Rat u Ukrajini (27)

Da li će biti značajnih teritorijalnih promena na frontu u narednom periodu?

• Ukupno glasova
    104
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da je zločin upasti na teritoriju susedne države i pobiti i njihove i svoje ljude bez ikakve potrebe.

Kao sad da nama upadne Albanija i da pobije sto hiljada Srba jer im se ne dopada situacija na Kosovu.
Zapravo nema zlocina. Da bi se to okarakterisalo kao zlocin mora postojati neki medjunarodni zakon i pravo koje to regulise. Medjutim , kako je 1999 medjunarodni zakoni i pravo stavljeni zvanicno van snage , nema zasta da se poziva na zlocin ili da se karakterise kao zlocin.
Vi, nafopatofili, bi ste voleli da se vrati na snagu zakon o suverenitetu kao i zakoni koji sluze da okarakterisu i sprece zlocine, ali to je samo zato sto ste na gubitnickoj strani i vise vam ne odgovora pravo jaceg u medjunarodnim odnosima.
Zato se formiraju nove UN oko BRIKS, a NAFO i EU ce ostati van.

Ivica Zurak iz Livna, živi u Zadru, Hrvatska.
Ovaj ustaša je došao u Ukrajinu maja 2023. gde je pristupio Karpatskoj Siči.
Naravno, ostavio je svoju decu kao i ostali klovnovi u ovom sukobu.
Nakon ni dva meseca kasnije, počeo je da živi sa ukrajinskom prostitutkom.

F08F5TWWAAQvR-p
F08F5RjWYAAun2p

Zapravo nema zlocina. Da bi se to okarakterisalo kao zlocin mora postojati neki medjunarodni zakon i pravo koje to regulise. Medjutim , kako je 1999 medjunarodni zakoni i pravo stavljeni zvanicno van snage , nema zasta da se poziva na zlocin ili da se karakterise kao zlocin.
Vi, nafopatofili, bi ste voleli da se vrati na snagu zakon o suverenitetu kao i zakoni koji sluze da okarakterisu i sprece zlocine, ali to je samo zato sto ste na gubitnickoj strani i vise vam ne odgovora pravo jaceg u medjunarodnim odnosima.
Zato se formiraju nove UN oko BRIKS, a NAFO i EU ce ostati van.
Postojao je zakon, itekako. Rusija je jedna od članica UN koje su glasale ZA rezoluciju 757, tj. uvođenje sankcija SRJ tokom 90-tih.

NATO nije opravdanje za Putinove krvave pirove.
To me ne zanima opravdanja,jednostavno pravni poredak je pao u vodu i pre 1999,pao je onda kad su velike sile odlucile da silom namecu svoje pravo,a zadnjih 30 godina Amerika to radi non-stop sama,sad je dosao kraj tome,sada hoce i neko drugi na taj nacin i onda dolazi taj nacisticki Nato da o tome pripoveda,ko ustase sa ovog foruma sto pricaju o nekoj otetoj djeci a njhovi djedovi imali logore za djecu u kojima su ih ubijali.Lopov je lopov,ubica je ubica,nema pranja od toga....

To me ne zanima opravdanja,jednostavno pravni poredak je pao u vodu i pre 1999,pao je onda kad su velike sile odlucile da silom namecu svoje pravo,a zadnjih 30 godina Amerika to radi non-stop sama,sad je dosao kraj tome,sada hoce i neko drugi na taj nacin i onda dolazi taj nacisticki Nato da o tome pripoveda,ko ustase sa ovog foruma sto pricaju o nekoj otetoj djeci a njhovi djedovi imali logore za djecu u kojima su ih ubijali.Lopov je lopov,ubica je ubica,nema pranja od toga....
Naslušao sam se dosta tih opravdanja da je zločin OK pošto ga je činio i neko drugi, pa eto...

Čovek koji ima barem malo morala zna da tako nešto ne može biti istina. Jedan nekažnjen zločin ne opravdava drugi.

Tomislav Čaušić, pozivni znak Jabuka, stari hrvatski ustaša, koji je sa Rejem Van Der Lindenom redovno isporučivao vojnu pomoć ukrajinskoj vojsci, pucao je sebi u glavu 25. juna 2023. (prema izjavi njegovih bliskih prijatelja koji su ga ubili) i proglašen je mrtvim u bolnici 25. jula 2023. 3rd.

