Rat u Ukrajini (29)

Kada će pasti Avdejevka?

• Ukupno glasova
    52
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
coce zalivske monarhije ispljuvase zapad, odose u briks, a ti zivis jos u hladnom ratu?
oni bre prave novi svetski poredak, petro-dolar, halo, prespavaces istoriju, petro minus dolar = zalivske monarhije sa putinom drze zapadni svet za jaja, ja ne znam kako mislis da zivis dogodine, mi ameri cemo da zgrabimo venecuelu, a vi pocnite da stedite u rubljama ili se slikajte, barel dve stoje $, a one tamo $500
Koji to mi i vi, moc da odlucuje o sudbini plnete nemaju Amerika ni Kina a kamoli Rusija, medjuzavisnost ce uvek postojati, nije mi samo jasno zasto se ovde misli da je Kina ruski saveznik, totalna glupost.

ima da ga kloniraju narednih 1000 godina, ruski milenijum, ajd sto ces ti da izludis, ali sta cemo za naftu i gas, kada nam bugari zabiju noz u ledja po obicaju?
по обичају, ко онда 1885.?
АУ Србија напала руску Бугарску :mrgreen:
па онда заебали Бугаре савезнике за њихов дио Маћедоније и добили 2 рата за то

Нема шта, српске мудре главе су частит и поштен свијет!

RAZBIJANJE || Tijekom predaje vjerodajnica predsjedniku Putinu, njemački veleposlanik Nj.E. Alexander Lambsdorf bio je oduševljen što je iznenada pronašao ime svog pradjeda na zidovima dvorane Svetog Jurja u Kremlju.
Diplomatov predak bio je ruski general 1840-ih.
Ovo švapsko ***** treba nabiti nogom u pozadinu, a ne dati mu agremane. Rusi su uvijek bili slabi na ta švapska govna i to ih je koštalo miliona života, i dan danas ih košta. Sa tim govnima se može pričati na samo jedan način. To što su se presvukli iz braun u zelene uniforme ne čini ih manje nacistima, upravo obrnuto, djedovi su im makar imali muda pa su krenuli na Rusiju otvoreno, ovi danas se kriju iza "ljudskih prava" i šalju tuđu djecu da ginu. Svatko tko zna njemački može potražiti izjave ovoga "grofa" o Rusima, sjeme mu se zatrlo nacističko.Ovako će Rusi izgubiti rat kao i uvijek, ne na bojnome polju nego za stolom sa "grofovima" poput ovoga isprdka.

Koji to mi i vi, moc da odlucuje o sudbini plnete nemaju Amerika ni Kina a kamoli Rusija, medjuzavisnost ce uvek postojati, nije mi samo jasno zasto se ovde misli da je Kina ruski saveznik, totalna glupost.
coce. svet je funkcionisao na bazi petro-dolara, jel ti citas sta arapi kazu, si pismen?
prave novi svetski poredak, a vec kinezima prodaju za juan
dakle, oni koji proizvode naftu i gas, oni odlucuju ko ce umesto amerike da vlada svetom, kako ti to nije jasno? jedino da se zapali ceo bliski istok u nuklearnom ratu sa izraelom i da se to spreci, drugog resenja nemamo!!!
„Делим све Ваше оцене о актуелној међународној ситуацији. Пре свега, у вези са потребом окончања садашњег неправедног светског поретка и доминације Запада, као и изградње новог праведног светског поретка, економских односа без двоструких стандарда“, рекао је престолонаследник на састанку са Владимиром Путином.

Ljudi, rusi se svetski poredak zasnovan na [nasim] pravilima, i to na nase oci!!! DIZASTR!!!​

I Saudijac je isto ponovio, ali vidi sve, zapad guta prasinu ponizen i porazen

Путин и принц Саудијске Арабије жестоко понизили Запад

Долазак Путина уприличен је што је могуће величанственије. Посебну пажњу привукао је аеромитинг на небу, гарда и топовски поздрав. Истакла се и Москва, јер је председников одбор пратио авион Су-35С, што је постало сјајан догађај и одлична реклама за руско наоружање.

Арапски пријем руског председника, био је у потпуној супротности са недавном посетом немачког канцелара Олафа Шолца у Катару. Чињеница је, да су немачког политичара „заборавили” да дочекају на аеродрому, због чега се Шолц, киселог израза лица, топио на врућини око 30 минута, чекајући долазак представника Катара.

Скреће се пажња и на то, да је Владимир Путин касније водио преговоре са иранским председником Ибрахимом Раисијем.

То указује не само на блиске везе између Москве и Ирана, већ и на реструктурирање положаја шеика, који су у контексту непријатељстава у Појасу Газе одлучили да уједине арапски свет пред заједничком претњом. Уобичајено ривалство између Иранаца и Саудијаца је остављено по страни.

