Rat u Ukrajini (29)

Kada će pasti Avdejevka?

• Ukupno glasova
    52
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moj brat od tetke se posle 10+ godina vraća iz SAD, već je kupio kuću u okolini Skoplja, potpuno razočaran.

Oženio se Makedonkom koja je tamo rođena, dakle nisu krenuli od nule, imali su njene kao pomoć, on je ekstra radnik sa dobrom ekspertizom, već godinama mi se žali kako im je život jednostavno nekvalitetan tamo i sada je digao ruke.

Kolega programer (senior) je otišao u Kanadu i kupio kuću, vratio se pre 3 godine isto razočaran životom tamo, ali sa pričom da se možda vrate, naravno nisu ni oni, ovde im je super. Ja sam isto prošao školovanje sa idejom da ću otići na Zapad, predomislio sam se i konačno odustao od te ideje pre 5-6 godina.

Bila nekad obećana zemlja, to je prošlost.
Ja sam studirala vani od 1986-1991. Namjera mi je bila i ostati, odnosno otići možda u koju drugu državu zapadne Europe, ali odbio me mentalitet, hladnoća odnosa u germanskom svijetu. Nema tog posla zbog kojeg bih odustala od života i druženja. Tamo nemaš s kim na kavu. A još je u to vrijeme bilo relatvino sigurno i nisu postojale non go zone po mnogim gradovima.

Uživo Ukrajinom odjekuju sirene; Sukobi na granici

Rat u Ukrajini - dan 633: Ukrajinska PVO saopštila je da su tokom noći ruske snage napale nekoliko oblasti Ukrajine sa 10 dronova "Šahed".

IZVOR: B92 SUBOTA, 18.11.2023. | 08:02 -> 08:54

Ukrajinska vojska saopštila je da je izvela "seriju uspešnih operacija" na istočnoj obali reke Dnjepar, u Hersonskoj oblasti koju kontrolišu ruske snage, i tamo uspostavila nekoliko mostobrana.

Najmanje devet osoba je poginulo u ruskom granatiranju grada Hersona na jugu Ukrajine.

Oleksandr Prokudin, načelnik regionalne vojne administracije u Hersonu, rekao je da je u četvrtak na grad i okolinu ispaljeno stotine granata, gađajući stambene oblasti, trgovačke četvrti i administrativne zgrade.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski smenio je zamenika šefa Spoljnoobaveštajne službe Ukrajine Aleksandra Tarasovskog, navodi se u odgovarajućem ukazu, objavljenom na sajtu ukrajinskog lidera. Istovremeno, razlozi smene nisu navedeni.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2023&mm=11&dd=18&nav_category=78&nav_id=2435557

UŽIVO Likvidirana cela jedinica?

Rat u Ukrajini - dan 633. Ukrajinska PVO saopštila je da su tokom noći ruske snage napale nekoliko oblasti Ukrajine sa 10 dronova "Šahed".

IZVOR: B92 SUBOTA, 18.11.2023. | 08:02 -> 09:43

Ukrajinska vojska saopštila je da je izvela "seriju uspešnih operacija" na istočnoj obali reke Dnjepar, u Hersonskoj oblasti koju kontrolišu ruske snage, i tamo uspostavila nekoliko mostobrana.

Najmanje devet osoba je poginulo u ruskom granatiranju grada Hersona na jugu Ukrajine.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2023&mm=11&dd=18&nav_category=78&nav_id=2435557

