Rat u Ukrajini (29)

Kada će pasti Avdejevka?

• Ukupno glasova
    52
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakav poraz, to su vaše halucinacije, još će se tjerati po Ukrajini, daleko je to od gotovog...

A što se tiče nuklearnog konflikta, ne pita se mene šta bih ja htio ili ne bi htio, ako Rusija krene na članicu NATO pakta ja ti garantiram da će milijuni izginuti, niti ne mora biti nuklearnog rata, i konvencionalni rat će pobiti milijune, i Rusa i svih ostalih :kafa:
Ja ti garantujem da bi Rusija mogla da uzme baltičke patuljke bez da SAD uopšte razmotri nuklearnu mogućnost.

Tu bi Poljaci mogli da eskaliraju konflikt, bilo bi vrlo skupo po njih ali da, mogli bi da naprave problem.

Par nuklearnih kinžala na njihove vojne baze bi završio i taj scenario.

Ukropi su svakako bivši, nema tu nikakve nade, samo skupog batrganja. Neće ni to potrajati.

Nema nista od napada na Baltik.A sto se ti trzas,daleko si

Zasad nema, ali ako padne ukrajina onda su sve mogućnosti otvorene, ja bih se kladio na moldaviju prvo, to je već zapravo praktički sigurno da će moldavija biti slijedeća na redu, pa onda na neku od baltičkih država, estonija i latvija imaju jadnu i izgenocidisanu vekovnu rusku manjinu koju bi putko mogao krenuti braniti, i tako, ima potencijala dosta, litvu bi se moglo pregaziti da se zaštiti jadni ugroženi vekovni ruski kalinjingrad, ima potencijala, ima :per:

Сети се Вијетнама мајмуне!
:kafa:
"Америчка војска ће вероватно морати да се укључи ако Владимир Путин добије стратешку победу у Украјини", рекао је Кирби на брифингу.

Ja ti garantujem da bi Rusija mogla da uzme baltičke patuljke bez da SAD uopšte razmotri nuklearnu mogućnost.

Tu bi Poljaci mogli da eskaliraju konflikt, bilo bi vrlo skupo po njih ali da, mogli bi da naprave problem.

Ukropi su svakako bivši, nema tu nikakve nade, samo skupog batrganja. Neće ni to potrajati.

Da, rusi bi spaljivali poljsku nuklearnim plamenom a drugi bi gledali i vrtjeli palčevima, tako to mali perica zamišlja, ono, šta sad, spalili su poljsku, nas valjda neće :hahaha:

Da, rusi bi spaljivali poljsku nuklearnim plamenom a drugi bi gledali i vrtjeli palčevima
Upravo bi tako bilo. Poljska bi morala da se sama umeša, jer Rusima njihova teritorija svakako ne treba.

Neka kaznena ekspedicija po Baltiku nije isključena, za sada je vrlo malo verovatna, ali bi baltički pekinezeri morali da pripaze na ponašanje, jer je bezbednost Kaljiningrada nešto oko čega se neće praviti kompromis.

Upravo bi tako bilo. Poljska bi morala da se sama umeša, jer Rusima njihova teritorija svakako ne treba.

Neka kaznena ekspedicija po Baltiku nije isključena, za sada je vrlo malo verovatna, ali bi baltički pekinezeri morali da pripaze na ponašanje, jer je bezbednost Kaljiningrada nešto oko čega se neće praviti kompromis.

Je li shvaćaš iluzornost tvojeg stava? Je li shvaćaš šta bi upotreba nuklearnog oružja na članicu NATO saveza značila u političkom smislu? Je li shvaćaš da to ne može ostati bez odgovora, jer ako ostane bez odgovora onda SAD kao vodeća država NATO saveza može samo raspustiti savez, povući se iz svjetskih zbivanja i predati ključeve rusima? Je li shvaćaš da se to neće dogoditi bez otpora, i da će SAD morati odgovoriti na to?

Ja sam čak mišljenja da će SAD morati ući u konvencionalan sukob s Rusijom ukoliko Ukrajina padne i Rusija napadne još koga, to je vjerojatno već na stolu negdje u Washingtonu...

Je li shvaćaš iluzornost tvojeg stava? Je li shvaćaš šta bi upotreba nuklearnog oružja na članicu NATO saveza značila u političkom smislu? Je li shvaćaš da to ne može ostati bez odgovora, jer ako ostane bez odgovora onda SAD kao vodeća država NATO saveza može samo raspustiti savez, povući se iz svjetskih zbivanja i predati ključeve rusima? Je li shvaćaš da se to neće dogoditi bez otpora, i da će SAD morati odgovoriti na to?

Ja sam čak mišljenja da će SAD morati ući u konvencionalan sukob s Rusijom ukoliko Ukrajina padne i Rusija napadne još koga, to je vjerojatno već na stolu negdje u Washingtonu...

Vlazni snovi kremljozaludjenika gde oni bacaju nuklearke po Nato clanicama kao bombone dok na RF nece padati ni kisa. :mrgreen:

Балтички "тигрови" су жужу.
Пољаци баш и нису спремни да гину, али знаш ону "срце хоће-дyпе клокоће".

Jel ti shvataš da su evropske NATO članice alat a partneri?

Naravno da će ostati bez odgovora, naravno da će SAD dopustiti da se NATO raspadne nakon toga, oni gledaju svoje doope i ne rizikuju svoju budućnost zbog nekih slepaca 7.000km od njih.

SAD neće ulaziti ni u kakav direktni sukob, nisu glupi, samo su zli.

Jel ti shvataš da su evropske NATO članice alat a partneri?