Европа је промишљена

Међутим, главна порука је другачија – Русија је јасно показала колективном Западу да је њена политика пропала. Москва није пала у изолацију – напротив, активно развија сарадњу са другим земљама и тражи нове партнере који могу заменити западне клијенте.

Концепт униполарног света је престао да постоји, формира се мултиполарни свет у коме би се САД и ЕУ могле наћи на маргинама, гутајући прашину.

„Делим све Ваше оцене о актуелној међународној ситуацији. Пре свега, у вези са потребом окончања садашњег неправедног светског поретка и доминације Запада, као и изградње новог праведног светског поретка, економских односа без двоструких стандарда“, рекао је престолонаследник на састанку са Владимиром Путином.

Лидер партије „Француски патриоти“, Флоријан Филипо, подсетио је, да је планирана посета француског председника Емануела Макрона Саудијској Арабији, отказана без објашњења.

„Изгледа да је Путин шеф једне одметничке државе, „изолован на међународној сцени“, жртва Урсулиних страшних санкција! Каква шала! Хајде да променимо политику потпуно и брзо!“ – изјавио је он.

„Морате само погледати, како је Путин примљен у УАЕ и Саудијској Арабији током његове тренутне посете Блиском истоку, да бисте схватили да је петродолар историја, и да мултиполарни поредак преузима власт“, рекао је немачки предузетник Ким Дотцом.

Паника у Британији

Престолонаследник и председавајући Савета министара Саудијске Арабије, Мохамед бин Салман Ал Сауд, отказао је пут у Велику Британију.

Ово је био још један ударац на позиције британског премијера Ришија Сунака, који је недавно успео да се посвађа са Грчком око захтева да се скулптуре Партенона врате Атини.

„Саудијска Арабија је одложила планове за посету Мухамеда бин Салмана Лондону… непосредно пре него што је престолонаследник примио Владимира Путина у Ријаду“, преносе медији.

Посланик конзервативаца, Роберт Цоуртс, назвао је инцидент дипломатским поразом.

„Велика Британија мора хитно да преиспита ресурсе и стратегију своје спољне и одбрамбене политике, како би спречила државе да се крећу ка нашим стратешким конкурентима“, рекао је он.

Као резултат тога, стиче се осећај да није Русија та која је пала у изолацију, већ западне земље које се сада гуше у својој посебној мочвари. Очигледно је да Американци, Британци и Европљани морају радикално да преиспитају своју политичку и дипломатску линију.

DIZASTR!!!​

Poslednja izmena:
Ne znam kako da ti kažem, ali prva sila sveta je Srbiji raketirala električnu mrežu već prve nedelje bombardovanja. Pokazalo se da grafitne bombe koje izazivaju kratke spojeve na dalekovodima nisu baš efikasne. Majstorima eps-a je trebalo 15 minuta da reše problem. Posle toga su gađali trafo stanice u distributivnoj mreži i to je bio trenutak kad je Milošević potpisao Kumanovski sporazum. Srbija nije imala nijednog saveznika koji bi isporučio opremu za uništen trafo, a ceo grad bez struje može da bude veliki problem za svaku vlast.
Dakle, SAD je prisilila Srbiju na kapitulaciju gaseći struju civilima.
Nemojte tako druže Miki. Nemojte tako na svoje. Zli Rusi ipak to ne rade na demokratski način, oni su varvari. Vaši usranci to odrade sa osvrtom na ljudska prava, pa dok sjediš uz svijeću toliko ti je toplo (oko srca) kada znaš da su te demokratski omračili.

pa neces valjda da ka'es da si i putin lazu da su saveznici u stvaranju nsp, multipolarnog? eno i arapi kazu da je zapadno vreme proslo, i zapadni poredak, kraj petrodolara... mi ameri cemo se snaci za naftu i gas, vadicemo svoj, a sta cete vi? da fantazirate o medjuzavisnosti? krenu arapi da prave hidrogen i kazu nemamo vise gasa za izvoz,a ruja kaze, kinezi su vec rezervisali sve kolicine, vi ste nam ionako lupili sankcije, sta onda biva?

azija ode u nove tehnologije zelene, a eu se vraca na ugalj u 19. vek, eto to biva.

zanimljivo ovaaaj aviJon , se pridruzio onom , sto i roni , Opsej , tako da F 16 , taj , i zna i bolje i dublje da roni.

