Rat u Ukrajini (29)

Kada će pasti Avdejevka?

• Ukupno glasova
    52
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ukrajina je pre sukoba bila država od cc 35 miliona stanovnika sa solidnom vojnom tradicijom i gotovo sličnim mentalitetom kao i Rusija, plus zahvataju geografski nepojmljivu površinu za balkanske uslove.Nije realno da se tolika državetina pregazi za 3 dana pogotovo ako zapadne države, Nato pre svega puste ozbiljnu podršku i agendu da se Ukrajini mora i može vojno pomoći ma koliko koštalo.Vidjećemo moja procjena za kraj rata je minimalno podjela Ukrajine.Ne vjerujem u konačni poraz ni jedne strane jer je previše uloženo sa obe strane, da se tek tako prihvati poraz bez rezultata.
Mozda im Zeleni da Krim i Donjeck i to je to :D

Dobro jutro junaci.. ljubim junačke rane i krvave zavoje.. ide li ratovanje?
Upravo odslušao himnu Ruske Federacije i spreman sam za novi dan!!

nadam se kad se promeni vlast da će uvesti u školama i na radnim mestima svako jutro prvo da se pusti himna Rusije pa Srbije i onda da se krene sa poslom

Dominantna snaga ruske vojske u vazduhoplovstvu i artiljeriji ozbiljno opterećuje odbrambene sposobnosti kijevskih trupa stacioniranih u ovom gradu u Donjeckoj guberniji.

"Rusi su prekaljeni u borbi i spremni da podnesu vrhunsku žrtvu", rekao je ukrajinski komandant.

U poređenju sa odbranom Bahmuta i kasnijim napredovanjem na jug, ukrajinske oružane snage trenutno imaju samo jednu desetinu municije. Prema rečima komandanta 47. brigade koja upravlja američkim haubicama M109A6 Paladin, tokom odbrane Bahmuta u proleće i kod Orehova u leto, njihovi vojnici su dnevno ispaljivali između 100 i 150 granata. Međutim, u Avdijevci uspevaju da ispale samo 15.

Prema zapažanjima ukrajinskog komandanta, haubice gube preciznost usled nemilosrdne artiljerijske paljbe.

"U leto (Bitka kod Orehova) moj M109A6 Paladin je imao grešku u preciznosti od 7 metara, dok je sada, kod Avdijevke, 70 metara", kaže komandant.

"Rusi taktički kopaju sve dublje i šire rovove, preuzimajući prednost sa svojih do 300 bespilotnih letelica koje istovremeno lebde u nebu. "Orlovi" (Orlan-10) nadgledaju situaciju, dok "Lanceti" pokreću juriš", dodaje "Ivan".

U blizini Avdijevke, glavna pretnja je potencijalni prekid severne železničke pruge. Ukrajinske oružane snage postavljaju odbranu na brdu čak i kada je ruska vojska već prodrla u perimetar od tri kilometra, kaže ukrajinski komandant.
van" je otkrio novinarima da je broj žrtava u Avdijevki nesrazmerno visok.

On kaže da je izgubio ceo svoj vod, a svih 17 drugova je bilo ubijeno ili zarobljeno.

"Mentalna snaga onih koji brane Avdijevku opada, više nego tokom letnjih ofanziva. Obavezni ste da se sklonite u rov četiri dana tokom granatiranja, moleći se da vas njihova artiljerija ne pogodi. Zatim odbijte prvi napad nakon kojeg sledi još jedan pešadijski napad", poverili su se španskim novinarima izvori iz Ukrajine.

