Rat u Ukrajini (25)

Koji od ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Screenshot_20230627-171116-811.png

Ајде.. :hahaha:

Kao sto sam rekao SAD je imao podrsku neuporedivo veceg broja Vijetnamaca, nego sto Rusija danas ima podrsku Ukrajinaca...Ja ne znam te Ukrajince koji su za Rusiju...Vjetnamaca je bilo milioni i milioni na strani usa... Ti to ne znas, sto te cini veoma glupi ...

P.s; i ne samo to...
To je ta paralelna realnost o kojoj pišem već neko vreme, vi ne živite na ovoj planeti.

Ako u kuci nemas nekog sudiju, nekog ko je glava, najjaceg, onda ode kuca u propast...USA je ubedljivo najjaca, sva sreca te nije htela da pripaja teritorije sebi. Ona je svetski policajac. UN to ne moze da bude, on nikada ne moze da donese odluku i da se umesa u sukob, iako su sukobi na planeti neprestani... Uvek je neko protiv i zato je UN nesposoban... Da nema suse koja je najjaca i postavi se u sukobu, ti sukobi bi eskalirali, ratova bi bilo previse, doslo bi do velikih katastrofa ..Zahvaljujuci usa nema ratoba ni u Evropi sto je neverovatno u njenoj istoriji..U njoj(Evropi)je oduvek bilo neprestanih sukoba, tu su danas narodi koji nikada ranije nisu mogli da izdrze u medjusobnom miru...Nadalje i sve drzave imaju svoje unutrasnje probleme i sukobe....Zato je postojanje usa od presudnog znacaja za svet... Ti ces reci intervenisali su na mnogo mesta, tu su stradali i civili(pogotovo ranije dok nisu imali najpreciznije oruzje), ali zamisli samo koliko sukoba je usa sprecila i koliko zivota spasila...Ali znam da se o tome ne razmislja u obicnom dnevnom razgovoru, znam da ti to nikada nije palo na pamet, ne samo tebi...Ali to je tako...Svet u veku superiornosti USA narastao je vise nego u svim ostali vekovima zajedno...
Autoritarna ličnost koja ima potrebu da se podredi onom na samom vrhu. Šta ćemo kad ih se pojavi nekoliko, bar jedno dva-tri, pa posle četiri, pet, šest? Koga tada da slušamo? Kone tada da se pokoravamo? Kome tad da se klanjamo?

Pogledaj za šta se ko bori. Edgar J. Hoover je bio protiv komunizma, i zato vas je napao u Vijetnamu.

A vi Rusi ste za komunizam
Нема тренутно већег олоша од вас, данашњих, левичара..новолевичара, код којих није суштина у једнопартизму већ једноумљу...безумљу, за сваког здравомислећег и слободног човека.

..и прекини са троловањем и провоцирањем.

Ne prdi molim te, čitav svijet grca da bi oni lagodno živjeli. Nismo svi budale pa da ne vidimo. Takvi su od postanka, još Indijance drže u getima.

Gluposti. Zapad zivi relativno lagodno zahvaljujuci svojoj inovativnosti, disciplini, mentalitetu i dobroj organizaciji drzave. Ostatak svijeta parazitira na njihovim tehnoloskim dostignucima.

Bez zapada, ti danas nebi imao ni struje ni vode, i vrsio bi nuzdu negdje na polju kao tvoj cukundjed. Sad ti je lako serendati na NATO iz klimatiziranog stana, na osobnom racunaru preko interneta, uz hladno pivo iz tvog frizidera.

В.В.П је дошао на власт терористичким методама (бомбашки напади на руске станове у септембру 1999.) - у наредних 20 година претворио је земљу у државно-политичку структуру полиције и тајних служби. Легализовао је корупцију и политичку репресију. Увео је строге антидемократске законе у медијима, ограничавајући слободу говора, наставио крваве постсовјетске сукобе на територијама Чеченије, Дагестана и Грузије.
Уништио је велики део старе совјетске производне инфраструктуре и претворио економију у велику нафтну базу. Војску је претворио у неборбену јединицу а војну индустрију у бескорисну и заосталу индустрију. Затворено је преко 800 школа и болница.
Анектирао је територију Крима, који је Русија званично признала као суверену украјинску територију. Почео је највећи војни сукоб од Другог светског рата, са стотинама хиљада жртава и преко 10 милиона избеглица. Његово окружење и он сам украли су десетине трилиона долара од руске државе и народа.
Стварно, да ли те то још увек чуди?
i pored svega Rusija je danas najjaca vojna, politicka sila sveta oko koje se okuplja ceo slobodni svet to jes 85 posto covecanstva.
Pa koliko je to bogatstvo Rusije ako je sve ovo uspela pored tog pljackasa Putina koji je odro Rusiju?
Najgore od svega sto tog lopova podrzava 97 posto ruskih gradjana.

