Rat u Ukrajini (25)

Koji od ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svako ima svoju funkciju i ulogu u svemu ovom. Postoje i korisni idioti. Svi koji su stali na stranu Vagnera ce biti pocisceni. Vagner je odigrao maestralnu uligu. Ceceni su dokazali lojalnost, prvi su krenuli da zaustave Vagner…
Ovako se ciste unutrasnji neprijatelji i izdajnici , navikli su ih ko magarce, sada ce biti spremni za eskalaciju koja se priprema duze vreme i otvorenu konfrontaciju sa NAFO

Da, da, Čečeni su ušli u Rostov kada je Wagner kolona već bila na prilazu Moskvi.

Ovaj rat je pokazao ko je ko, ko je zaista sposoban a ko su čisti pozeri.

Wagner je jedina ozbiljna borbena jedinica spremna da izvrši najkompleksnije i najopasnije zadatke.
Zašto je tako, e to je već pravo pitanje za vojni vrh Rusije.

Uostalom i neprijatelj to zna, videli ste ukrajinskog generala koji hrabri i motiviše svoje oficire rečima da sa druge strane nje Wagner i da nemaju čega da se plaše. Kakav god da je kuvar je napravio elitnu brobenu jedinicu koja trenutno nema premca U SVETU jer za razliku od drugih, bolje opremljenih i treniranih, niko nema ni blizu takvo ratno iskustvo kao što ima Wagner. Danas jedan Wagnerovac vredi kao odeljenje specijalaca, to šta je on prošao i preživeo ovi nisu ni na filmu gledali.

ti si mnogo naivan ako mislis da se zemlja velikih dimenzija pravi na zdravo dobar dan mi smo Rusi ovo je Rusija. Naravno da su Rusi teski kolonizatori.

I naravno da nisam ja izmislio da se druze veliki sa velikima. Ja sam pricam sta vidim.
Колонизатори хладних неприступачних крајева где су изградили градове попут Иркутска, па тамо нико не би живео да није колонизације.
Американци су у такве области протерали своје Индијанце да изумру.
'Друже' се ти велики вековима на разбојиштима широм планете, од Термопила, Гаугамеле, Граника,
Курска, Багратиона, Барбаросе, Косовског боја, али ако ниси приметио епитет величине често мења
димаћина.

Ako ostane bez mora do Dnjepra recimo Ukrajina je izgubila geostratešku bitnu tačku za nato.Treba prvo sjesti za sto, postoji mnogo ideja za dugoročno rešavanje ukrajinske krize a malo je realnih opcija dok jedna strana ne dobije ozbiljne batine.Ko je bliži da dobije batine?
Nije valjda da vjerujes da Rusi, pogotovo nakon ovog sto im se jucer desilo, imaju mogucnosti da dodju do Dnjepra? To je u rangu znanstvene fantastike.

Nije valjda da vjerujes da Rusi, pogotovo nakon ovog sto im se jucer desilo, imaju mogucnosti da dodju do Dnjepra? To je u rangu znanstvene fantastike.
Šta im se desilo?Wagner napokon potpisao ugovor sa ruskom armijom i nema više Arkana ili Legiju da pomišlja baviti se politikom.Vojska mora imati jednog vrhovnog komadanta i tu nema šta da se polemiše.Sve rasprave i nezadovoljstva se rešavaju na drugi način.Iskren da budem ja sam očekivao daleko veće krvoproliće u slamanju wagnera a oni već danas nazad na frontu.

Ko je predsednik USA, najkrvoločnije države na svetu i najveće pretnje po nestanak ljudske civilizacije?
-------------------------------------------
Opšetepoznato je, to više nikakva tajna nije, da je USA duboka država i da je predsednik, mada oni imaju predsednički sistem - predsednik o svemu odlučuje, samo kreatura koja ispunjava zadatke onih zlikovaca iz sene, najčešće mračnih, nemoralnih i zlih lobija, koji rade po sistemu indulgencije, izum RMK - plati, pa se klati, ali neverovatno je, to vređa zdrav razum svakog normalnog i iole obrazovanog čoveka da sadašnji predsednik ima ovakav protokol, čak i za nekakvu nevažnu sesiju na kojoj treba da prisustvuje...

Verujem da bi takvo suludo i bezobrazno protokolarno upustvo (čitaj naredba mračnog podzemlja USA, koju predsednik mora da ispoštuje u celosti) vređalo razum i detetu od šest godina, a ne veteranu koji je u poodmakloj životnoj dobi ...

