Rat u Ukrajini (29)

Kada će pasti Avdejevka?

• Ukupno glasova
    52
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da Rusima ide tako dobro objavili bi standardne statističke podatke, a ne ih skrivali već više od godinu dana.
Tako mogu svašta tvrditi . To je ionako obračun u rubljama, a rublja pala 55%
to ne tvrde oni, halo nepismeni, vec [fali THE] The Guardian, lepo pise za pismene

Europe's largest fund manager Amundi expects the Russian economy to grow three times faster than the eurozone's in 2024, its chief investment officer said today, stressing the ineffectiveness of sanctions levied over Moscow's invasion of Ukraine.2 days ago

Zelenskiy hails air defence coalition formed from Ramstein ...

1700886648543.png
The Guardian
https://www.theguardian.com/world/live/2023/nov/23/russia-ukraine-war-live-zelenskiy-hails-air-defence-coalition-formed-from-ramstein-group#:~:text=Europe's largest fund manager Amundi,over Moscow's invasion of Ukraine.

Када неко из ових очигледних чињеница извуче закључак да се радило о додатној помоћи Украјини за рат који је желела, једини закључак је да се ради о функционалној неписмености.
Prvo se radi o ljudskoj bedi, zapravo neljudskosti i necovestvu [-U-bojna], pa potom o glupostima kojima nas zasipaju nepismenjakovici, ne samo funkcionalno, vec generalno nepismeni

Naslovi kao da Ukrajinci brane Bahmut
ne. slusao sam lojd ostina na konferenciji povodom ove razmene talaca valjda, a koji opravdava americku pomoc ukrajini povratkom tih 50%, ne kaze da su se rusi sami povukli

u smislu, kao nismo ih pomagali za badava, eto, imaju taj rezultat, oterali su okupatora povrativsi cak tih 50% sto su rusi zauzeli - znaci bari nas amere da nastavimo da dajemo i za ukre, a ne samo za izrael sada

ima tako i tekstova o ukra uspesima, ja citam i cudim se, a ovo je bila konferencija za stampu

sta znam, rusi ako su sisali vesla, neka ih opet nasankaju, ako hoce da se zamrzne linija fronta, i status kvo
https://srbin.info/svet/bildsad-i-b...oruzja-ukrajini-da-bi-je-naveli-da-pregovara/

Poslednja izmena:
Ne mislim ni ja nista lose o tome, Kanada daje zemlju u zakup Amerima, Australija Kinezima i Japancma ali mi je smesno kad neko "zali" samo kad to isto radi Ukrajina i raduje se sto ce Rumunija uzeti delove Ukrajine.
Mislim da niko nista nece uzimati od Ukrajine osim onoga sto ce Rusija osloboditi i aneksirati

ne. slusao sam lojd ostina na konferenciji povodom ove razmene talaca valjda, a koji opravdava americku pomoc ukrajini povratkom tih 50%, ne kaze da su se rusi sami povukli

u smislu, kao nismo ih pomagali za badava, eto, imaju taj rezultat, oterali su okupatora povrativsi cak tih 50% sto su rusi zauzeli - znaci bari nas amere da nastavimo da dajemo i za ukre, a ne samo za izrael sada

ima tako i tekstova o ukra uspesima, ja citam i cudim se, a ovo je bila konferencija za stampu

sta znam, rusi ako su sisali vesla, neka ih opet nasankaju, ako hoce da se zamrzne linija fronta, i status kvo
https://srbin.info/svet/bildsad-i-b...oruzja-ukrajini-da-bi-je-naveli-da-pregovara/
kako u usa koja se raspada iznutra

Ruski vodokotlić nakon ukrajinskog nevremena.
Gubitci minimalni, ranjeni se već odmaraju o državnom trošku u Sočiju
Кадиров: Војници батаљона Ахмат уништили украјинско упориште у Харкову Ваздушно извиђање је правовремено пренело координате минобацачкој батерији, након чега је извршен прецизан удар, саопштио је председник Чеченије
https://lat.rt.rs/rusija/63608-ramzan-kadirov-harkovska-oblast-ceceni-rusija-ukrajina/

Kiše jesenje Rusi tek planiraju investicije na Krimu:

🇷🇺🇨🇳 Rusija planira da pored Krimskog mosta poluostrvo poveže tunelom

🔸Prema pisanju Vašington post-a Moskva i Peking su vodili tajne pregovore o izgradnji tunela koji bi povezao poluostrvo Krim sa Krasnodarskom oblašću.

🔸Izgradnja će koštati najmanje pet milijardi dolara, a Kina će insistirati na delimičnom vlasništvu nad tunelom, kažu stručnjaci.

Evo na šta Ukri troše donirane PVO rakete:

24148894-BAC5-4945-BCFC-AAFE6BCA42BF.jpeg
EDC9B09C-161D-4A18-8A4C-C067CE719E5D.jpeg

MAĐARSKA: Mađarska vlada podnijela je prijedlog zakona o osnivanju nove agencije za praćenje stranih pokušaja utjecaja na politiku.
Također predlaže kazne za političare koji primaju novac iz drugih zemalja i daje vladi mogućnost da zatvori nevladine organizacije. Time se jačaju mogućnosti premijera Orbána koji je posljednjih godina značajno ojačao svoje ovlasti

Nakon više od 500.000 poginulih i ozlijeđenih vojnika u ukrajinskom ratu, David Arakhamia, parlamentarni čelnik Zelenskyjevog "Sluge naroda" potvrdio je danas u intervjuu da je Ukrajina pristala ostati neutralna zemlja i ne pridružiti se NATO-u, Putin je bio spreman okončati rat u kraj ožujka 2022., ovo je bila glavna točka.

Boris Johnson je došao u Kijev i rekao: "Nećemo ništa potpisati s njima i samo nastavimo ratovati."

⚡⚡️ Rusi su bili spremni prekinuti rat ako Ukrajina pristane na neutralnost, "poput Finske", i obveže se da nećemo ući u NATO - čelnik stranke Zelenskog

Zašto Ukrajina nije pristala prekinuti rat, prema Davidu Arakhamiji, čelniku frakcije stranke Zelenskog u ukrajinskom parlamentu:

▪️ Za to je bilo potrebno promijeniti ustav. Put Ukrajine u NATO zapisan je u Ustavu.
▪️ "Nije bilo povjerenja u Rusiju"
▪️ Kad smo se vratili iz Istanbula, Boris Johnson je došao u Kijev i rekao: "Nećemo ništa potpisati s njima i samo nastavimo ratovati."

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back