Rat u Ukrajini (27)

Da li će biti značajnih teritorijalnih promena na frontu u narednom periodu?

• Ukupno glasova
    104
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
❗🇷🇺🇺🇦 Врховни суд ДНР осудио је на 24 године два припадника минобацачке јединице из пука Азов (организација забрањена у Руској Федерацији), који су током ратних дејстава гранатирали грађанску инфраструктуру Мариупоља

Артјеменко је служио као главни водник минобацачке батерије, Ромањук је служио као млађи водник који је командовао прорачуном минобацачке батерије.

Dopisnica Politico napustila Rusiju nakon što joj je odbijeno produženje vize​

prije 25 minuta

Novinarka Eva Hartog

Novinarka Eva Hartog

https://www.slobodnaevropa.org/a/rusija-novinari-politico/32551018.html
-----------------------------------------------------------------------------------------------

E, tako se to radi :D
u usranim diktaturama

⚡ Компанија «Группа Вагнер» регистрована је на територији Белорусије.

Према регистру, Вагнер група ће пружати образовне услуге.

▫ Регистрацију је извршио Окружни извршни комитет Осиповичи 4. августа у селу Цељ.

Klasičan stav natofila... Ništa nije bilo prije (ni godine huškanja Ukrajinaca od strane zapada na Ruse, ni puča na Majdanu organiziranog i financiranog od strane zapada, ni nasilnih preuzimanja vlasti na istoku Ukrajine, ni nepoštivanja sporazuma iz Minska, ni zabrane ruskog jezika, ni paljenja ruskih kulturnih institucija ni pripremane agresije na Lugansk i Donjeck, ni progona Ukrajinske pravoslavne crkve)... Ništa nije bito... Bitno je da je Putin 22. veljače napao Ukrajinu, i započeo jednu nezapamćenu u ovom današnjem demokratskom, liberalnom, tolerantnom, šarenom svijetu, agresiju na susjednu državu. I okupirao njen teritoriji, što ne "nezamislivo" danas u ovakvom svijetu (to što npr Turska pola stoljeća drži okupirani sjeverni dio međunarodno priznatog Cipra, a Izrael isti period dio međunarodno priznath granica Sirije na Golanskoj visoravni, to što se na međunarodno priznatom teritoriju Srbije stvara "Velika Albanija" to nije bitno... Bitno je da navedene "okupacije" za razliku od Putinove) služe interesima globalne financijske oligarhije i Otvorenog društva.

Svjestan sam da diskusanti neće baš blagonaklono gledat ovdje, udaljevamo se od teme, ali napisat ću...Tvoj stav podsjeća me na film Oluja, koji sam gledao prije 12 dana na vašoj televiziji. Film inače nije loš, treba suojećati sa patnjom svakog čovjeka, i drago mi je da sam ga odgledao. Međutim kako film počinje? Život idilično teče u malom mjestu između Knina i Gračaca do 4. kolovoza 1995., kad odjednom selo, ničim izazvani, napadnu Ustaše. I kreće havarija.
Možeš da držiš časove kulturne komunikacije ovim lokalnim rusofilima kojima fali ta komponenta.

Па каже, када се преведе...

Украјински 9K35 “Strela-10” (САМ кратког домета) уништен је након покушаја да се обори руска беспилотна летелица, што је довело до тога да га је артиљерија директно погодила, детонирајући пројектиле.
Возило је на крају изгорело.

:per:

Index:

Rusija je napala skladišta žitarica i luke duž rijeke Dunav
Rusija nastavlja s napadima na infrastrukturu žitarica u ukrajinskoj regiji Odesa, rekli su danas lokalni dužnosnici i dodali da su ruske snage tijekom noći bespilotnim letjelicama napale skladišta i luke duž rijeke Dunav koje Kijev sve više koristi za transport žitarica u Europu nakon što je Moskva izašla iz crnomorskog sporazuma o žitaricama.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back