Evo kako izgleda - crno na belo, to protokolrano upustvo "predsednika":

"TI... uđi u Rooseveltovu sobu i pozdravi sudionike,
TI.... sedi na SVOJE mesto,
Ulaze novinari
TI daj kratku izjavu
Novinari odlaze
TI pitaj Liz Shutler pitanje (Napomena: Liz je na sastanku virtualno)
TI zahvali sudionicima
TI izađi"✍️😉

Posle toga se, sasvim normalno, normalnom čoveku, onako samo od sebe, postavlja pitanje:

Ko je zapravo, stvarno i realno predsednik USA, jer to ova pokretna mumija sigurno nije?

Takvoj nemoralnoj, zloj i debilnoj kreaturi svaki normalan čovek se samo smije

Ako je već sadašnji predsednik USA dementan, a jeste - to svojim postupcima svakodnevno dokazuje, nije mi jasno zašto ga ne stave u kućni pritvor i izoluju od bilo kakvog kontakta sa spoljnim svetom. Ali ne samo iz razloga što bruka Amere, već, prvenstveno, zbog toga što je takav predsednik velika opasnost i to ne samo za Amere, već za celo čovečanstvo. Svedoci smo šta se ovih dana događa u Ukrajini, Ameri su režirali i aktivno učestvuju u toj strašnoj predstavi, ali to nije ništa u poređenju šta se može da dogodi za koji dan, a možda i koji sat. Izazivati, žigosati gebelsovskom propagandom, pretiti i permanentno napadati Rusiju, najveću vojnu silu na svetu, znajući kakvim nuklearnim nauruženjem Rusija raspolaže i javno, gotovo svakodnevno, nagoveštava da će da ga upotrebi, je najveći izazov, nikada u istoriji ljudske civilizacije nešto slično nije zabeleženo, najveća pretnja po nestanak ljudske civilizacije...

Ko to želi?

Odgovor je jasan - oni mračnjaci u USA koji vladaju Amerikom.

P.S.

Koliko je imbecilan sadašnja kreatura koja glumi predsednika Amerike dovoljno je pogledati pažljivije i ovo upustvo o njegovom ponašanjau - uputstvo okrenuo naopako, novinari bulje u tekst, a on u prazan papir.

Krstan Đ. Kovjenić

Pogledajte prilog 1366718
Da ali Putin je pao niz stepenice i ukenjao se jer je pazi sada ovo smrtno BOLESTAN. :rotf:

Da ali Putin je pao niz stepenice i ukenjao se jer je pazi sada ovo smrtno BOLESTAN. :rotf:

Њима је најбоље да моле Бога да Путин поживи и влада дуго.

Што више причам са обичним Русима, то сам више мишљења да је Русија препуна оних који би Украјину сравнили са земљом већ првог дана операције.

Šta im se desilo?Wagner napokon potpisao ugovor sa ruskom armijom i nema više Arkana ili Legiju da pomišlja baviti se politikom.Vojska mora imati jednog vrhovnog komadanta i tu nema šta da se polemiše.Sve rasprave i nezadovoljstva se rešavaju na drugi način.Iskren da budem ja sam očekivao daleko veće krvoproliće u slamanju wagnera a oni već danas nazad na frontu.
Putin je jucer pokazao slabost i vidjelo se da se Moskva u ovoj konstalaciji ne moze braniti ako neko dodje na slicnu ideju. A hijene sad vrebaju. Dakle Putin ce vjerovatno morati povuci dio snaga iz Ukrajne i pozicionirati ih okolo Moskve, za nedaj boze.

Poslednja izmena od moderatora:
Њима је најбоље да моле Бога да Путин поживи и влада дуго.

Што више причам са обичним Русима, то сам више мишљења да је Русија препуна оних који би Украјину сравнили са земљом већ првог дана операције.
Ja to ponavljam od početka.Koliko im je samo vremena trebalo da odradi dodatnu mobilizaciju a bilo je jasno svima pa i amaterima da su razvučeni i da ih je nedovoljno.Već tada je Šojgu trebao da prizna grešku i povuče se.

Ja to ponavljam od početka.Koliko im je samo vremena trebalo da odradi dodatnu mobilizaciju a bilo je jasno svima pa i amaterima da su razvučeni i da ih je nedovoljno.Već tada je Šojgu trebao da prizna grešku i povuče se.

Признајем да сам био у жестокој заблуди што се тиче Путина. Био сам убеђен да ће од старта бити оштар све док не оствари шта је зацртао.

Нисам сигуран, али хајде.

Можда поделу Украјине и пријем њеног западног дела у НАТО заиста не треба тумачити као пораз Русије. Под условом да Русија кроз пар деценија не дође поново у нелагодну позицију да ратује са њом, наравно.
Putin je trazio da se NATO povuce na granice prije 90tih godina i dobio duplo vecu granicu sa NATO savezom ali nije to poraz u logici rusofila ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back