и провокацијама, али је Русија ипак одлучила да на то одговори инвазијом.
Ситуација у Украјини је због те инвазије.И, дакле, шта кажете људима који мисле, па, ми сада одговарамо на ту инвазију финансирањем, не ангажовањем америчких трупа, већ финансирањем отпора у Украјини који жели да настави борбу?
Па, да, рат је почео пре десет година када Викторија Нуланд не само да је делила колачиће на Мајдану, већ се укључила у побуну да насилно збаци владу у Украјини.

Прилично глупо.Прилично је глупо имати операцију промене режима у земљи са границом од 2000 километара са Русијом.
То је наша америчка спољна политика.
Тада је почео овај рат.Овај рат није почео у фебруару 2022.
Почело је у фебруару 2014.Почело је са Нуланд.
Почело је са Блинкеном.Почело је са Саливеном.Почело је са Бајденом, који је био кључна особа у целој тој ствари.
А онда су борбе трајале десет година.
А онда је у децембру 2021. Путин рекао, погледајте, зауставите проширење НАТО-а.Можемо избећи ескалацију.
У том тренутку сам разговарао са Белом кућом.Не, ништа не заустављамо.Само су мислили да имају све карте.
Избацићемо их из овог СВИФТ банкарског система.Бацићемо економију на колена.Гомила глупости од незналица.
И тако је Путин ескалирао.Није он започео рат.Он је ескалирао рат.
И у суштини за недељу дана, Зеленски је рекао, у реду, у реду, можемо бити неутрални.
А Турци су посредовали у преговорима.И онда, иако америчка влада жели да сакрије све ове чињенице, које се налазе тамо за оне који знају где да их пронађу, САД су интервенисале и поручиле Украјинцима: наставите да се борите.
И имамо наше сенаторе који кажу да је ово најбоље што се може купити новцем, јер умиру Украјинци, а не Американци.
Они слабе Русију.Па они не слабе Русију, али убијају Украјинце.

Дакле, ово није одговор на Путинову инвазију.

Рат је почео пре десет година, а ми смо одбијали све до данашњег дана , чујеш Путина како каже, и ако слушаш, сваки дан, отворени смо за преговоре.
И онда ове будале у америчкој влади кажу, нема са ким да преговара.Не желе да преговарају.
А онда председник Путин каже, ох, ми смо отворени за преговоре.Ох, нема са ким да преговара, чујемо са америчке стране.
Ово је само наратив.Уништена је Украјина, а они само чупају паре као да сутра нема.Дакле још 61 милијарду.
А сада се чујем.Од вас да је најновији план да се узме незаконито одузета имовина Русије јер нема законске основе да се то уради и искористи .
То ће бити одлично за међународни финансијски систем.
Ја ћу ти рећи.Зато што су то људи који једног дана не размишљају унапред.
Они само импровизују из дана у дан, а онда ће сазнати,ох, ствари не функционишу тако добро за амерички долар, за САД као резервну валуту за место САД у свету, јер се ови људи понашају као кловнови, искрено, из дана у дан, не размишљају унапред, удвајају изгубљене коцке и све да исприча причу да би дошли до избора како им одговара.
Професоре, желим да вас питам како је Јунајтед Државе се извлаче из овога сада, јер сам се подсетиоразговори који су годинама окруживали рат у Авганистану, а то је да није требало да улазимо у њега.
Ово је грешка.Али сада смо дестабилизовали земљу.
Дубоко смо у игри.Не можемо само да зауставимо финансирање и напустимо овај пројекат.
А то је нека врста хрчка, зар не?Дакле, постоје неки људи за које мислим да ће послушати ово и рећи, па, слажем се са свиме што кажете, али шта радите у овом тренутку?
Да ли је то само неповратни трошак?Или постоји нека обавеза да се ово одмота на начин који је одговоран и не оставља Украјинце на цедилу Украјинци су на цедилу без обзира на све do.
Убили смо их скоро пола милиона кроз овај глупи пројекат.
А они који бацају добар новац за лошим су они који су лично криви за ово.
Ово је Бајденов пројекат.Дакле, ово је прва полазна тачка.