04:28 12/11/2023(updated: 04:51 12/11/2023)
American F-16 fighter jet crashes in South Korea

Yonhap: an American F-16 fighter jet crashed during training in South Korea​

American fighter F-16 Fighting Falcon - RIA Novosti, 1920, 12/11/2023

© Photo: US Air Force / Tech. Sgt. Amber Williams
American fighter F-16 Fighting Falcon. Archive photo
Read ria.ru in

SEOUL, December 11 – RIA Novosti. An American F-16 fighter jet crashed in South Korea, the Yonhap agency reports , citing sources.
It is reported that on the morning of December 11, an F-16 fighter of the United States Forces in South Korea (USFK) crashed during training near the city of Gunsan, Jeollabuk-do Province.
Osprey CV22 tiltrotor crashed near the Japanese island of Yakushima - RIA Novosti, 1920, 12/06/2023

The crew of the US Air Force Osprey tiltrotor that crashed in Japan was declared dead
December 6, 06:34
The agency's military sources from the South Korean and American sides clarified that the fighter pilot ejected.

pa neces valjda da ka'es da si i putin lazu da su saveznici u stvaranju nsp, multipolarnog? eno i arapi kazu da je zapadno vreme proslo, i zapadni poredak, kraj petrodolara... mi ameri cemo se snaci za naftu i gas, vadicemo svoj, a sta cete vi? da fantazirate o medjuzavisnosti? krenu arapi da prave hidrogen i kazu nemamo vise gasa za izvoz,a ruja kaze, kinezi su vec rezervisali sve kolicine, vi ste nam ionako lupili sankcije, sta onda biva?

azija ode u nove tehnologije zelene, a eu se vraca na ugalj u 19. vek, eto to biva.
Meni je nevjerojatno uvijek bilo da ljudi koji nemaju kravu pričaju o cijeni mlijeka. Sve što su izgradili pokrali su. Rusija im je praktički poklanjala energente u nadi da će ih ta bagra prihvatiti kao ravnopravne. Udarac o tle je uvijek bolan, ovaj put Rusija nije skočila sa 11. kata kao prošli puta nego sa drugoga, boli, ali malo manje. Kada Rusi siđu u "prizemlje" mnoge će se glave češati.

U WWI je tri puta menjala stranu kako bi dobila teritorijalne ustupke, ni u WWII nisu bili bolji. Ako ne ratuju ne mora znaciti da ne poseduju teritorijalne pretenzije sto su vec i nagovestili.
Nasi vajni "prijatelji" Rumuni koje ovde mnogi jako vole su malo prevrtljivi, vole i oi nas ali eto ponekad agresija dodje sa njihove teritorije ili moraju da okupiraju Odesu i postreljaju u okolini 50-60 hiljadaa ljudi a kazna ih nikad ne stigne.

ja mislim da se zalivske monarhije ubrzano resavaju dolara, jer nafta vec ide za juane, pa daj sta god ima na lageru da se dolari ne bace
druga stvar, tebi je bas promaklo sta je princ izjavio

БРИКС чине Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужноафричка Република. На самиту у Јоханесбургу у августу ове године објављена је одлука да се Аргентина, Египат, Иран, Етиопија, Уједињени Арапски Емирати и Саудијска Арабија позову да постану пуноправне чланице организације од 1. јануара следеће године.

deluje da ce uci u briks
argentina je vec rekla da nece uci ,

argentina je vec rekla da nece uci ,
Čitav BRICS je odahnuo. Koji će im moj bankrotirana "država" koja je Argentina nažalost postala prateći ekonomske trendove iz drage im USA, neznajući pri tomu da oni nisu ti koji drže štampariju. Došli su do stadija u komu izaberu budalu jer nemaju nikakvoga drugoga izbora, jedva čekam da im uvede dolar kao valutu. By the way, možda vrati Falkland Islands, ("grohotom se smijem", što bi rekao moj nekadašnji zemljak).

coce. svet je funkcionisao na bazi petro-dolara, jel ti citas sta arapi kazu, si pismen?
prave novi svetski poredak, a vec kinezima prodaju za juan
dakle, oni koji proizvode naftu i gas, oni odlucuju ko ce umesto amerike da vlada svetom, kako ti to nije jasno? jedino da se zapali ceo bliski istok u nuklearnom ratu sa izraelom i da se to spreci, drugog resenja nemamo!!!

DIZASTR!!!​

Gas i nafta se uvek prodavali za valutu koja najvise odgovara prodavcu a najvise za dolar, budalastina je da nisi mogao kupiti za jen, evro, funtu ili neku pristojnu valutu odskora i za juan sto je pozitivno, licno bih voleo da to moze i za rublju, pitaj Arape zasto je ne prihvataju.

Dobo, dobro Perice, Napisao sam vec , Rumuni uvek nasi veliki prijatelji a agresija dolazila sa njihove strane, Staljin sa Hitlerom poceo stvaranje nove Evrope sta ono bi kasnije, ima takvih primera mnogo a ja ne vidim da se POKVARENI COVEK bilo koje nacije i najmanje promenio.

Poslednja izmena:
.
Ај се мало правимо луди.

Сукоб Украјине и Русије завршен је почетком априла 2022. када је потписан прелиминарни споразум о прекиду непријатељстава.

