Rat u Ukrajini (28)

Da li će se rat proširiti van Rusije i Ukrajine?

• Ukupno glasova
    88
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ŽIVIO JOE BIDEN!
TEXT VEDRANA RUDAN

Sviđa vam se naslov? Zbog njega će mi tekst na Fejsu ostati barem pet minuta. Obična sam žena, poput milijuna Evropljanki i Evropljana koji su ni krivi ni dužni uvučeni u ovaj rat.

...

Svijetu se obratio i Joe Biden. Biden??????? U ime Oca i Sina i Duha Svetoga?! Biden se obratio svijetu?????

Moja prijateljica je kod jednog riječkog notara htjela ovjeriti punomoć koja bi joj omogućila da diže očevu mirovinu u iznosu od 1400 kuna jer se “tata u posljednje vrijeme ne osjeća dobro”. Gospodin ima osamdeset godina.

Tata se nije “osjećao dobro” ni kod notara. Notar ga je pitao kako se zove, on mu je odgovorio da mu se žuri jer ga mama čeka u čekaonici. Od notara je zatražio dupli makjato bez kofeina za van. Mojoj su prijateljici rekli da nema nikakve šanse da će joj ovjeriti punomoć.

A, vidite, Biden “poručuje”. Nešto “ozbiljno”, naglašavaju svjetski mediji. Čovjek koji pojma nema da l’ je doš’o il’ je poš’o.

Mora li Evropa zbog Amerike postati spaljena zemlja? Jesmo li zaslužili da nam Biden postane grobar?
Biden je hodajuci leš. Mozete primetiti kada prolazi pored ogledala odraz smrti kako ga miluje po ramenu.

Poslednja izmena od moderatora:

.

БИВШИ НЕМАЧКИ КАНЦЕЛАР: Крим је део историје Русије, Украјина нема шта да тражи у НАТО

БИВШИ немачки канцелар Герхард Шредер говорио је у интервјуу за „Велт“ о украјинској кризи и потенцијалном мировном плану и том приликом је за Крим рекао да је део руске историје.​

Covece. Stvarno samo jedan. Vagnerov.
Ovo drugo sto je na spisku 90% je USAF , Izrael Air force , Rojal Air force, France, Sudan, Mali… ima cak i Ukraine Air Force…
Ne razumem… nijedan Ruski avion.
Ili kazes da su Rusi sve ovo oborili?
Jel si procitao to sto si podelio , ili sta?
Znam ja dobro što sam podijelija...saveznici vam ostaju bez avijacije. Ali eto pobjeđujete u Africi, tj. na RT-u. :hahaha:

Руска војска извела напад на десну обалу Дњепра (ВИДЕО)

Извиђачке јединице руске војске извеле су напад на десну обалу реке Дњепра и ликвидирали противнике који су били распоређени на осматрачницама и том приликом уништила и сву постојећу опрему за комуникацију, изјавио је губернатор Херсонске области Владимир Салдо.

Такође је рекао и да су руски борци као трофеј узели украјинску заставу и сву документацију.

.

БИВШИ НЕМАЧКИ КАНЦЕЛАР: Крим је део историје Русије, Украјина нема шта да тражи у НАТО

БИВШИ немачки канцелар Герхард Шредер говорио је у интервјуу за „Велт“ о украјинској кризи и потенцијалном мировном плану и том приликом је за Крим рекао да је део руске историје.​

Naglasak je na onom bivsi sve i da nije ruska izmisljotina. :per:

Паника

Screenshot_20231021_091200_com.android.chrome_edit_771152322901599.jpg
Screenshot_20231021_194207_com.android.chrome_edit_784275276311576.jpg

CSTO nastavlja propadati, nakon što su iz njega izašli Gruzija, Azerbajdžan, Uzbekistan, a Afganistan prestao biti promatrač(dolaskom Talibana na vlast), izgleda da su i Armenci na istom putu.

Armenia declined participating in military exercises and the CIS summit in Kyrgyzstan in October 2023 and asked for Russian peacekeeping forces to return to Russia.

Ruske trupe dobivaju nogu iz Armenije :hahaha:

Poslednja izmena:
CSTO nastavlja propadati, nakon što su iz njega izašli Gruzija, Azerbajdžan, Uzbekistan, a Afganistan prestao biti promatrač izgleda da su i Armenci na istom putu

Armenia declined participating in military exercises and the CIS summit in Kyrgyzstan in October 2023 and asked for Russian peacekeeping forces to return to Russia.

Једна брига мање. За Русију, наравно.

CSTO nastavlja propadati, nakon što su iz njega izašli Gruzija, Azerbajdžan, Uzbekistan, a Afganistan prestao biti promatrač(dolaskom Talibana na vlast), izgleda da su i Armenci na istom putu.

Jermeniju ce da pojede Azerbejdzan,to su i zasluzili.
Mada ne znam sta je to sad i bitno,a ceo dan niko ne spominje sta se desava na terenu,samo neki Iljusini i trolovanje

Naravno da se u većini ne slažem sa tobom.
Isto tako nemam potrebu da te razuvjeravam ili ubjeđujem u nešto kao šta ti imaš potrebu drugima dijeliti lekcije.

Rusija je prvo anketirala Krim, počela 2014. destabilizaciju Ukrajine u Donbasu " spontana pobuna " i naoružavanje je djelo FSB-a.

Do ruskih igara oko granice nije bilo ugroženih Rusa u Ukrajini. FSB je trebao doći i objasniti kako su ugroženi.

Rusi su se očito preračunali kada su započeli rat.
Imali su dobre karte i da je sve završeno za nekoliko dana Ukrajina bi se pala ko od šale.

Nitko nije računao na otpor Ukrajinaca, jedinstvo zapada i spremnost da pomognu.

Zapad će to koštati jeftinih ruskih energenata Rusiju će to koštati stagnacije u svemu, imati će novu ovisnost o Kini.
Naravno da se nećemo složiti kako je počeo gradjanski rat u Ukrajini koji je posle doveo do direktnog uključivanja Rusije.Stvari su vrlo jednostavne zapravo.Za daleko manje stvari se Imperija rastegnula hiljade kilometara daleko od SAD granice, Rusija intervenisala u dvorištu.

Poslednja izmena:
Naravno da se nećemo složiti kako je počeo gradjanski rat u Ukrajini koji je posle doveo do direktnog uključivnja Rusije.Stvari su vrlo jednostavne zapravo.Za daleko manje stvari se Imperija rastegnula hiljade kilometara daleko od SAD granice, Rusija intervenisala u dvorištu.
Još se sjećam tvpjih euforičnih izjava kad su Rusi uletili na bukaču iako su Lažrov,Peskov i Zaharova lagali da neće.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back