Rat u Ukrajini (25)

Koji od ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Признајем да сам био у жестокој заблуди што се тиче Путина. Био сам убеђен да ће од старта бити оштар све док не издејствује шта је зацртао.

Putin se pokaza ka baraba obicna. Ja sam bio najveci putinovac do prije godinu dana kada sam vidio kako je promasio sad sam mu najveci protivnik.

Putin je jucer pokazao slabost i vidjelo se da se Moskva u ovoj konstalaciji ne moze braniti ako neko dodje na slicnu ideju. A hijene sad vrebaju. Dakle Putin ce vjerovatno morati povuci dio snaga iz Ukrajne i pozicionirati ih okolo Moskve, za nedaj boze.
Ma jok kolona je bila laka meta i ne bi sigla do Moskve ali koja budala bi pobila najelitnije svoje snage zbog ludosti pojedinca.U koloni nije bilo ni 5000 vojnika.Ako misliš da je toliko dovoljno za Moskvu onda stvarno živite u iluzijama.Dizao je ulog, cijeli dan pregovarao i izvukao svoj život ali i život boraca.Mislim da će wagner sada razbacati na više strana, smanjiti kapacitet, promijeniti ime i postaviti novog komandanta.

Poslednja izmena od moderatora:
Wagner je jedina ozbiljna borbena jedinica spremna da izvrši najkompleksnije i najopasnije zadatke.
Zašto je tako, e to je već pravo pitanje za vojni vrh Rusije.

Uostalom i neprijatelj to zna, videli ste ukrajinskog generala koji hrabri i motiviše svoje oficire rečima da sa druge strane nje Wagner i da nemaju čega da se plaše. Kakav god da je kuvar je napravio elitnu brobenu jedinicu koja trenutno nema premca U SVETU jer za razliku od drugih, bolje opremljenih i treniranih, niko nema ni blizu takvo ratno iskustvo kao što ima Wagner. Danas jedan Wagnerovac vredi kao odeljenje specijalaca, to šta je on prošao i preživeo ovi nisu ni na filmu gledali.
.
Вагнер је јединица са огромним ратним искуством, а други разлог је што је велики број дуго времена заједно све пролазило.

Та два фактора не могу тек тако да се надокнаде, али временом ће и друге јединице да достигну ако не до краја, а оно приближно тај ниво.

.

Putin je jucer pokazao slabost i vidjelo se da se Moskva u ovoj konstalaciji ne moze braniti ako neko dodje na slicnu ideju. A hijene sad vrebaju. Dakle Putin ce vjerovatno morati povuci dio snaga iz Ukrajne i pozicionirati ih okolo Moskve, za nedaj boze.

čuj njega - slabost

Putin je maestralno odigrao po planu i programu tog scenarija

to je ujedno i poruka zapadu koja znači:

-Hoćete prljavu igru, smicalice, i dobićete nadalje i tome se nadajte jer vi samo takav jezik razumete-

Poslednja izmena od moderatora:
Da, da, Čečeni su ušli u Rostov kada je Wagner kolona već bila na prilazu Moskvi.

Ovaj rat je pokazao ko je ko, ko je zaista sposoban a ko su čisti pozeri.

Wagner je jedina ozbiljna borbena jedinica spremna da izvrši najkompleksnije i najopasnije zadatke.
Zašto je tako, e to je već pravo pitanje za vojni vrh Rusije.

Uostalom i neprijatelj to zna, videli ste ukrajinskog generala koji hrabri i motiviše svoje oficire rečima da sa druge strane nje Wagner i da nemaju čega da se plaše. Kakav god da je kuvar je napravio elitnu brobenu jedinicu koja trenutno nema premca U SVETU jer za razliku od drugih, bolje opremljenih i treniranih, niko nema ni blizu takvo ratno iskustvo kao što ima Wagner. Danas jedan Wagnerovac vredi kao odeljenje specijalaca, to šta je on prošao i preživeo ovi nisu ni na filmu gledali.
Ostalo je oko 2000 vagnerovaca u gradu. Spojili su se zajedno sa Cecenima i onda su svi zajedno krenuli put donbasa. I ovi ispred moskve su im se jutros pridruzili. U Belorusiji je i dalje 20 hiljada vagnerovaca na granici. Izgleda da ce stvarno biti ofanziva. Ali ne Ukrajinska…

Ma jok kolona je bila laka meta i ne bi sigla do Moskve ali koja budala bi pobila najelitnije svoje snage zbog ludosti pojedinca.U koloni nije bilo ni 5000 vojnika.Ako misliš da je toliko dovoljno za Moskvu onda stvarno živite u iluzijama.Dizao je ulog, cijeli dan pregovarao i izvukao svoj život ali i život boraca.Mislim da će wagner sada razbacati na više strana, smanjiti kapacitet, promijeniti ime i postaviti novog komadanta.
Ocito da je dovoljno, i to samo dokazuje u kolikoj je banani Ruska Federacija. Jasno je da su sve raspolozive snage ruske vojske trenutno u Ukrajini, i da je Putin usao "all in" i sad samo moze da moli boga da netko drugi ne dodje na slicnu ideju kao Prigozhin.

