Rat u Ukrajini (3)

Sta treba da urade Ukrajinci?

• Da se bore do kraja.

glasova: 30 22,6%
  • Da se predaju.

glasova: 91 68,4%
  • Da pobegnu.

glasova: 12 9,0%

• Ukupno glasova
    133
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma znam ja dobro o cemu je rijec, ali ne moze se rusiti stambeni blok zbog dva tenka izmedu zgrada, mislim moze, ali to je ratni zlocin, jbg...

Uvijek mi u ovakvim slucajevima padne na pamet ona srpska baba sto je mitraljezom branila svoje dvoriste, jbg, mozda je pokosila jednog, dvojicu, ali nakon toga su ostali prvo pucali po babama a tek onda gledali ima li baba mitraljez ili nema, ako cemo pravo ubiti babu je ratni zlocin, ako cemo pragmaticno ne znas sta baba ima iza leđa...

Rat je zaebana stvar :(
Slazem se, rat je stasna stvar, nema tu neke velike srece.

Ali, nisi me razumeo, nece da se srusi stambeni blok, ali ne moze vojnik u situaciji kada tenk topovski puca na njega iz prolaza zgrade, sada da stane i da cilja polako i smireno na tenk da ne osteti i zgradu, ili ce drugi tenk sada polako ciljati taj tenk u prolazu zgrade, ili ce se pozvati vazdusna pomoc koja ce ciljati tenk u milimetar, nego ce se odmah zapucati u tom pravu tenka kako bi se sto pre unistio, niko nece u ratu valjda cekati da ga drugi kokne.

Pa, ako nazalost strada i zgrada, to je mozda kolateralna steta, ali cak je i legitimni cilj jer se koristi u svrhu borbenih dejstava i meni se cini da moze da bude pod Pravilo 7,8,9,10.

ratno pravo

I sta sad ako se cela zgrada koristi u vojne svrhe, pa postaje legitimni vojni cilj iako mozda i ima nekih civila u zgradi, osuda je na strani vojske tih civila sto koriste njihovu zgradu u vojne svrhe, oni rade prakticno protiv svojih civila, ako gubis rat nemas pravo da se krijes medju civilnim objektima, ili se predaj i kapituliraj, ili ovako postajes odgovoran i za civilne zrtve ako se krijes medju civilnim objektima, vec imamo neke snimke kako se civili bune sto koriste zgrade u vojne svrhe.

E, to sa babama, vec sam nesto komentarisao, secas se oni ruski vojnici koji su usli u dvoriste i deda i baba ih poterali napolje i oni kao male mace se povukli, i sta da je baba imala jednu bombu u djepu ili da su se krili ukrajinski vojnici u kuci, ti vojnici bi stradali ko golubovi, ali eto na svoju stetu su radili, imaju naredjenje da se maximalno stite civili, danas sam citao da je zvanicno u Ruskoj vojsci proklamovano da se maximalno koliko je moguce stite civili u borbama.

Kontradiktorni su mi podaci o broju poginulih vojnika i civila. Negde Rusi kazu 1 500 Ukri pricaju o 5 000 poginulih. Sto je katastrofa ali ako smem da kazem i nije tako mnogo poginulih ako se zna da je u Srbiji 99 poginulo oko 3 000ljudi. Bez obzira na vesti o brutalnosti ipak nisu to jos ogromne brojke. Mislim ovde sam izbegao politicku korektnost ,tipa i jedan covek je previse. Ipak se vodi racuna o zrtvama.nije bas bezobziran rat.Zasada.

Сви на једног , цео западни свет љигави и покварени је насрнуо на Русију , свету словенску земљу ..

Укинули медије , укинули слободе и почели кварно иодвратно да спинују , али истину не може нико да заустави , нити може да је уништи .

Бог је на руској страни и нико им ништа не може .

:rida::rida::rida:

A eto, siledzija prebio cecene, pa su sad kujice, siledzija sad hoce prebiti i ukrajince, da mu i oni budu kujice, a ukrajinci ne daju, tko bi se to nadao :roll:
.
Реално, овај рат се води ради заштите Сорошевих и НАТО инвестиција у Украјини.

Још од наранџасте револуције и Јушченка и Тимошенкове тамо се ништа није променило, остала је најкорумпиранија земља Европе, толико да су на крају изабрали комичара за председника државе.

Ко би се, нормалан, борио за такву "демократију"?

.

Slazem se, rat je stasna stvar, nema tu neke velike srece.

Ali, nisi me razumeo, nece da se srusi stambeni blok, ali ne moze vojnik u situaciji kada tenk topovski puca na njega iz prolaza zgrade, sada da stane i da cilja polako i smireno na tenk da ne osteti i zgradu, ili ce drugi tenk sada polako ciljati taj tenk u prolazu zgrade, ili ce se pozvati vazdusna pomoc koja ce ciljati tenk u milimetar, nego ce se odmah zapucati u tom pravu tenka kako bi se sto pre unistio, niko nece u ratu valjda cekati da ga drugi kokne.

