Rat u Ukrajini (25)

Koji od ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, za proslu godinu. Znam da vi kremljoboti zivte u proslosti.

Koliki ce GDP biti za ovu godinu, mozes izracunati sa nesto nizim iznosom proslogodisnjeh ruskog BDP-a u rubljama i pomnoziti ga sa aktuelnim kursom rublje. I onda ces vidjeti ranking za ovu godinu.
Kazu zapadnjaci da su Rusi sada 8 ekonomija i da je porasla u prosloj godini sa 1,9 na 2,3 triliona. I da se spoljni dug smanjio sa 615 na 308 milijardi dolara.

Mnogo im lose ide. Imaju dug 100 puta manji od americkog.
Puknite od muke . Placite…
Kmeeeee

Kazu zapadnjaci da su Rusi sada 8 ekonomija i da je porasla u prosloj godini sa 1,9 na 2,3 triliona. I da se spoljni dug smanjio sa 615 na 308 milijardi dolara.

Mnogo im lose ide. Imaju dug 100 puta manji od americkog.
Puknite od muke . Placite…
Kmeeeee
Ja ne znam jer sam upravo u postu kojeg citiras objasio zasto u stvarnosti nije porasla, nego je to samo rezultat vjestacki napuhanog tecaja rublje. U stvarnosti je ruska ekonomija i po oficijelnim izvorima pala za 2,2% a inoficijelno vjerovatno i mnogo vise.

Sa obzirom da se tecaj rublje ove godine raspada ruski GDP u dolarima ce vjerovatno pasti ispod 1,6 triliona $ a dugovi u dolarima se popeti ponovo iznad 600 milijuna $

Poslednja izmena od moderatora:

Russians Counterattack On Zaporozhie Frontlines – Report​

According to preliminary reports from the southern Ukrainian frontlines, Russian forces launched a counterattack in the settlements located on the border between the Zaporozhie region and the DPR.

On June 11, the AFU managed to take control of the villages of Neskuchnoe, Storojevoye and Blagodatnoe, after the Russian military wethdrew from the settlements. Ukrainian forces also attempted to advance southward and attacked Makarovka and Urozhainoe. As a result of the night battles, Russian troops were reportedly forced to retreat from Makarovka.

According to preliminary reports on the afternoon of June 12, clashes resumed in Makarovka, where Russian forces launched a counterattack. The village reportedly came back under the control of the Russian 127th division. The mop up operation is ongoing, while the Russian military continues pushing enemy back northward.

The AFU failed to break through Russian defence in Urozhainoe. The village remains under the Russian control. As well as the village of Novodonetskoe, located several kilometers to the east. To the west, battles are ongoing near Levadnoye and Novodarovka, where the AFU failed to establish a stronghold. The villages remain in the gray zone.

“Kruzi prica” kljucna rec
Kruzi “potvrdjena infirmacija da su ukropi izgubili vise od 10 hiljada + vojnika i 800+ razne tehnike za 4 dana, i da su iz skoro svih zona gde su usli , potisnuti nazad na pocetne pozicije.
Ne poznajem situaciju na frontu.Samo sam ruski navijac.
Objektivno,ako bilo koja strana pokrece ofanzivu ili kontraofanzivu pod pritiskom,a njena vojska nije spremna i nije razradjena ofanziva do tancina(sta se radi ako protivnik uradi ovo ili ono)priziva fijasko.Ma koja vojska na svijetu.

Okupator počeo naravno pričati o izdaji i ukro pizdunima

20230612_170632.jpg

Rusi tvrde da je u tijeku protunapad u Zaporižji
Ruska vojska pokrenula je protunapad u području ruba Vremivka, gdje su ukrajinske snage napredovale posljednjih dana, prema vodećem dužnosniku kojeg je imenovala Rusija u tom području, Vladimiru Rogovu.
Rogov je za rusku radiostanicu Komsomolskaja Pravda rekao: "U ovom trenutku je započeo protunapad naših momaka - 127. divizija ide u bitku, ide naprijed. U isto vrijeme, pruža se masovna potpora Ruskom zrakoplovstvu. Snage djeluju u smjeru Neskučne, izbacujući neprijatelja iz Makarivke."

:lol:
Evo poslušali su stratege: zašto da Ukri napadaju kad možemo i mi!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back