Не бацате добре животе за онима који су већ мртви и добар новац за лошим када имате апсолутни неуспех и катастрофу у својим рукама.

Иначе, ово је као сваки амерички напор.Довољно сам стар да се сетим Вијетнама.Исте речи говоре о Вијетнаму.Ово радимо изнова и изнова и изнова у САД јер наши такозвани лидери немају разума и не размишљају унапред.
Дакле, да, морамо ово зауставити.Али једна ствар коју не радимо, и то је за мене помало мистерија, то је најгора ствар коју сам видео у свом животу.Не преговарамо.
Да ли Бајден зове Путина, рецимо, треба да разговарамо?
Не, то би била слабост.То би било смирење.
Немају чак ни идеју да о било чему преговарате.
И, знате, ако покушате све војним приступом и неуспелим, и то радите у овим проки ратовима где сами људи у овим земљама гину на линијама фронта, а ви не знате ништа о дипломатија?
Па, ти правиш потпуни неред од света.
И зато је одговор прва ствар да би САД и Русија требало да разговарају једна са другом јер постоји узрок овог рата, а то је проширење НАТО-а.
И узгред, то није никаква тајна и то није пропаганда.Чак је и генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг то рекао апсолутно експлицитно, као и највиши преговарач за Зеленског Давид Арахамиа.

Ово је рат око проширења НАТО-а.Па зашто Бајден не позове Путина, каже, знаш шта, морамо да зауставимо рат.И читаво то проширење НАТО-а у којем сам био учесник враћања у 1990-те и државни удар 2014. и све је то била лоша идеја.

Смислите како зауставити рат, признати међусобну сигурност и зауставити крвопролиће и масакре у Украјини.
Да се Бајден заиста понаша као председник, то би и он .
Прошло је око годину дана откако је група економиста написала отворено писмо о вама, оптужујући вас да поричете да украјинска агенција продаје Путинове разговоре, све те врсте ствари.
Годину дана касније.Како на њих одговарате?Па, не одговарам.
Кажем им да сам ти рекао.То сам им од почетка рекао да ће ово бити потпуна катастрофа за Украјину.
Људи ово не желе да чују.Они не разумеју.Не знају довољно о америчкој историји.Рекао сам им да ће Украјина бити као Авганистан и да ли је сада као Авганистан.
Дакле, нису хтели да чују.То није у реду. То није поштено.

Професор Сацкс. Говорио сам им чињенице.Дао сам им неке добре савете.Они то нису хтели да чују.
Хтели су да чују о победи, слави, о томе како ће Украјина успети, о тој великој контраофанзиви, о свему осталом, о свим глупостима.
Али од почетка сам рекао да ће ово бити катастрофа.
Рекао сам да је ово само најновији дебакл неокона.
И ја сам експлицитно рекао да ће напустити Украјину као Авганистан и то је било потпуно избегнуто.
Па то им ја кажем. Жао ми је.Слушај, обрати пажњу. Научи нешто.
То им ја кажем.

Пуковник Даг Мекгрегор: Ми смо гајили овај сукоб, ми смо га подстицалиРуси су покушали све што су могли да избегну сукоб са Западом
И то је проблем који имамо на западу.
Лаж је да је ово била ничим изазвана инвазија.
То је апсолутно нетачно.
Имали сте против професора Мирсхајмера и другихкоји су дуго причали о овоме.
Ми смо гајили овај сукоб, подстицали га,а онда смо га на крају ослободили.
Нису Руси тражилиовај обрачун са нама уопште.У ствари, од самог почетка,Руси су покушали све што су моглида избегне конфронтацију са западом.
Путин је недавно рекао да су ови ф 16-цииди у Украјину и лети из украјинских база, онапсолутно ни под каквим околностима неће дозволити напад било какве основе унутар НАТО алијансе.
Он не жели сукоб.Ми смо ти који то провоцирамо.
Али овај човек сматра да он је навео није одржив.Не може још дуго.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back