Rat u Ukrajini (25)

Koji od ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dečko ti se bodeš, nije ti to dobro

Neki debili su gurnuli ukrajinske trupe u ofanzivu na terenu koji je ravan kao tepsija, bez ikakve podrške iz vazduha, bez artiljerijske pripreme, na nenačete ruske odbrambene položaje koji svakako imaju manje ljudi na tom delu fronta, ali i neuporedivo više artiljerije i potpunu premoć u vazduhu.

Ta suluda avantura se ubrzano pretvara u masakr za ukrajinsku vojsku kojoj se ne može osporiti hrabrost i volja da se tuku ali je zaista bilo samoubilački i suludo gurnuti ih u nešto tako nenormalno.
Kakvu premoc u vazduhu, ne secam se da avioni lete iznad Kijeva

Maskirovka.S obzirom na nemogućnost faktora iznenađenja kad su ispred tebe minirana pustopoljina a iza te čeka utvrđeni neprijatelj moraš stvorit dojam da si nemoćan pred takvom silom.Tek nakon toga,kad se neprijatelj uljuljan u vlastitu komfornu zonu osjeti sigurnim,iznenada ga rokneš di se najmanje nada.
Po nekim procjenama više od po milje ukra se čeka da krene.:kafa:

Pa ništa, da sačekamo onda.

Vrlo sam skeptičan po pitanju 500.000 ukrajinskih vojnika koji čekaju negde u žbunju.
Mislim da je to čisto lupetanje i puste želje, bez ikakvog uporišta u realnosti, jeste, kako da ne eto čeka ni manje ni više nego celih 100 BRIGADA U REZERVI

Ipak, sačekajmo, da vidimo i taj juriš 500.000.

Uzgred, da li ste svesni da sve ono što je objavljeno da je zapad poslao Ukrajini bi moralo da se množi sa DESET da bi se opremilo 500.000 vojnika i tih fiktivnih 80 do 100 brigada

Hm,sad videh ovo.
Ako su ove mere na snazi onda Ukrajina stoji jako lose.
Screenshot_2023-06-16-23-09-33-023_net.b92.android.brisbane.jpg

Vrlo sam skeptičan po pitanju 500.000 ukrajinskih vojnika koji čekaju negde u žbunju.
Mislim da je to čisto lupetanje i puste želje, bez ikakvog uporišta u realnosti, jeste, kako da ne eto čeka ni manje ni više nego celih 100 BRIGADA U REZERVI

Uzgred, da li ste svesni da sve ono što je objavljeno da je zapad poslao Ukrajini bi moralo da se množi sa DESET da bi se opremilo 500.000 vojnika i tih fiktivnih 80 do 100 brigada
Ako je ovo bilo sve od kontraofenzive kojom se boriš za svoje postojanje,nakon svih ovih žrtava i patnje onda i nisi zaslužija ništa drugo nego bit pod ruskom čizmom.
Na stranu navijačke preferencije. :kafa:

92% Ukrajinaca podržava svog predsjednika koji danas kaže ovo:

Volodimir Zelenski rekao je nakon sastanka s afričkim čelnicima u Kijevu u petak da će mirovni pregovori s Rusijom biti mogući samo nakon što Moskva povuče svoje snage s okupiranog ukrajinskog teritorija.

Djeluje ti to kao neki očaj i beznađe?
Meni ne, nimalo.

Vjeruješ li ti Putinu kad kaže da Ukrajina nema proizvodnju? Hrvatska je 1991 bila prčija pa smo u pozadini proizvodili sve za vojsku, Ukrajina ima iza sebe 40 najbogatijih zemalja svijeta, koliko su se Rusi trudili uništit Energetska postrojenja a Ukrajina i danas izvozi struju u EU.
Putin mora reći lijepe riječi koje pašu Ruskom narodu ali ne bi trebao baš vjerovat što on priča.
U većini Ukrajine se živi i radi normalno.

Vjeruješ li ti Putinu kad kaže da Ukrajina nema proizvodnju? Hrvatska je 1991 bila prčija pa smo u pozadini proizvodili sve za vojsku, Ukrajina ima iza sebe 40 najbogatijih zemalja svijeta, koliko su se Rusi trudili uništit Energetska postrojenja a Ukrajina i danas izvozi struju u EU.
Putin mora reći lijepe riječi koje pašu Ruskom narodu ali ne bi trebao baš vjerovat što on priča.
U većini Ukrajine se živi i radi normalno.
Zamisli da su Hrvati na jesen 91. dobili pedeseti dio onoga što su Ukri dobili

92% Ukrajinaca podržava svog predsjednika koji danas kaže ovo:

Volodimir Zelenski rekao je nakon sastanka s afričkim čelnicima u Kijevu u petak da će mirovni pregovori s Rusijom biti mogući samo nakon što Moskva povuče svoje snage s okupiranog ukrajinskog teritorija.

Djeluje ti to kao neki očaj i beznađe?
Meni ne, nimalo.

A šta si očekivao da kaže, da su ispušili u ofanzivi i da nema koga više da pošalje na front

Političar je, mora da laže, to mu je posao.
I nas Vučić ubeđuje da smo zemlja sa vrhunskom ekonomijom i nenormalnim rastom, verovatno i vas vaši lažu svakodnevno.

Kakve Vučić ima fantazije i projekcije, Zelenski je mala maca za njega

Rus još nije shvatio da će svi Ukri radije izginuti nego se vratiti pod rusku čizmu.
Ali hoće, na vrlo bolan način.
Lupaš gluposti, niko od njih nije bio pod ruskom čizmom. Ti lažeš.
Širip fašističku propagandu dok ti braća nacisti pune ukrajinske oranice leševima.

Ni da ima deset puta jaču armiju ukrovermaht ne može Rusima ništa.

Pa da i Hrvati su 91 ratovali protiv regularne ruske armije, baš je uporedivo

Kažem ja vama da vam ne valja što se bodete ali vi mi ne verujete
Ovo je jedino mjesto gdje mogu da se tješe i zamišljaju neke ofanzive i bitke u kojima ostvaruju nepostojeće pobjede. Ukrovermaht umire i izdiše, nestaje kao crtež nacrtan olovkom na papiru. Ostaće samo more leševa.

Ono što je danas objavio jedan američki medij je izgleda svojevrsan šamar zabludjelim evropskim nacistima, napisao je da Amerika neće rizikovati nijedan američki grad ako Rusi pogode neki evropski kakvom velikom bombom ili neutronskom nukelarkom.

Što znači da se Ameri bore evropskim mesom a mesa je sve manje.

A šta si očekivao da kaže, da su ispušili u ofanzivi i da nema koga više da pošalje na front

Političar je, mora da laže, to mu je posao.
I nas Vučić ubeđuje da smo zemlja sa vrhunskom ekonomijom i nenormalnim rastom, verovatno i vas vaši lažu svakodnevno.

Kakve Vučić ima fantazije i projekcije, Zelenski je mala maca za njega
Bilo šta. Npr
1. Spremni smo za pregovore, ali nećemo potpisati ništa što narušuje teritorijalni integritet.
2. Spremni smo na pregovore ako se ruska vojska povuče do Krima.
3. Spremni smo na pregovore ako se ruska vojska povuče do Krima i Donbasa.
4. Spremni smo za primirje i pregovore o svemu, bez ikakvih uslovljavanja.

Dakle, mogu svašta, ali to ne govore, a Rusi da, ovo kaže Peskov:

"Ukrajinski problem može se riješiti nI ti a mnogo načina, Putin podržava sve ideje za okončanje sukoba."

A ti ipak misliš da su Ukri ti koji su demoralizirani i u očaju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back