Rat u Ukrajini (28)

Da li će se rat proširiti van Rusije i Ukrajine?

• Ukupno glasova
    88
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Reč je o demonizovanom stanju uma koji preovladava na ovom forumu, koji se raduje i slavi tuđa nesrećna stradnja.

Evo da te podsetim:
https://forum.krstarica.com/threads/rat-u-ukrajini-28.981431/page-640#post-47839597
Osim naslađivanja nad stradalim Rusima i "brzoj" propasti Rusije drugih ćeš slabo naći.
Ukrajinska sirotinja koju love poput životinja ulicama njihovih gradova i šalju na front bez obuke, a radi američkih interesa, izaziva žaljenje kod mene.
Najpametnija im je odluka, ako uspiju do tada preživjeti, predati se Rusima.
Plaćenici, odnosno avanturisti koji su došli u Ukrajinu na safari, koji god pogine, to je i zaslužio. Zaradio je plaću.

Osim naslađivanja nad stradalim Rusima i "brzoj" propasti Rusije drugih ćeš slabo naći.
Ukrajinska sirotinja koju love poput životinja ulicama njihovih gradova i šalju na front bez obuke, a radi američkih interesa, izaziva žaljenje kod mene.
Najpametnija im je odluka, ako uspiju do tada preživjeti, predati se Rusima.
Plaćenici, odnosno avanturisti koji su došli u Ukrajinu na safari, koji god pogine, to je i zaslužio. Zaradio je plaću.
Meni ovo s*anje u Ukrajini nekako lici na Nemacki plan Barbarosa.
1696794144722.png

Zašto su Rusi uopće napali Ukrajince?
Rusi nisu napali Ukrajince, nego Ukrajina napada svoje građane u Donbasu od 2014.
Minskim sporazumima to se pokušalo riješiti, no po priznanju Merkel i Hollandea, samo jednostrano, s ruske strane, dok je Zapad bio s figom u džepu i radio na naoružavanju Ukrajine, kupujući vrijeme Minskom 1 i 2.
Rusija tada, shvaćajući razmjere potencijalne katastrofe, gomilanje 150 k ukrajinske voske + plaćenika, kreće u zaštitu ruske manjine.
Ostalo je povijest.

.
Тако су мислили и за РД-170 односно, светска наука је утврдила да је немогуће да се произведе такав мотор, па када су током 90-тих добили приступ производном погону, у складишту су нашли 80 (осамдесет) потпуно функционалних мотора које су до недавно користили за своје космичке летелице.

О овој ракети која кружи око земље читао сам на блогу Андреја Рајевског (The Saker), који је недавно престао да објављује, пре 5-6 година и да је покреће мотор са никлеарном батеријом и да та батерија функционише (ово по сећању) у времену полураспада погонског горива, што значи са ураном 235, та батерија би функционисала око 120 година.

Оно што се код публике широм света не разуме је да се Руси и даље баве базичним наукама и да ту остварују продоре и уопште им не пада на памет да комерцијализују своја открића.

Недавно сам гледао на јубиту разговор са руским научником који је светски врх у области хемије. Човек је отишао из Русије, предавао на Оксфорду 5 година, затим у Швајцарској 5 година и у САД 5 година, а када је избио сукоб у Украјини вратио се у Русију. Када ге је водитељ питао, зашто се вратио рекао је (парафразирам) "ја мислим да када је народу тешко, треба да будеш уз свој народ".

Елем, у том разговору водитељ га пита, па какви су резултати наше науке? Он одговара, па ево један пример, у последњих неколико месеци открили смо десет нових елемената мендељејевљевог система. Збланут водитељ га пита, па какве користи имамо од тога, а он одговара, то нам омогућује да производимо нове материјале.

И ту је трик, о РД-170 све се теоријски знало, али нису постојали материјали који су били у стању да поднесу температуре и притиске који се стварају. Исто је и са хиперсоничним ракетама са којим се већ пар година САД муче да их произведу, теоретски је све разјашњено и свима јасно, али не располажу материјалима који могу да поднесу температуре лета кроз атмосферу tim brzinama.

.
Ti sad pričaš o izvedivosti rakete na nuklearni pogon (ako su to mogli Ameri u 50-tim godinama prošlog stoljeća, mogu i Rusi danas), a ja pričam o smislenosti.
Gdje je smisao u tome da raketa leti mjesecima oko Zemlje?

Inače, ova prenemaganja napao suverenu državu, u stilu Ursuline reakcije na freak show iz Buče su mi vrh licemjerja.
Azerbajdžan je napao Armeniju, pa Azerbajdžan nije osuđen kao agresor, niti trpi sankcije. Svakom tko imalo razumije geopolitiku to nije čudno, jer su to kao npr. Tatari s Krima, britanski i američki saveznici.

Inače, ova prenemaganja napao suverenu državu, u stilu Ursuline reakcije na freak show iz Buče su mi vrh licemjerja.
Azerbajdžan je napao Armeniju, pa Azerbajdžan nije osuđen kao agresor, niti trpi sankcije. Svakom tko imalo razumije geopolitiku to nije čudno, jer su to kao npr. Tatari s Krima, britanski i američki saveznici.
Nagorno Karabah je međunarodno priznat teritorij Azerbajdžana, bio i ostao.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back