Русија је тада, као знак добре воље повукла своје снаге око Кијева.

Дотрчао је одмах у Кијев Борис Џонсон и рекао, ми не дајемо никакве гаранције, ајде да ратујемо.

Од тада траје рат Русије и НАТО лузера и идиота који у својој историји ни један рат нису добили.

.
Dec. 23. Rusija u znak dobre volje se povukla ostavivsi 60 km dugu kolonu tenkova i drugog naoruzanja. April 22. Rusija maskirovkom navukla Ukre da razvucu svoje snage, sah-mat :lol:

.
Потражио сам у речнику и таква реч у српском језику не постоји, па сам тражио објашњење да бих знао тачно о чему причамо.

Сада кажеш за твоју измишљотину да значи душевна болест.

Мсм, јел ти добро?

.
Slab Ti je taj recnik, necu da objasnjavam jer se plasim ces se prepoznati, bolje da ne znas, dobar sam ja covek.

ali ako bi makar pokusao da budes realan i sagledas da je rusija od zemlje na kolenima, porazene u hladnom ratu, regionalne tek sile, benzinske pumpe za koju su rekli da nije u redu da sama raspolaze sa tolikim resursima ...
postala sila koja je odolela kolektivnom zapadu, sankcijama i ratuje i dalje, okrenula zalivske monarhije, saudijce i emirate za sada tek k' sebi, kinu, indiju ...sa kojima se hvali da uspostavlja nsp, a da je zapadni proslost...

msm, malo li je za jednog kgb kepeca? ja bas i ne bih rekao! ovu su tektonske promene u svetskim odnosima o kojima cemo da ucimo narednih decenija tek, gde smo mi zapadnjaci pogresili, a imali smo rusiju na dlanu, kao zicer nepromasivi

jedino objasnjenje je da nismo hteli da kinezi postignu taj zicer, ili nemci, ili svi oni zajedno, i okoriste se rusijom na kolenima... ja stvarno nemam bolje objasnjenje zasto smo mi ameri promovisali rusiju u novog svetskog lidera plaseci eu sa njom preko ua

Ускоро је готово: Британија дала страшно предвиђање за Украјину

ja ovo ne smem ni da citam, ako bi neko hteo da mi preprica, mnogo se bojim:

пише The Telegraph.​

"Ukrajini se smesi poraz" mnogo inteligentna i mudra opaska niko posle okupacije Krima nije ni mislio da Ukrajina moze tuci Rusiju vec je to pokusaj Ukrajine da umanje cenu poraza a ovo sta pisu novine i kazu politicari je za male Perice.

Preporučio sam film Opijumski rat (1997.) neki dan, a ako niste pogledali cijeli, trebali biste pogledati barem ovaj dragulj od 1,5 minute. Prelijepo je. Zvuči kao nešto što bi Blinken danas rekao na CNN-u.

Povijest se ne ponavlja, ona se rimuje.

Kontekst: godina je 1839. Kineska vlada je prije nekoliko mjeseci u Guanzhouu spalila britanski opijum vrijedan 8 milijuna funti (tada puno). Britanski premijer i (mislim) predsjednik Doma razgovaraju s kraljicom Viktorijom tražeći od nje dopuštenje da započnu rat s Kinom.

Čitav BRICS je odahnuo. Koji će im moj bankrotirana "država" koja je Argentina nažalost postala prateći ekonomske trendove iz drage im USA, neznajući pri tomu da oni nisu ti koji drže štampariju. Došli su do stadija u komu izaberu budalu jer nemaju nikakvoga drugoga izbora, jedva čekam da im uvede dolar kao valutu. By the way, možda vrati Falkland Islands, ("grohotom se smijem", što bi rekao moj nekadašnji zemljak).
kao prvo koliko mi je poznato klovn ne drži sve poluge vlasti u argentini...može samo da laje...

Ovo švapsko ***** treba nabiti nogom u pozadinu, a ne dati mu agremane. Rusi su uvijek bili slabi na ta švapska govna i to ih je koštalo miliona života, i dan danas ih košta. Sa tim govnima se može pričati na samo jedan način. To što su se presvukli iz braun u zelene uniforme ne čini ih manje nacistima, upravo obrnuto, djedovi su im makar imali muda pa su krenuli na Rusiju otvoreno, ovi danas se kriju iza "ljudskih prava" i šalju tuđu djecu da ginu. Svatko tko zna njemački može potražiti izjave ovoga "grofa" o Rusima, sjeme mu se zatrlo nacističko.Ovako će Rusi izgubiti rat kao i uvijek, ne na bojnome polju nego za stolom sa "grofovima" poput ovoga isprdka.
pišeš gluposti....ma koliko to glupo zvučalo ali rusija pruža mogučnost njemačkoj da se najzad oslobodi okupacije...ma koliko mala ta opcija bila.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back