Poslednja izmena od moderatora:
Kada je u pitanju Kuba nema tu niceg nejasnog. Propustili su da zaustave Kastra (koji tokom revolucije jos nije imao otvorene crvene vidike ili ih je krio) jer su i oni zeleli da vide ledja diktatoru Batisti, americki modus operandi je uvek bio "proci cete ovako ako niste sa nama" poruka svim juzno i centralno americkim drzavama.
Ameri željeli vidjeti leđa diktatoru Batisti?
Zbog čega, zbog diktature?
Kakva budalaština, pa Kuba je u vrijeme cjenjenog diktatora bila praktično američka mafijaška prćija, gdje su bosovi američkog podzemlja prali pare i otvarali kockarnice , hotele !
Imali su pogrešnu procjenu u vezi Kastra, jer nisu vjerovali da može sa stotinjak ljudi sa kojima se iskrcao zauzme cijelu Kubu !
Kasnije su doživjeli onaj fjasko za zaljevom svinja, a od pedestih godina su tamo Rusi !
Rusi su 1962. godine tamo pored Havane zakupili 73 kvadratna kilometra i počeli da prave bazu najveću u tom djelu svjeta koju su ugasili tek 2002. godine!
Od 1962. do 2002. dali su samo za zakup kubanskoj vladi preko 200 miliona dolara !
The Lourdes SIGINT (Signals Intelligence) facility, located near Havana, Cuba, was the largest facility of its kind operated by Soviet and later Russian foreign intelligence services[2] outside of Russia. Located less than 150 km (93 mi) from Key West, the facility covered 73 km2 (28 sq mi). Construction began in July 1962.
Što se tiče Paname slanjem dva Tu-160 Blackjacka,aviona sa nuklearnim kapacitetima u tu zemlju, jasno su stavili do znanja Amerima da drže prste podalje od nje!

Mozda im Zeleni da Krim i Donjeck i to je to :D
Tragično da i mačkonje gube vjeru u ukropsku pobjedu i počele da licitiraju ukrajinskom teritorijom !
Nemoj mačak da se sekiraš, daćete onoliko koliko Rusi procjene da im treba!
F-34NJgX0AAU08O.jpeg

Ameri željeli vidjeti leđa diktatoru Batisti?
Zbog čega, zbog diktature?
Kakva budalaština, pa Kuba je u vrijeme cjenjenog diktatora bila praktično američka mafijaška prćija, gdje su bosovi američkog podzemlja prali pare i otvarali kockarnice , hotele !
Imali su pogrešnu procjenu u vezi Kastra, jer nisu vjerovali da može sa stotinjak ljudi sa kojima se iskrcao zauzme cijelu Kubu !
Kasnije su doživjeli onaj fjasko za zaljevom svinja, a od pedestih godina su tamo Rusi !
Rusi su 1962. godine tamo pored Havane zakupili 73 kvadratna kilometra i počeli da prave bazu najveću u tom djelu svjeta koju su ugasili tek 2002. godine!
Od 1962. do 2002. dali su samo za zakup kubanskoj vladi preko 200 miliona dolara !
The Lourdes SIGINT (Signals Intelligence) facility, located near Havana, Cuba, was the largest facility of its kind operated by Soviet and later Russian foreign intelligence services[2] outside of Russia. Located less than 150 km (93 mi) from Key West, the facility covered 73 km2 (28 sq mi). Construction began in July 1962.
Što se tiče Paname slanjem dva Tu-160 Blackjacka,aviona sa nuklearnim kapacitetima u tu zemlju, jasno su stavili do znanja Amerima da drže prste podalje od nje!
Nije budalastina, diktatura i mafija nije pozeljna u njihovom dvoristu, koloniji, dozvoljena samo americka hegemonija. Batista je bio debelo korumpiran od strane mafije i slicnih iz Amerike a takvi nisu omiljeni kod americkih vlasti, znam da Ti mislis suprotno. Amerikanci su u to vreme u Gvantanamu imali dovoljno snaga da zaustave Kastra a ni Amerika nije daleko, niko u svetu ne bi prstom mrdnuo da ih spreci u tome, Kastro je otvoreno propagiro komunizam i nacionalizivao americku imovinu malo kasnije, jednostavno zaebali se, hoce to ponekad. Biser da su se uplasili dva bombardera iznad Paname nije za komentarisanje.

srećom pa je staljin počistio trockoga jer tko zna gdje bi SSSR završio 30tih i 40tih da su imali židova na vlasti kao danas ******.
..sjećam se...pričao mi stari osetin koji je bio pratnja trockome u oklopnom vlaku a s kojim je ovaj obilazio front i nemilosrdno uništavao kolebljivce...zapeli mi tako jednom u blizini caricina snjeg pao a vlak stao jer nije imao više uglja a najbliže mjesto 30km a vani - 25...mašinovođa rekao svoje i raširio nemoćno ruke a trocki ustao sa fotelje pogledao kroz prozor i pokaže prstom na obližnje seosko groblje čije su drvene krstače bile zabodene u snjeg....dvadeset momaka iskoči iz vlaka uzmu sjekirei udri po krstačama nosi ih na ramena i bacaj u kazan lokomotive...ali ne lezi vraže dotrča dvadesetak babuški i poče nas kleti i pljuvati po nama jer eto bog će da nas kazni...trocki skine naočale protrlja ih komadićem krpe vrati na nos a zatim izvuče teški parebelum i upuca najglasniju babušku koja pade kao klada u snjeg...on započe a mi nastavismo pucati...vlak krenuo naprijed a za nama ostalo dvadesetak babuški od kojih je jedna ranjena zazivala sinove...

