Rat u Ukrajini (27)

Da li će biti značajnih teritorijalnih promena na frontu u narednom periodu?

• Ukupno glasova
    104
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ono sto vi proruski principijelsti ne kazete. Da je Ukrajina zrtva agresije kao SRJ 99.
Da si malo pametniji od patika koje nosiš, pročitsao bi par prvih postova koje sam napisao na ovoj temi, ali i druge kad je reč o mom odnosu prema SAD i Rusiji. Mada se plašim da ne bi razumeo i da si pročitoa, jer je to prekomplikovano za tvoj NATO dresirani način razmišljanja. Ali da ti olakšam, zabole me za Rusiju, jednako koliko i za SAD. Doduše, mnogo sam bliže vezan za SAD, ali to ne znači da podržavam njihove vojne zločine širom sveta. I ne razmišljam o Ukrajini dok god je moja država pod NATO okupacijom.

posto kukavica perperius nece da stavi listu ja stavljam americku a on ako sme neka stavi rusku iz ovoga prozilazi da su amerika i nato gori i od nacista

genocidal military intervention of usa.jpg

1693133789698.png

Ukrajinci: 'Ovo je udar našeg novog projektila na ruski S-400 na Krimu'.

1693133802965.png

Ukrajinske snage uništile su u srijedu ruski protuzračni sustav S-400 na Krimu koristeći “novu, potpuno modernu” ukrajinsku raketu, rekao je danas Oleksij Danilov, tajnik Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu.

Raketa ukrajinske proizvodnje radila je “besprijekorno”, rekao je. Prema ukrajinskim obavještajnim službama, cijeli sustav je uništen, zajedno sa svim projektilima i osobljem. Protuavionski sustav S-400 mogao je gađati mete u zraku, na kopnu i na moru, a imao je mogućnost gađanja zračnih ciljeva udaljenih do 400 kilometara.

Dan nakon udara, ukrajinske snage iskrcale su se u Maiaku, pet kilometara od Olenivke, i podigle ukrajinsku zastavu u sklopu zajedničke operacije mornarice i obavještajnih jedinica. U blizini Maiaka nalaze se radarska baza i radiotehnička baza ruskih zračno-svemirskih snaga, zračno-svemirske grane ruske vojske.

Glasnogovornik obavještajne službe Andrij Jusov rekao je ukrajinskim medijima da ne može objaviti detaljne informacije o operaciji 24. kolovoza, ali da je “imala karakteristike racije”. Obavještajni izvor kasnije je potvrdio Ukrajinskoj pravdi da je to dio “niza mjera” iste dugoročne operacije kao i udar na Olenivku. Ukrajinske snage pokrenule su niz uspješnih napada na ključne ciljeve na Krimu ovog ljeta, uključujući napad na Krimski most.

iskoci mi ...obavestenje
samo ne znam dal je to onaj gde onaj , stavlja M777 unutra ili je neki drugi.

MO: in the Zaporozhye region, the Russian Aerospace Forces shot down a Mi-8 helicopter of the Armed Forces of Ukraine​

Short link
August 27, 2023, 14:06

Fighter aircraft of the Aerospace Forces (VKS) of Russia shot down a helicopter of the Armed Forces of Ukraine (AFU) in the Zaporozhye region.
This is reported by the Russian Ministry of Defense.
“Fighter aircraft of the Russian Aerospace Forces shot down a Mi-8 helicopter of the Ukrainian Air Force near the village of Zalivnoye, Zaporizhzhia region,” the message says.
Earlier it became known that on August 26, another attempt by the Kiev regime to carry out a terrorist attack by an aircraft-type UAV on objects in Russia was thwarted .

Zanimljivo

Borelj: Unprecedented drop in EU trade with Russia

The head of European diplomacy, Josep Borelj, said that as a result of the sanctions, imports from Russia fell by more than 70 percent compared to the level of 2021, while exports from the EU fell by 54 percent.

Dakle, kao rezultat sankcija uvoz iz Rusije je pao za 70%,
To može i da se razume, uvozi se neophodno, gas, nafta, sirovine, to je tih 30%.
Da kažemo da to može da se prihvati

Međutim, izvoz u Rusiju je pao na polovinu - 50%
Dakle 50% još uvek funkcioniše, prodaje se roba Rusima. Kakve su to snakcije, šupljikave rekao bih
Ako u tih 50% upadne roba široke potrošnje, automobili, hrana i piće, odeća, što svakako jeste smanjeno jer je tu bio ogroman pritisak, šta je onda preostalih 50% koje i dalje funkcioniše

Dakle, ako EU kupuje 30% od Rusije u odnosu na pre, zašto im i dalje prodaje 45%, zašto to nije 5% ili 0%

To vam dovoljno govori koliko su sankcije zaista delotvorne

cim komso krene da spemuje sa nenormalnom kolicinom videa znas da ukropima ide katastrofalno lose na bojnom polju tako je spemovao kada je bahmut i okolica padala pod rusku kontrolu :cepanje:
Комшо ко да ради у градској чистоћи ! Сваки дан избацује тоне смећа, које узгред нико не отвара ! :bljak:

13:34

Prekretnica?