Naravno da će ostati bez odgovora, naravno da će SAD dopustiti da se NATO raspadne nakon toga, oni gledaju svoje doope i ne rizikuju svoju budućnost zbog nekih slepaca 7.000km od njih.

SAD neće ulaziti ni u kakav direktni sukob, nisu glupi, samo su zli.

Ako ne uđu u sukob njihov politički položaj na svjetskom nivou nestaje, mogu mirne duše raspustiti državu, jer će se njezina moć svesti na nulu...

SAD su dvaput ulazile u svjetske ratove upravo iz tog razloga, da osiguraju svoju poziciju na svjetskoj političkoj sceni, nema pozicije bez vojnog osiguranja te pozicije, i zato će SAD morati vojno odgovoriti na bilo kakvu ugrozu te pozicije, to ti je 1000% izvjesno, ne postoji način da se to izbjegne ako SAD žele zadržati svoju političku poziciju, iz koje zapravo proizlaze sve druge pogodnosti koje SAD ima kao svjetska politička velesila, ukoliko SAD izgubi tu poziciju izgubit će i sve ostale pozicije, monetarnu, ekonomsku, trgovačku, tehnološku, vojnu, geostratešku, sve pada ako padne politička pozicija...

To je ono što recimo onaj kreten Trump ne shvaća, da se SAD ne mogu zaključati i izolirati na svoj otok i da ih baš bude briga za ostatak svijeta, SAD profitira od interakcije s ostatkom svijeta na temelju svoje pozicije svjetske velesile, i povlačenje i izolacija SAD-a bi značila svekoliko unazađivanje svih aspekata života države, čak i vjerojatan građanski rat zbog krize koja bi nastupila u slučaju gubitka svjetske političke pozicije SAD-a...

Ako ne uđu u sukob njihov politički položaj na svjetskom nivou nestaje, mogu mirne duše raspustiti državu, jer će se njezina moć svesti na nulu...

SAD su dvaput ulazile u svjetske ratove upravo iz tog razloga, da osiguraju svoju poziciju na svjetskoj političkoj sceni, nema pozicije bez vojnog osiguranja te pozicije, i zato će SAD morati vojno odgovoriti na bilo kakvu ugrozu te pozicije, to ti je 1000% izvjesno, ne postoji način da se to izbjegne ako SAD žele zadržati svoju političku poziciju, iz koje zapravo proizlaze sve druge pogodnosti koje SAD ima kao svjetska politička velesila, ukoliko SAD izgubi tu poziciju izgubit će i sve ostale pozicije, monetarnu, ekonomsku, trgovačku, tehnološku, vojnu, geostratešku, sve pada ako padne politička pozicija...

To je ono što recimo onaj kreten Trump ne shvaća, da se SAD ne mogu zaključati i izolirati na svoj otok i da ih baš bude briga za ostatak svijeta, SAD profitira od interakcije s ostatkom svijeta na temelju svoje pozicije svjetske velesile, i povlačenje i izolacija SAD-a bi značila svekoliko unazađivanje svih aspekata života države, čak i vjerojatan građanski rat zbog krize koja bi nastupila u slučaju gubitka svjetske političke pozicije SAD-a...
Da su smeli ući u rat, već bi to učinili, ne bi čekali da ukri ovoliko iskrvare, ne pričaj gluposti.
Rat dve nuklearne sile, idi begaj. :kafa:

Dakle, da bi izbegli sukobe, svi treba da se povinuju USA hegemoniji, da ih puste da vladaju Svetom i da ga kroje i prekrajaju zavisno od volje kakve su kad se probude. I normalno, da oni, kao najuzvišeniji i nedodirljivi, raspolažu sa svetskim resursima i bogatstvom po svom ćefu.
Da, to je ono šta pukušavaju da nametnu, u stvari taj proces je daleko odmakao. Međutim, dolazi do pobune robova. A gaženjem svih koji su se drznuli da ne prihvate njihov Novi Svetski Poredak baziran na ''pravilima'' (koja oni donose i menjaju u skladu sa svojim potrebama) su sebi stvorili puno neprijatelja.
Više nego šta mogu da podnesu.

Dakle, da bi izbegli sukobe, svi treba da se povinuju USA hegemoniji, da ih puste da vladaju Svetom i da ga kroje i prekrajaju zavisno od volje kakve su kad se probude. I normalno, da oni kao najuzvišeniji i nedodirljivi raspolažu sa svetskim resursima i bogatstvom po svom ćefu.
Da, to je ono šta pukušavaju da nametnu, u stvari taj proces je daleko odmakao. Međutim, dolazi do pobune robova. A gaženjem svih koji su se drznuli da ne prihvate njihov Novi Svetski Poredak baziran na ''pravilima'' (koja oni donose i menjaju u skladu sa svojim potrebama) su sebi stvorili puno neprijatelja.
Više nego šta mogu da podnesu.

Tako je kako je, nisam ja stvarao poredak, ja samo komentiram šta bi moglo biti...

Tako je kako je, nisam ja stvarao poredak, ja samo komentiram šta bi moglo biti...
Ne kažem da si ti, niti da nije tačno to šta si napisao.
Mislim, nije teško ni zaključiti šta se dešava.
Imamo mnoštvo primera iz prošlosti. Da ne ulazim u daleku prošlost, zadnja dva primera stvaranja NSP zasnovanog na ''pravilima'' su Napoleon i III Rajh.
Svi hegemoni su pre ili kasnije propali, zašto misliš da će sad da bude drugačije?
Kao šta si već i sam primetio, šta se tiče fašizma, Da te citiram: ''fašizam se ne zaustavlja, fašizam se širi dok ne dobije po zubima, tako će i američki''

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back