Pa, ako nazalost strada i zgrada, to je mozda kolateralna steta, ali cak je i legitimni cilj jer se koristi u svrhu borbenih dejstava i meni se cini da moze da bude pod Pravilo 7,8,9,10.

ratno pravo

I sta sad ako se cela zgrada koristi u vojne svrhe, pa postaje legitimni vojni cilj iako mozda i ima nekih civila u zgradi, osuda je na strani vojske tih civila sto koriste njihovu zgradu u vojne svrhe, oni rade prakticno protiv svojih civila, ako gubis rat nemas pravo da se krijes medju civilnim objektima, ili se predaj i kapituliraj, ili ovako postajes odgovoran i za civilne zrtve ako se krijes medju civilnim objektima, vec imamo neke snimke kako se civili bune sto koriste zgrade u vojne svrhe.

E, to sa babama, vec sam nesto komentarisao, secas se oni ruski vojnici koji su usli u dvoriste i deda i baba ih poterali napolje i oni kao male mace se povukli, i sta da je baba imala jednu bombu u djepu ili da su se krili ukrajinski vojnici u kuci, ti vojnici bi stradali ko golubovi, ali eto na svoju stetu su radili, imaju naredjenje da se maximalno stite civili, danas sam citao da je zvanicno u Ruskoj vojsci proklamovano da se maximalno koliko je moguce stite civili u borbama.

Ma jasno je to sve ko dan, u ratu se ne pita nista, ali onda nemoj brate mili trubiti da cuvas i spasavas civile, to ne postoji u ratu, u ratu ginu civili, i to pet puta vise od vojnika, minimalno, tko govori drugacije taj laze, eto, nema tu nikakvih izmotavanja, ako si napao milionski grad onda znas da ce stradati deseci tisuca civila, kakva preciznost, kakvo cuvanje civila, kakvi bakraci...

Uglavnom, Rusi lazu, jbg...

Istočno od reke je pod kontrolom Narodne Milicije

FN1kMrfXEAgNw9d

Tixoglu je javio jos pre 2 nedelje da su ga Rusi uzeli

kad ono, ipak su amerikacni rekli istinu

zaglavili se ko glineni golubovi u blatu

Vijetnam pocinje, miris baruta u ranu zoru
Питај га зашто није слушао Американце када говоре само истину?

Vijetnam pocinje, miris baruta u ranu zoru
Па ти си гледао осим Патата цртане и Апокалипсу!?
Није барут већ напалм: "Волим мирис напалма у зору"

Опрема и наоружање, како совјетске производње, тако и западних земаља, након провере техничког стања, пребацују се јединицама народних република, наводи се у саопштењу руског Министарства одбране.

.
Реално, овај рат се води ради заштите Сорошевих и НАТО инвестиција у Украјини.

Још од наранџасте револуције и Јушченка и Тимошенкове тамо се ништа није променило, остала је најкорумпиранија земља Европе, толико да су на крају изабрали комичара за председника државе.

Ко би се, нормалан, борио за такву "демократију"?

.

Ma Rusi ugrozeni na sve strane, i od cecena, i od gruzijaca, i od moldavaca, i od ukrajinaca, i od estonaca, litvanaca, latvijaca, finaca, poljaka, hrvata, nijemaca, pedera, zidova, i od eskima, jadni Rusi nitko ih ne voli, bu faking hu :roll:

Lazu ko Lavrov :roll:

Обични Украјинци су таоци Олигархије и Нациста.

Ови се боре јер једнима ће бити суђено, а други неће сићи до суднице.

Зато се ови толико боре и држе обичне Украјинце као таоце.

Bojim se da tamo ima solidan broj zaludjenih Ukrajinaca, koji su sada zadojeni antiruskim mentalitetom. Zapad dobro radi propagandu, a to traje vec 30+ godina, od raspada, uz ubrzanje kako je vreme proticalo.

Verujem da bi objektivno izvestavanje, tj. ruska propaganda (ali da se iznese sta su sve radili ukrajinski politicari, vecinom protiv sopstvenog naroda), dobar deo otreznilo, ali ipak ce ostati deo zadojenih nacionalista.

Mada sam misljenja da ako se dobro i dugo obavi propaganda, Ukri ce biti veci Rusi od Rusa za 10-20 godina.

I moram da ponovim da i mi imamo slicnu situaciju kao Ukrajina - taoci smo SNS bande koja je upravo to - kriminalna banda koja se bogati na izdaji drzave i pljacki resursa i zloupotrebi uticaja (vlasti). I to sve ide protiv Srbije. A mi se "cesljamo". Kazu pametniji od mene da ce i ovde rezim da padne na ulici kad narodu doqrci, samo se bojim da ce tada biti prekasno, i da je vec i sad mozda kasno da se ovi sklone, ali ipak bolje sto pre jer sto vise se ceka oni ce vise stete da nanesu. Ukrajina nam je dobar primer kako to izgleda.

🇪🇺❌🇷🇺 Европска унија се спрема да уведе нове санкције против руских нафтних компанија "Росњефт", "Трансњефт" и "Гаспромњефт", али ће наставити да купује од њих енергенте, јављају западни медији, позивајући се на извор у ЕУ.

Bez obzira o kome da se radi, ali zar ovo nije onaj najgori cinizam?!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back