Rat u Ukrajini (27)

Da li će biti značajnih teritorijalnih promena na frontu u narednom periodu?

• Ukupno glasova
    104
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zamislite samo kinesku vojsku za 10 godina, milion Kineza operatera i 5 miliona dronova na zemlji, vodi i u vazduhu, umreženi, lete u ogromnim rojevima, AI odlučuje, 7G mrežom pokriveni i u pećini, nemaš gde da se skloniš i pobegneš. Potpuno nemoguć rat. Pobediće onaj ko bude imao više miliona dronova, sve ostalo će biti nebitno. Na milionski grad pustiš više stotina hiljada kamizkaza dronova, nema te PVO koja može obezbediti zaštitu, uništiće svaku tačku koju zacrtaju.
tako su govorili i kad su se pojavili prve brzometne puške, pa mitraljezi, bombarderi, podmornice, tenkovi, vođene rakete, helihopteri... uvek bi na početku to bilo strašno i nepobedivo i nepremostivo, pa bi se ubrzo našao način i oružje i protiv toga

tako su govorili i kad su se pojavili prve brzometne puške, pa mitraljezi, bombarderi, podmornice, tenkovi, vođene rakete, helihopteri... uvek bi na početku to bilo strašno i nepobedivo i nepremostivo, pa bi se ubrzo našao način i oružje i protiv toga
Zamisli tek atomska bomba... pa hidrogenska bomba.

Naravno, niko nije lud da upotrebi ono od čega ni sam ne može da se brani.

Ja živim u Bgdu i zadnjih 2 godine radim po Vračaru , vdeo sam samo 2 bračna para Rusa i to mislim da su predstavnici diplomatskog predstvaništva ili neke ruske firmr
Ima Rusa koji su pobegli da ih ne bi regrutovali ali je to zanemarljiv broj..
Po podacima UN a 15 miliona Ukrajinaca je pobeglo što je ogromna cifra za zemlju koja je imala 40 miliona stanovnika
Ali kako reče Sizif
Sve je dobro !

Pa pogledaj mapu pa vidi.

Ukrajina nekako ima cerebralni oblik, dok ruske teritorije imaju oblik kancera po obodu.
Pa ti pogledaj mapu pa vidi ?
Manje ćeš da se blamiraš
Još je ovo ukrainska mapa ( Instituta za ratne studije UK ) I to stara neažurirana
Da li ti uopšte imaš prestavu koloka je to teritorija ???
Nemaš sigurno , da imašjer ne bi blamirao

_126680637_ukraine_control_south_map_serbian_10.09.22_640-1-2x-nc.png

Boris Rozhin on night strikes on Ukrainian Armed Forces facilities

On 5-20 arrivals are confirmed in the following areas:

◼️Dnepropetrovsk
◼️Zaporozhye
◼️Lutsk
◼️Khmelnitsky
◼️Lviv
◼️Cherkasy
◼️Vinnitsa

Plus arrivals in the Slavic-Kramatorsk agglomeration.

Among the objects hit are the territory of Yuzhmash and the airfield in Starokonstantinov, where Su-24 bombers are based, launching Storm Shadow and SCALP cruise missiles.

In the Rivne region, it was reported about the work of air defense, but the arrivals have not yet been confirmed.

Meni je firma u Knez Mihailovoj, i više čujem ruski nego srpski u poslednje dve godine. Prošetaj nekad po centru pa oslušni.
Proveri da nisu turisti ???
da li ti je to palo na pamet , da postoje ruske firme ovde
I to što vidiš je zanemarljivo mali procenat u odnosu na broj stanovništva rusije . Sad uporedi sa procentom ukrainaca
Ja imam familiju u dnjepropetrovskoj oblasti koju sam iselio 2014 u Poljsku , a 2020 komlet se svi preselili tamo i ostavili kuću komšijama na čuvanje .
Sizife , sa takvim nebuloznim pričama rušiš svoju navodnu reputaciju školovanog i informisanog čoveka
Padaš na nivo seoskog sveznalice koji ispred prodavnice prodaje pamet celom selu
:bye:

Realno stanje je ovo,ne smarajte sa dnjeprom i blatom vise

🅾️tvazhnye" reflect the counterattacks of the Armed Forces of Ukraine in the Krasnolymansk direction

