Док је Хитлер консолидовао власт, у фебруару 1933. позвао је водеће немачке капиталисте на састанак.Хитлер им је јасно рекао да планира да укине демократију и створи диктатуру, и тражио је новац да помогне намештању „последњих избора“, да „сломи“ левицу.„Приватна предузећа се не могу одржати у доба демократије“, изјавио је Хитлер.Ако би нацисти изгубили мартовске изборе, морали би да масакрирају левицу у грађанском рату, додао је он.Немачки капиталисти су срећно дали Хитлеру милионе, одмах на лицу места, без питања.(Ово је из књиге Нацистички милијардери: Мрачна историја најбогатијих немачких династија)
Многи од немачких капиталистичких олигарха данас су потомци нациста.Године 2019., наследница немачке корпорације за колаче Бахлсен, која је експлоатисала нацистички рад робова, одржала је говор у коме се хвалила:„Ја сам капиталиста... Поседујем четвртину Бахлсена и такође сам срећан због тога. Требало би да настави да припада мени. Желим да зарадим новац и купим једрилице од своје дивиденде и слично”.Када је била критикована, наследница је одговорила: „То је било пре мог времена и ми смо принудне раднике плаћали исто као и Немце и добро се понашали према њима“ . ( Ово је потпуно нетачно).„Бахлсен нема због чега да се осећа кривим“, тврди она.Чланови њене породице који су водили Бахлсена били су чланови Нацистичке партије и финансирали су геноцидне СС одреде смрти.Нису се суочили са последицама након завршетка Другог светског рата. Дозвољено им је да задрже своје богатство и наставе са радом у капиталистичкој Западној Немачкој.
Породица немачких олигарха Куандт и даље поседује већи део БМВ-а. Они су потомци нациста, директно повезани са Хитлеровим министром пропаганде Гебелсом. Многи други велики немачки капиталисти данас су наследили милијарде богатства од нацистичких колаборациониста.
Многе од најмоћнијих немачких капиталистичких династија данас су потомци чланова Нацистичке партије који су профитирали од геноцида и ропства током Холокауста. Они поседују корпорације као што су БМВ, Мерцедес-Бенз, Порше, Фолксваген итд. После Другог светског рата, САД и Велика Британија су им дозволиле да преузму ...
Ово је занимљива и важна књига, која нам помаже да разумемо оживљавање фашизма у данашњем свету - и како га спонзоришу неки од истих капиталистичких интереса: „Нацистички милијардери: мрачна историја најбогатијих немачких династија“