Za što se Ukrajinci bore? Za to da mogu mladost iseliti u Irsku, Njemačku, i ostale LGBT zemlje, a oni da se kulturno obogate Nepalcima, Pakijima i Filipincima kao mi, a da im ukrajinski HDZ bude elita. Opravdani cilj, nek se samo bore....
nisi mi jasna, imaš potpuno iracionalnu simpatiju i naklonost za ruski teror i agresiju nad ukrajincima, kao i iracionalnu simpatiju i naklonost za srbijanski teror i agresiju nad svima u okruženju prije 30 godina, a onda pak potpuno racionalno rezoniraš arapski terorizam i razumiješ izraelske napore da osiguraju sigurnost za svoj narod... upotrebom sile i oružja... de se resetiraj

nisi mi jasna, imaš potpuno iracionalnu simpatiju i naklonost za ruski teror i agresiju nad ukrajincima, kao i iracionalnu simpatiju i naklonost za srbijanski teror i agresiju nad svima u okruženju prije 30 godina, a onda pak potpuno racionalno rezoniraš arapski terorizam i razumiješ izraelske napore da osiguraju sigurnost za svoj narod... upotrebom sile i oružja... de se resetiraj
Rusija mora da pojaca bombardovanje Ukrajine,neselektivno,tepih bombardovanje,FAB2000 u centar Kijeva.

ako je berlin je pao Odžak nije... ne bi ni pao da vam staljin nije poslao ucijenjene ustaške legionare koje ste poslali prvo na čačak da vam oni istjeraju švabe, a potom ste ih gurali ispred sebe i na Odžak... i bili smo u pravu Berlinne da nije pao nego ga eno upravlja cijelom europom...;) jedino se jhoš vi opirete
Podanistvo bez granica. Ali dobro. I tako se prezivljava.

druze tiksi, taj rat nije sluzio da bi se pobedilo, nego da bi se 20 godina odrzavao.
i sva tehnika i sve sto je ostavljeno su korporacije debelo naplatile

jedini koji su u tom ratu popusili jestu poreski obveznici.
oni koji drze konce u rukama su debelo zaradili

20 godina se zaradjivalo od izmisljene bajke. uzete su gomile milijardi dolara, malo li je?
Zgodan izgovor za poraz od ljudi u papucama.

Koga smo mi to terorisali majke ti?!Pa onaj vas je u sred Beograda mrtav hladan izjavio da je njegov posao obavljen i da Jugoslavije vise nema i otisao iz istog tog Beograda a da mu dlaka sa glave nije falila.Pricam o Stepanu Mesicu.To je bilo jer ste vi to tako hteli,dva ili tri puta smo vas prihvatali i sa vama pravili drzavu a vi nam tako vracali.O cemu ti to?

Verbovo

Starost 19,21,23,30 godina.
Obuku prošli u Velikoj Britaniji. Kako tvrde fiktivnu, ispalili su 30 metaka tokom cele obuke.
Sada su na sigurnom, živi.
Ovo je predivno. Njihovi životi su mnogo vredniji od borbe za korumpirani, podanički, nacistički režim, koji nije vredan toga

F_M6urXWEAA73-_

Poslednja izmena:
Verbovo

Starost 19,21,23,30 godina.
Obuku prošli u Velikoj Britaniji. Kako tvrde fiktivnu, ispalili su 30 metaka tokom cele obuke.
Sada su na sigurnom, živi.
Ovo je predivno. Njihovi životi su mnogo vredniji od borbe za korumpirani, podanički, nacistički režim, koji nije vredan toga

F_M6urXWEAA73-_
Ima još, evo i oslobodilaca Belgoroda. Trebalo je da skrenu levo kod Albukerkija. :lol:

🪖 Оружане снаге Русије почеле су да користе нови лутајући пројектил „Скалпел“

Заједно са Ланцетом, на фронтовима СВО а појавило се ново страшно оружје - беспилотна летелица, способна да делује као платформа за различита борбена оптерећења и способна да обавља различите задатке на бојном пољу.

Дрон су представили дизајнери из бироа Восток - до сада је првих 15 примерака отишло руским трупама, али ако је потребно, спремни су да повећају производњу.

🇷🇸#Српски
🇷🇸 #Сербский

📱 InfoDefenseSERBIA
📱 InfoDefense

9F307FF1-EEAB-497C-B07A-6633BD6B0FA6.jpeg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back