SAD će obezbediti Ukrajini do 500 miliona dolara za jačanje energetskog sistema

Ruska invazija na Ukrajinu traje 628 dana. Sinoć je tokom masovnog ruskog granatiranja Hersona poginula jedna sedamdesetpetogodišnja žena, dok je osam osoba povređeno. Istovremeno, u Ukrajiji se nalazi novi britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron, koji se u Kijevu sastao sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, dok je drugog dana poseto otputovao u Odesu. U međuvremenu, američki Univerzitet Jejl objavio je šokantan podatak da je više od 2.400 dece, uzrasta od šest do 17 godina, odvedeno u 13 objekata širom Belorusije od početka rata.

Ključni događaji:

-Univerzitet Jejl: Više od 2.400 ukrajinske dece odvedeno u Belorusiju
-Poginula žena u granatiranju Hersona, raste broj povređenih
-Kameron posetio i Odesu na prvom inostranom putovanju kao šef diplomatije
-Švajcarska obećala podršku formiranju specijalnog tribunala za rat u Ukrajini

Kako napreduje trodnevna SVO?
Kako napreduje trodnevna SVO? Jesu li Rusi došli do Poljske?
Prvo je počela trodnevna SVO još u drugom mjesecu 2022 god. pa prvo da vidimo kako ona napreduj?
Kako napreduje trodnevna SVO? Jel pala Avdiievka?
Kako napreduje trpdnevna SVO?
Jesu li se zatvorili kotlići oko Kijeva,Harkova i Sumija?
Bar su zaustavili trodnevnu SVO.
Kako napreduje trodnevna SVO...jel pao Seversk?
Kako napreduje trodnevna SVO? Jel pao Seversk?
Kako napreduje trodnevna SVO? Jel pao Seversk?
Kako napreduje trodnevna SVO? Jel pao Nikolajev?
Kako napreduje trodnevna SVO.Pitam radi građana Hersonske RepubLjike? Kad mogu očekivati povratak u Herson?
Jesu li Rusi rekavši trodnevna misli na trogodišnju SVO?

Bol je pregolema, frustraciju ne može sakriti... pusa za butthurt spamera:

Lebron James Reaction GIF

srećom pa je staljin počistio trockoga jer tko zna gdje bi SSSR završio 30tih i 40tih da su imali židova na vlasti kao danas ******.
..sjećam se...pričao mi stari osetin koji je bio pratnja trockome u oklopnom vlaku a s kojim je ovaj obilazio front i nemilosrdno uništavao kolebljivce...zapeli mi tako jednom u blizini caricina snjeg pao a vlak stao jer nije imao više uglja a najbliže mjesto 30km a vani - 25...mašinovođa rekao svoje i raširio nemoćno ruke a trocki ustao sa fotelje pogledao kroz prozor i pokaže prstom na obližnje seosko groblje čije su drvene krstače bile zabodene u snjeg....dvadeset momaka iskoči iz vlaka uzmu sjekirei udri po krstačama nosi ih na ramena i bacaj u kazan lokomotive...ali ne lezi vraže dotrča dvadesetak babuški i poče nas kleti i pljuvati po nama jer eto bog će da nas kazni...trocki skine naočale protrlja ih komadićem krpe vrati na nos a zatim izvuče teški parebelum i upuca najglasniju babušku koja pade kao klada u snjeg...on započe a mi nastavismo pucati...vlak krenuo naprijed a za nama ostalo dvadesetak babuški od kojih je jedna ranjena zazivala sinove...
Da nije to prica iz Staljinove kuhinje? Poznato je da je on mnogo postovao svoje oponente u borbi za vlast.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back