➖ At the turn of Raygorodok - Karmazinovka, an attack by an assault group on pickup trucks of the 68th separate Jaeger brigade of the Armed Forces of Ukraine was repelled. The enemy was destroyed by artillery fire.
➖ In the area of N. p. Torskoye repelled an attack by 63 MBRs of the Armed Forces of Ukraine. The enemy used smoke screens, trying to jump on our fortifications. However, the Nazis failed to hide from the eyes of the "birds" and artillery strikes overtook the Armed Forces of Ukraine.
➖ In the area of Serebryansky forestry, 2 attacks by armored groups on BMPs of the 67th Ombre of the Armed Forces of Ukraine were repelled. The enemy was defeated by artillery fire and the precise work of ATGM crews.
💥 MLRS crews delivered 2 massive strikes on clusters of equipment and militants of the 67th Ombre of the Armed Forces of Ukraine , preparing for offensive operations.

IMG_20230815_082251_773.jpg

Niko tebe ne pita da li oni imaju pismo i jezik.

To je kao kad bi ja rekao da je slovenački jezik isto što i srpski.
Nije poznato da su se Slovenci ikada izjašnjavali kao Srbi dok Crnogorci jesu sve dok nisu prevedeni u etničke Crnogorce u Gaeti i kasnije u SFRJ, Slično važi i za Ukrajince, Poljaci su ih na popisima vodili kao Ruse i Rusine sve do 1931.. obe nacije su strani projekti za rasparčavanje rivala gde se od regionalnih ralika prave nacije i jezici.

Gledao sam skoro neki video na ju tjubu gde čovek govori Torinski dijalekt a neki u komentarima kažu da su sa juga Italije i da ga gotovo ništa ne razumeju ali su svi Italijani koji govore Italijanskim dijalektima..

Pa šta vidiš ???
Nemaš ti prestavu kolika je ukraina i koliki im je otkinuto !
ЦНН објашњава Американцима да је контраофанзива УАФ-а потпуно пропала „Један од главних проблема је то што за 8 месеци није било промена. Руси су успели да заузму ову територију. Дакле, цела ова област је јако минирана, има много ровова, тенковских замки.Изузетно је тешко проћи право кроз ову област. Видите многе области у којима постоје географске препреке. Постоји трострука одбрана! Руси успевају да држе Украјинце на дистанци“, рекао је бивши пуковник америчке војске Седрик Лејтон.Западни медији су потпуно изгубили веру у контраофанзиву.
Pazi kad ovo priča CNN !???
Jedino vas par neznalica ovde mantra jednu istu naručenu priču
Razloge za za ta vaša lupetanja znate samo vi valjda !?

Sabrana dela RF.

As a result of night strikes, the defeat of objects in the Lvov, Volyn, Khmelnytsky, Vinnitsa, Cherkasy regions, as well as arrivals at targets in Dnepropetrovsk, Zaporozhye, Kharkov, are confirmed.

Basically, industrial facilities of the military-industrial complex of Ukraine were under attack. In addition, we again hit the airfield in Starokonstantinov, which is the main base for striking Storm Shadow.

АПОКАЛИПТИЧНА – Ситуација са шумским пожарима у Саинт-Андреу у Оријенталним Пиринејима у Француској јеван контроле- Мобилисано 13 авиона, 3 хеликоптера и више од 500 ватрогасаца- Неколико хиљада људи је евакуисано, укључујући и кампове- Ватра је измакла контроли према речима ватрогасаца- У пламену је већ изгорело +300 хектара- Изгорела су 2 ватрогасна возила

Evo ga, ljubav cveta.

Lideri Rusije i Severne Koreje razmenili pisma povodom 78 godina od oslobođenja​

Vesti online pre 45 minuta | Vesti online
34163386tnxdwq.jpg

Lider Severne Koreje Kim Džong Un i ruski predsednik Vladimir Putin razmenili su danas pisma u kojima su izneli obećanja o razvoju odnosa dve zemlje, koje je severnokorejski predsednik nazvao “dugogodišnjim strateškim odnosom”, objavio je državni medij KCNA.

Најсмртоноснији руски напад на украјинску војску у последњих неколико недеља; Убијено 250 војника, уништено оружје НАТО-аУкрајинске снаге су претрпеле огромне губитке као резултат руског удара.
Руско Министарство одбране саопштило је да је до 240 украјинских војника убило руска група „Восток“ у јужном правцу Доњецка.
Руски ваздушни напади су такође разнијели три оклопна транспортера, два америчка артиљеријска система М777 и француску артиљеријску јединицу Цезар.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back