Smrt šefa Vagnera mogla bi da bude prekretnica u ratu jer Ukrajina nastoji da iskoristi haos u Kremlju, kažu analitičari.

Bil Tejlor, potpredsednik za Rusiju i Evropu u američkom Institutu za mir, rekao je u nedelju za program Bi-Bi-Sija da bi smrt Jevgenija Prigožina mogla da izazove stratešku promenu jer je ruski vojni lanac ostao "oslabljen i uznemiren" incidentom.

U međuvremenu, ukrajinska armija koristi nered u Rusiji da napravi "postepen, težak, težak napredak u kontraofanzivi" i uprkos gubitku boraca, "ohrabrena" je niskim moralom među rukovodstvom Rusije.

:namcor:

Ti mislis da smo mi blesavi?

Pokvarenjaci NATOvski su cutali i skakali od srece - dok je NATO pakt napadao Srbiju, Libiju, Siriju, Avganistan, Irak, Iran....

NATO pakt je legalizovao princip "humanitarne intervencije" sa ciljem "zastite ljudskih prava" i na konto toga napao silne drzave.

A sad kmecite kada isto to sto vi podrzavate DECENIJAMA radi Rusija da zastiti rusko stanovnistvo u Ukrajini od NATO genocida.

Nema vecih pokvarenja djubradi i smradova licemernih od NATO paktovaca.
Dakle ti se raduješ što Ukrajinci stradaju samo zato što su se neki radovali tokom NATO agresije na Srbiju?
Tuđe zlo koristiš kao opravdanje za svoje zlo? Ako su neki drugi zli što ne bih bio i ja, ta logika?

Ministry of Defense: Russian Armed Forces attacked an airfield in the Kyiv region at night​

Short link
August 27, 2023, 14:01

At night, the Russian military launched a strike with precision-guided weapons at an airfield in the Pinchukov region in the Kyiv region.
Ministry of Defense: Russian Armed Forces attacked an airfield in the Kyiv region at night

• RIA News
This was reported in the Ministry of Defense.
“Tonight, the Armed Forces of the Russian Federation launched a strike with high-precision long-range air-launched weapons at an airfield near the village of Pinchuki, Kyiv region,” the report says.
The goal is achieved, the assigned objects are hit.
Earlier, the Ministry of Defense reported that in the Kupyansk direction, the group of the Russian Armed Forces "West" captured two strongholds of the Ukrainian army.

Ajde,

Znaš kako, papir trpi sve i u teoriji su Ukrajinci sada jači nego ikada. Problem je što podaci nisu ažurni
Tek onog trenutka kada Ukrajina prizna zvanično svoje gubitke može se znati pravo stanje, a to se neće desiti pre kraja rata.
Ukrajina, na papiru, ima sasvim sigurno mnogo više tehnike i ljudi nego u realnosti a u realnosti je nešto sasvim drugo.

Na papiru bi moglo da se kaže i da su Rusi sleteli na Mesec, da su sakrili da im se letelica raspala

Ja se uvek držim konkretnih podataka i brojeva, zna se tačno šta su dobili za ofanzivu i zna se da je veći deo toga već skrkan u neuspelim pokušajima proboja
Šta to konretno proizvodi ukrajinska vojna industrija bolje i da te ne pitam, sem dronova teško da smo bilo šta videči na frontu samo što dronovi ne mogu da dobiju rat i ima i dodatni problem da ih Rusi imaju 10 puta više što takođe svakodnevno možemo da vidimo.

Tako da više se drži činjenica a manje maštarija i pustih želja
Pa da, GF je poznat po tome da sluša tračeve, maštarije i puste želje a ne da se drži egzaktnih podataka. :roll:
GF, naravno, ne uračunava politiku (stabilnost državne vlasti, valute, gospodarske sankcije, motivacija vojnika itd.), i to očito ne znači da će u sukobu statistički jača vojska pobijediti slabiju (imaš primjera u istoriji koliko voliš).
Ono što jest egzaktna i provjerljiva činjenica je da je ukrajinska vojska danas neusporedivo jača i sposobnija nego 24.2.2022, a ti ako želiš možeš vjerovati Peskovu. On kaže da je demilitarizacija Ukrajine skoro gotova jer se odnosila samo na oružje iz doba SSSR-a :hahaha:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back