Rat u Ukrajini (29)

Kada će pasti Avdejevka?

• Ukupno glasova
    52
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
🇷🇺🇺🇦 Сензационалну вест о бегству активног украјинског пилота у Русију пренели су у ноћи 18. новембра познати војни блогер Кирил Федоров и пилот "Воевода", који је организовао ову операцију.

"Воевода"преноси да је реч о тренутном официру Ваздухопловства Оружаних снага Украјине, који је и командант лета. Сада са њим раде специјалне службе, па ће интервју морати да сачека. Сам пилот Ка-52 је још једном истакао да је украјински пилот одлетео у Русију, што може указивати на истинитост гласина о отетом Су-27

"Успели смо да попричамо мало са особом која нам је долетела. Виши официр, командир лета. За сада комуницира са правом особом. Сачекаћемо да нам га дају на паузу ради интервјуа“, рекао је "Воевода".

Бивши министар информисања ДНР, војни експерт Данил Безсонов је појаснио да је пилот од самог почетка СВО https://t.me/NeoficialniyBeZsonoV/30950 тајно сарађивао са Русијом.

©Рамзай

❗🇷🇺🇺🇦 Руске оружане снаге настављају да нападају непријатељске војне циљеве који се налазе у позадинским подручјима

Како је саопштило Министарство одбране, синоћ су у Кијевској и Житомирској области уништена два арсенала муниције Оружаних снага Украјине.

Такође, на аеродрому "Лозоватка" у Дњепропетровској области уништено је складиште авијационог наоружања.

У Одеској области, у близини насеља Выгода је уништио складиште горива за војну опрему украјинских трупа.
4:16 PM · Nov 18, 2023 - …https://twitter.com/Alisa_Vasilisa_/status/1725895796850135387

nekako zaboravljaš da su to i velike države... ukrajina je 11 puta brojnija od hrvatske, a rusija 30 puta brojnija, kad bi se proporcionalno gledali gubici u prvih 100 dana rata mi smo imali veće gubitke nego ukrajina... s tim da smo mi bili neusporedivo slabije naoružani, u stvari mi uopće nismo imali organiziranu vojsku u prvih 100 dana rata... a borili smo se protiv organizirane vojske i pobunjenika koji su bili opremljeni sa svim vrstama oružja i oruđa i neograničenim količinama streljiva.... narativ vam ne pije vode... nikakvog naloga nije bilo niti ga ima... tomu u prilog nikaragva gdje nikakav nalog nije mogao motivirati taj narod da se bori... ne postoji ta sila na zapadu koja bi bila u stanju da prisili 500 000 ili 700 000 ukrajinaca da budu u vojnoj odori i da drže pušku... to ste samo vi u stanju iskonstruirati... kao što ste konstruirali i nekakve plaćenike po ustašiji, a mi bez ikakvih problema nakon ogromnih gubitaka u prvih 100 dana rata, formiramo 7 gardijskih brigada 6 samostalnih gardiijskih bojni (to vam dođe kao pukovnija) plus 40 djelatnih brigada i još toliko pričuvnih brigada plus 20 pukovnija... a za VRO ili kako bi rusi rekli SVO smo bez ikakvih problema digli 230 000 ljudi izvršili popunu svih postrojbi, plus 80 000 ljudi na istočnom bloku za slučaj protuudara sa okupiranog teritorija istočne slavonije potpomognutog od strane srbije tj srj... s tim da je naša svo trajala koliko i treba trajati (kratko)

Ekvivalentno našim brojkama od ajmo reći 250 000 vojnika na 4 000 000 stanovnika, Ukrajina bi trebala dići 2 500 000 milijuna vojnika, procjene su da danas Ukrajina ima pod oružjem 1 000 000 ljudi, znači moraju dići bar još 1 000 000...

Комуникацијски торањ нациста окинава

Screenshot_20231118_180230_com.huawei.himovie.overseas_edit_563268693247383.jpg

"FOREIGN AFFAIRS"
🇺🇦 „Нова дефиниција успеха у Украјини“: Кијеву се нуди да седне за преговарачки сто са Русијом и призна да су војни циљеви Оружаних снага Украјине недостижни.

„Неуспех контраофанзиве, слабљење подршке Сједињених Држава и Европе, почетак хладног времена – све то захтева свеобухватну поновну процену тренутне стратегије Украјине и њених партнера.

Сједињене Државе би требало да почну да се консултују са Украјином и њеним европским партнерима о стратегији заснованој на спремности Украјине да преговара о миру са Русијом, док истовремено прелазе са напада на одбрану. Украјина и Запад се и даље крећу климавом путањом због еклатантног несклада између циљева и расположивих средстава за њихово постизање.

Наставак стратегије снабдевања оружјем и опремом је „скупи ћорсокак“ јер „не постоји сребрни метак који може да преокрене ток на бојном пољу“.

То је признао и главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни.

Ne znam,imaju nekog lika koji samo vizuelno potvrdjenu tehniku broji,mada ne znam ko mu broji par hiljada tenkova i na koji nacin,ne shvatam ga za ozbiljno.
Rusi ne govore ni svoje ni UKR gubitke,tako da mozemo da nagadjamo,dok Ukrajinci znaju tacan broj poginulih Rusa.
Nekom logikom poginulo je vise Rusa nego sto je mobilisano,dok je Ukrajina imala 12 ili 13 talasa mobilizacije,pa sve i da je izginulo 300 000 Rusa kako tvrde,onda je ovih milion jer ne znam ko drzi front od 1200km.
Lazu i jedni i drugi,ali Ukrajinci su presli igricu.
Novo saopstenje,unistili su 29 od 40 dronova,ispada da su Rusi za 12 sati samo 40 dronova lansirali a tresla se cela Ukrajina nocas.
Brojke su glupost,stanje na frontu govori suprotno od onog sta se po internetu forsira.

I šta ti govori stanje na frontu, o veliki analitičaru?

"Успели смо да попричамо мало са особом која нам је долетела. Виши официр, командир лета. За сада комуницира са правом особом. Сачекаћемо да нам га дају на паузу ради интервјуа“, рекао је "Воевода".
pa jel zato mi ameri da dajemo nase avione, da i sa njima beze za rusiju?

Kad Rusi izlaze na Dunav, zna li se?
Ти канда сумњаш да ће да изађу?
Немачка је пропала,Дојче Банк је пропала,Браћа Румуни једва чекају да им дође Рус и спасе их Нато-База(то више нико нема Лову да то одржава,прича се да Румуни имају и амер. нуклеарни Потенцијал на својој територији),
Америка пред Изборима,
она бугарска Гоувна увела неке Царине за Блокаду јужног Тока са свим Тим Царинама,ако Орбан Полуди има да САРАНИ ТЕ БУГАРЕ(ми и нема потребе се мешамо),
Италијани у свом Безнађу контрирају својој ЕУ тиме што неће праве Месо из >Лабораторија ШТО ЈЕ ДИРЕКТНИ ЕКОНОМСКИ УДАР на амере,
Ови Пољаци се још нешто куробецају тако Рус мор да изађе на Дунав да би окупирао Пољску....

И СВИМА ће Рус..
маму мамину :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back