A siguran sam da CIA vec duboko rovari i trazi pogodno tlo da raspiri nove nemire u Rusiji.

Признајем да сам био у жестокој заблуди што се тиче Путина. Био сам убеђен да ће од старта бити оштар све док не оствари шта је зацртао.
Putin je slab na EU.Pogledaj Putina pre 2014 godine, dolazio redovno u Austriju i kod velikog frenda Berluskonija.Sa Njemačkom skoro pa uspostavio više od prijateljskog odnosa na granici strateškog saveza.Nekome je zasmetalo a svi znamo kome zar ne?Zato je EU najveća kolateralna šteta ovog sukoba posle Ukrajine i naravno Rusija.Stim da geostrateški ledja Rusije (briks)su dovoljna da prežive ovaj totalni prekid odnosa sa EU.Putina i dalje najviše boli loš odnos sa EU jer je Rusija evropska država pre svega pa onda tek sve ostalo istorijski i kulturološki gledano bez emocija i navijanja.

čuj njega - slabost

Putin je maestralno odigrao po planu i programu tog scenarija

to je ujedno i poruka zapadu koja znači:

-Hoćete prljavu igru, smicalice, i dobićete nadalje i tome se nadajte jer vi samo takav jezik razumete-

7qirgc.jpg

Ja to ponavljam od početka.Koliko im je samo vremena trebalo da odradi dodatnu mobilizaciju a bilo je jasno svima pa i amaterima da su razvučeni i da ih je nedovoljno.Već tada je Šojgu trebao da prizna grešku i povuče se.
.
Очигледно су кренули са лошим претпоставкама, односно обавештајним подацима.

Мислим да су очекивали да ће народ тамо да се побуни и изазове кризу власти.

Види се колико су у почетку били опрезни и строго водили рачуна да се избегну непотребне жртве на страни Украјине.

На прву најаву мировног споразума, прихватили су и повукли се око Кијева, а њихови захтеви су били минимални.

То се није десило и НАТО пакт је навукао несрећне Украјинце у крвави сукоб.

.

Samo budala moze vjerovati da je ovo stvarno zavrseno. Putin je jucer pokazao slabost i vidjelo se da se Moskva u ovoj konstalaciji ne moze braniti ako neko dodje na slicnu ideju. A hijene sad vrebaju. Dakle Putin ce vjerovatno morati povuci dio snaga iz Ukrajne i pozicionirati ih okolo Moskve, za nedaj boze.
.
Јбт, човек у дану решио грађански рат, без икаквих уступака и испао слаб???

Мсм, чиме вас то хране?

.

Zar je i bitno šta se desilo.Gleda se rezultat a to je da je pokušaj puča završen za manje od 24 sata.To nije slabost ako mene pitate već agilnost.Ja sam očekivao par stotina mrtvih wagnerovaca i desetine zapaljenih vozila na putu pa tek onda odustajanje.Ako su već krenuli u samoubilačke misije i skloni su istim tj. imaju muda, bolje na frontu onda da ginu.

Ocito da je dovoljno, i to samo dokazuje u kolikoj je banani Ruska Federacija. Jasno je da su sve raspolozive snage ruske vojske trenutno u Ukrajini

A siguran sam da CIA vec duboko rovari i trazi pogodno tlo da raspiri nove nemire u Rusiji.
Ama nisu. Redovna vojska, uopšte nije u Ukrajini. Dobar deo profesionalne ruske vojske takođe nije u Ukrajini kako moraju da razmišljaju o raznim eventualnostima, tipa Kalingrad. Rosgvardije najvećim delom nije u Ukrajini.
Razne specijalne i antiteroristčke jedinice takođe, ali one su baza Vagnera, pa teško da bi se na njih moglo računati da ono juče nije bio samo cirkus.

🇷🇺🇺🇦 Висококвалитетне фотографије тенкова Leopard 2A6, БМП М2 Bradley ODS-SA, YPR-765, MRAP International MaxxPro, БРЭМ Bergenpanzer 3 Buffel и Leopard 2R HMBV уништених на самом почетку украјинске контраофанзиве, као и фрагменти друге опреме, укључујући „кућицу за птице“ са митраљезом.
milinfolive

У суштини, показала се сва слабост ауторитативних држава, кад не постоји систем него све зависи од једног човека и његове клике. Кад он падне, пада и цела држава.
To važi za svaku državu.

Sto je vlast slabija to lakše pada.

Rusija nije država gde sve zavisi od jednog čoveka. Kao kod svake samostalne države sudbina joj zavisi od njene vladajuće elite. Dok je kod okupiranih država dominantan faktor je volja elite izvan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back