Rat u Ukrajini (29)

Kada će pasti Avdejevka?

• Ukupno glasova
    52
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Američki republikanci u Senatu blokirali glasanje o pomoći Ukrajini, Zelenski: Plan apsolutno realan

Rat u Ukrajini traje 648 dana. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski koji boravi u Vašingtonu rekao je da njegova zemlja povećava vojnu proizvodnju kako bi se uz pomoć saveznika odbranila od ruske agresije i garantovala terotorijalnu bezbednost. On je pozvao sve američke kompanije na saradnju sa Ukrajinom. Sjedinjene Američke Države će poslati novi paket vojne pomoći Ukrajini u vrednosti do 175 miliona dolara, saopšteno je iz Stejt departmenta. Paket pomoći, između ostalog, uključuje municiju za raketne sisteme visoke pokretljivosti, artiljerijsku municiju, protivoklopne rakete, municiju za malokalibarsko oružje i opremu za zaštitu kritične nacionalne infrastrukture. Bivši ukrajinski poslanik koji je prebegao tokom rata u Rusiju i tražio državljanstvo, ubijen u moskovskoj oblasti.

Ključni događaji:

-Zelenski: Ukrajina povećava vojnu proizvodnju da bi garantovala svoju bezbednost
-SAD šalju novi paket vojne pomoći Ukrajini
-Bivši poslanik Vrhovne rade ubijen u moskovskoj oblasti
-Projektil HARM pao na igralište u centru Donjecka, pričinjena šteta
-Karlson: Političari SAD koji su protiv rata u Ukrajini optuženi da rade za Putina

Табак: Производња Ланцета

IMG_20231207_104833_878.jpg

IMG_20231207_104833_881.jpg

Укренерго је пријавио дефицит у енергетском систему Украјине

Компанија је у саопштењу навела да је због захлађења повећана потрошња, што је довело до несташице у енергетском систему.

Ситуација је сада оцењена као „компликована“, хитна помоћ је затражена од Словачке, Румуније и Пољске, а Украјинци су замољени да „штедљиво“ троше струју.

Табак: Производња Ланцета

Pogledajte prilog 1459609
Pogledajte prilog 1459610
"Почетком новембра на интернету се појавио видео који приказује употребу необичних пројектила и брзо је стекао популарност. Приказује муњу како удара у скривену непријатељску земуницу.

Међутим, то није резултат природног феномена, већ, према мишљењу стручњака, „ново-старог“ наоружања произведеног у Русији. Овако Русија одговара на снабдевање својих непријатеља касетном муницијом западног типа. Реакције коментатора на овај видео биле су изузетно емотивне. Једни то зову „муња“, други „зраци смрти“.

Судећи по доступним информацијама, највероватније је реч о самоциљаним борбеним елементима (СПБЕ). Истовремено, корисници интернета се споре око тога шта је коришћено као медиј. Иначе, ова муниција је класификована као "Мотив-3", а ово је совјетски развој 80-их. За она времена када дронови још нису летели небом, ово је био прави пробој.":kafa:

"Democracy is when a white man sends a black man to kill a yellow man, 20,000 km away from his home, under the pretext of defending the security of his country, which he stole from the red man."Monologue from the movie "Hair", Miloš Forman RIP Treat Williams

"Демократија је кад бели човек пошаље црног човека да убија жутог човека, 20 хиљада километара далеко од своје куће, под изговором да брани безбедност своје земље, коју је отео од црвеног човека."

Dakle poraz Ukrajine već prihvataš?

Šta ako Rusi krenu na Poljsku ili Litvu, iako znamo da neće?

Radije bi nuklearni konflikt nego da se SAD smiri i ostavi ih na miru?

Kakav poraz, to su vaše halucinacije, još će se tjerati po Ukrajini, daleko je to od gotovog...

A što se tiče nuklearnog konflikta, ne pita se mene šta bih ja htio ili ne bi htio, ako Rusija krene na članicu NATO pakta ja ti garantiram da će milijuni izginuti, niti ne mora biti nuklearnog rata, i konvencionalni rat će pobiti milijune, i Rusa i svih ostalih :kafa:

Neće Rusi nikamo ući, ja da sam na tvojem mjestu isto bih planirao preseljenje na južnu hemisferu ako Rusi krenu na Poljsku ili Litvu :kafa:
Ma koja Poljska (o Litvi da ne komentarišem) tamo nema ruskog stanovništva, tamo bi Rusi primenili oružje za masovno uništenje (nenuklearno), Varšava bi kapitulirala za 7 dana.
Američki vojnici bi digli sidro i u roku od 3 dana napustili region, kao u Avganistanu.

Neće do toga doći, svesni su ljasi tog scenarija. :kafa:

Kakav poraz, to su vaše halucinacije, još će se tjerati po Ukrajini, daleko je to od gotovog...

A što se tiče nuklearnog konflikta, ne pita se mene šta bih ja htio ili ne bi htio, ako Rusija krene na članicu NATO pakta ja ti garantiram da će milijuni izginuti, niti ne mora biti nuklearnog rata, i konvencionalni rat će pobiti milijune, i Rusa i svih ostalih :kafa:
Poceli da vas zastrasuju cinjenicom da ce Rusija da napadne nato.

"Почетком новембра на интернету се појавио видео који приказује употребу необичних пројектила и брзо је стекао популарност. Приказује муњу како удара у скривену непријатељску земуницу.

Међутим, то није резултат природног феномена, већ, према мишљењу стручњака, „ново-старог“ наоружања произведеног у Русији. Овако Русија одговара на снабдевање својих непријатеља касетном муницијом западног типа. Реакције коментатора на овај видео биле су изузетно емотивне. Једни то зову „муња“, други „зраци смрти“.

Судећи по доступним информацијама, највероватније је реч о самоциљаним борбеним елементима (СПБЕ). Истовремено, корисници интернета се споре око тога шта је коришћено као медиј. Иначе, ова муниција је класификована као "Мотив-3", а ово је совјетски развој 80-их. За она времена када дронови још нису летели небом, ово је био прави пробој."
..............................................................................................................................................................................................................................................
Municija od koje ne možeš da se sakriješ. Ispaljuje je Tornado S, kalibar najmanje 300 mm. Posebno za živu silu, posebno za tenkove i oklopnjake ?
Podmunicija za oklopnjake koristi satelitsko navođenje, termovizijsko i toplotno, po potrebi. Domet 120 km (za sada) a avio verzija dobacuje čak do 200 km sa jedrećom verzijom bombe.
O Kalibrima, Kindžalima i ostalim hipersoničnim sočinenijima napunjenim Motivom 3 da i ne govorim.

I ovo kažu, nije jedina ruska novatorija ?:kafa:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back