F0it2VIXoAAKzqb
F0it1fQX0AECF1-

F0it2DeWYAIp9dZ

Postojao je zakon, itekako. Rusija je jedna od tfuujkm b. članica UN koje su glasale ZA rezoluciju 757, tj. uvođenje sankcija SRJ tokom 90-tih.
1999 godine clanice NAFO su napale suverenu drzavu bez odobrenja UN cime su izvrsile AGRESIJU na nju.
U toku 78 dana su bombardovali vrtice, skole, bolnice , televizijske stanice, mostove, autobuse, vozove, stambene zgrade, javne ustanove.
Ubijali su decu , zene , starce.
Bacali su osiromaseni uranijum, kasetne bombe, grafitne bombe,

Obucavali su grupe koje su okarakterisane kao teroristicke . To znaci da su sponzor terorizma.

95% svih pogodjenih ciljeva su bili civilne mete.
Svega 5% su bili vojni ciljevi.
Sve je to opravdano kao kolateralna steta.

Clanice NAFO su pocinile najvece zlocine protiv covecnosti i prekrsile sve medjunarodne zakone koji su tada bili na snazi.
Jos niko nije odgovarao zbog toga jer su se pozivali na pravo sile.

E sada, sankcije su sredstvo bolje od onoga sto sam gore naveo i nije to nikakva agresije vec sredstvo da se pritisne jedna strana za ustupke, ali bombardovanje je nesto drugo.
Svi oni koji su cutali 1999 su precutno aminovali sve to. Oni koji su osudjivali su pokusavali koliko god je to moguce da pomognu tadasnjoj SR Jugoslaviji.

Zato nikada Srbi nece biti u NAFO i nikada Amerikanci nece vise biti saveznici sa Srbima, jer ih Srbi nikada vise nece prihvatiti
Tako da mani se trolovanja i idi ubi se.

1999 godine clanice NAFO su napale suverenu drzavu bez odobrenja UN cime su izvrsile AGRESIJU na nju.
U toku 78 dana su bombardovali vrtice, skole, bolnice , televizijske stanice, mostove, autobuse, vozove, stambene zgrade, javne ustanove.
Ubijali su decu , zene , starce.
Bacali su osiromaseni uranijum, kasetne bombe, grafitne bombe,

Obucavali su grupe koje su okarakterisane kao teroristicke . To znaci da su sponzor terorizma.

95% svih pogodjenih ciljeva su bili civilne mete.
Svega 5% su bili vojni ciljevi.
Sve je to opravdano kao kolateralna steta.

Clanice NAFO su pocinile najvece zlocine protiv covecnosti i prekrsile sve medjunarodne zakone koji su tada bili na snazi.
Jos niko nije odgovarao zbog toga jer su se pozivali na pravo sile.

E sada, sankcije su sredstvo bolje od onoga sto sam gore naveo i nije to nikakva agresije vec sredstvo da se pritisne jedna strana za ustupke, ali bombardovanje je nesto drugo.
Svi oni koji su cutali 1999 su precutno aminovali sve to. Oni koji su osudjivali su pokusavali koliko god je to moguce da pomognu tadasnjoj SR Jugoslaviji.

Zato nikada Srbi nece biti u NAFO i nikada Amerikanci nece vise biti saveznici sa Srbima, jer ih Srbi nikada vise nece prihvatiti
Tako da mani se trolovanja i idi ubi se.
Znači ok je da nama Rusija SAMO uvodi sankcije, ali je takođe ok da baca kasetne bombe po Ukrajini, jer mi nismo Ukrajinci, a opšte je poznato da je lako tuđim k_cem gloginje mlatiti jer nas te bombe ne bole.

Mislim da nisi dosledan. Ako mi ne volimo da nas neko bombarduje, valjda to važi za sve.

Znači ok je da nama Rusija SAMO uvodi sankcije, ali je takođe ok da baca kasetne bombe po Ukrajini, jer mi nismo Ukrajinci, a opšte je poznato da je lako tuđim k_cem gloginje mlatiti jer nas te bombe ne bole.

Mislim da nisi dosledan. Ako mi ne volimo da nas neko bombarduje, valjda to važi za sve.
Dosta jednostavan i principijelan stav glasi "Nije u redu da jedna država krene vojno uništavati drugu."

Dosta jednostavan i principijelan stav glasi "Nije u redu da jedna država krene vojno uništavati drugu."
Ako to danas i ovde kažeš, cela ova crvena bratija grakne u jedan glas: "Ali i Klinton/Nikson/Buš/Švarceneger/bilo_koji_US_predsednik je to radio pa se nisi bunio!"

Na koji način to ima veze jedno s drugim...eto, ne znam.

Nisu ni Ukrajinci baš tako blesavi kako se čini
I oni su utvrdili svoje položaje, ništa nije više tako lako za osvajanje

Koliko je samo Bahmut bio skup za osvajanje a bilo je i neuspešnih primera poput Ugledara

Ne verujem da će Rusija kretati u neku ofanzivu u dogledno vreme, uostalom Ukrajinci možda jesu izgubili oganzivni potencijal ali ih još uvek ima dovoljno da se uspešno brane.
sada znamo sta je i koliko su se naoruzali, i vidimo da su ukrajinci uspeli pod plastom , izvoza zitarica da su uspeli da i dobiju i oruzje , kao i ove sada plovne jedinice.
Ono , nasta sam ranije , i pisao je da, rusija , nije a ne znam zasto i nije.
porusila , kompletno infra strukturu u Odesi , jer je sve i pristizalo iz Rumunije tim putem , ili zeleznicom ili drumskim.
Moja poenta a vidim da , strucnija lica iz cak i amerckoga vojnoga establismenta , da su se i pitali ,
Zasto to ranije nije ucinjeno i da i kazu da , Crno More , mora biti u kompletnom sastavu Rusije i na taj nacin , bit ce miniminizovane pretnje i naouruzavanje...ukrajinaca.
kada ce i dal ce , ne znam
to je moje misljenje ...
sigurnost i Krima i Mosta ,
Odesasa i i ka Odesi , mora biti Rusko...

Putin: Povećati proizvodnju najnovijeg oružja​

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin je na sastanku sa generalnim direktorom korporacije "Rosteh" Sergejem Čemezovim pozvao na povećanje proizvodnje najsavremenijeg naoružanja koje proizvodi državna korporacija.

"Neophodno je procentualno povećati proizvodnju najnovijih vrsta naoružanja", rekao je Putin.

"Upravo na tome i radimo", istakao je Čemezov.

Putin je naglasio da se radi, između ostalog, o letjelicama.

"Znate o čemu govorim: o Lansetima (dronovima) itd. I Kub i Lanset su pokazali svoju efikasnost: kao prvo, udara snažno, svaka tehnika, između ostalog strane proizvodnje, ne da gori, već eksplodira i municija. Obećali su mi proizvođači da će povećati proizvodnju. Oni ispunjavaju obećanje, ali treba još povećati", objasnio je šef ruske države.

Prema riječima Čemezova, ruska vojna tehnika koja učestvuje u specijalnoj vojnoj operaciji 90 odsto je proizvedena u fabrikama "Rosteha".

On je istakao da se radi o artiljerijskim sistemima, oklopnoj tehnici, transportnim helikopterima i borbenoj avijaciji, različitoj municiji, tenkovima T-90 Proriv, raketnim sistemima Iskander i hipersoničnim raketnim kompleksima Kindžal, helikoptera Ka-52, Mi-28, avionima Su-57 i Su-35.

Pored toga, holding "Helikopteri Rusije", dio "Rosteha" povećao je proizvodnju helikoptera dva puta: sa 134 jedinice iz 2021. godine do 296 prošle godine.

Ja jesam dosledan.
Mozes da bacis danas i atomsku bombu na nekoga nisi pocinio po medjunarodnim zakonima nikakav zlocin jer ne postoji medjunarodni zakon. Zahvaljujuci NAFO , naravno.
Rusija u Ukrajini sprecava genocid nad svojim narodom i vodi borbu protiv nacista i nacisticke ideologije, za koju svi znamo da je izopacena i za koju znamo koliko je zlo nanelo.

E sad, po tvom narativu i stavu koji imas, osudjujes ratne zlocine koje su pocinile NAFO drzavice i pozivas da se rukovodstvo tih zemalja uhapsi i da im se sudi ? Ili podrzavas krsenje medjunarodnih zakona koji su postojali tada? Podrzavas ubijanje dece? Civila? Ili trazis da se Americki zlocinci privedu pravdi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back