Који руски процесори, бре? Интегрисано коло није постојало у СССР/Русији све до раних 1970-их, око 10 година након његовог почетног развоја у СAД.
Ne znam u Bugarskoj koliko ste u toku sa svetom, ali moderne danasnje procesore su razvili Rusi kao deo vojnih tehnologija. Cak i prvi medju njima cuveni Pentium nosi ime svog tvorca kojeg je Intel uzeo nakon radpada SSSR. Ali dobro, nisam ja ovde da tebe edukujem, bolje se drzi svoje Bugarske i idi okolo i ubedjuj ljude da je grcka salata ustvari Bugarska izmislila i slicno..,

Nisu to gazde...Mi bismo evroatlanskim integracijama imali pravedniji sistem i vecu ravnopravnost za nasu decu kroz par desetina godina...Medjutim ti i tebi slicni cete dati decu da budu sluge domacih lopova koji ce biti nosioci ovog bolesnog sistema, jer ces ih ti stititi od zle evropske unije...Bices na braniku bolesnog sistema, braneci ga od stranaca koji zele da uniste pravoslavlje i pokore te :rotf:

E da, to mi nikad neće biti jasno, brane svoj truli sistem kao da im je najbolji na svijetu, kao da ništa ne može biti bolje od srpskog uređenja društva, i onda se žale kako ništa ne valja, i onda, pazi sad, krive sve druge za svoju trulež, svi su krivi, i EU, i Amerika, i masoni i gušteri, svi su im krivi samo oni pravi 🤣🤣🤣

Gluposti. Zapad zivi relativno lagodno zahvaljujuci svojoj inovativnosti, disciplini, mentalitetu i dobroj organizaciji drzave. Ostatak svijeta parazitira na njihovim tehnoloskim dostignucima.

Bez zapada, ti danas nebi imao ni struje ni vode, i vrsio bi nuzdu negdje na polju kao tvoj cukundjed. Sad ti je lako serendati na NATO iz klimatiziranog stana, na osobnom racunaru preko interneta, uz hladno pivo iz tvog frizidera.
Moj čukundjed je bio na kraljevskom dvoru dok je tvoj jeo ovcu sa vunom zajedno.

O tome kakav je zapad i koliko brine o drugim govori rečenica Medlin Olbrajt:

Smrt 500 000 iračke djece je vrijedna promjene režima.

Naravno kad su im pokrali naftu.

Ti ni danas ne znaš šta je civilizacija.

Kad neko krene u invaziju na Kuvajt ko ce da ga spreci? Pa sila koja je u vlasnistvu usa...Tek posle toga se odlucuje na novou un... Takav je svet...Dobro je samo sto USA kao imperija ne pripaja sebi teritorije, kao neke stare imperije ili neke danasnje...Mada i te stare imperije kao i danas usa su imale znacajnu ulogu u razvoju sveta i njegovoj stabilnosti za svoje vreme...kod usa je to malo drugacije, svet je neuporedivo veci, ali ona ima i tezi da ima mogucnostu brze reakcije na bilo kojoj taccimsveta....Jer opasnosti od raznih ratova i sukoba u svetu su sve vece i ima ih svuda...Ne bi valjalo da ekaliraju...
Eto Kiriku, kao što ti je najnormalnije da Nemačka (pomoću Amerike) dovodi Srbiju u red kako ona hoće, tako isto Rusija dovodi Ukrajinu: gubici teritorije Ukrajine su samo posledica toga što su Ukri izbegavali da se dovode u red.

Aham… znaci hoces da izrazim neslaganje sa nacistickim rezimom u Ukrajini? Ili neslaganjem sto nisu ispostovali Minsk sporazume? Da nabrajam dalje? Ja se slazem sa Ruskom intervencijom koja ce spreciti dalje stradanje Ukrajinskog naroda i spreciti dalju otmicu dece i cerupanje njihovih organa od strane NAFO.
Ti se slazes sa rim? Podrzavas ubijanje dece i zetvu njihovih organa za bogatu decu zapada? Jel se sa time slazes? Ili imas neko neslaganje?

E da, to mi nikad neće biti jasno, brane svoj truli sistem kao da im je najbolji na svijetu, kao da ništa ne može biti bolje od srpskog uređenja društva, i onda se žale kako ništa ne valja, i onda, pazi sad, krive sve druge za svoju trulež, svi su krivi, i EU, i Amerika, i masoni i gušteri, svi su im krivi samo oni pravi 🤣🤣🤣
Ko je rekao da je srpski sistem “najbolji”? On je takav, između ostalog, i zato što je država non-stop pod pritiskom. Kad se malo tektonika bude smirila i pritisak se smanji onda će biti uslova za bolje.

Moj čukundjed je bio na kraljevskom dvoru dok je tvoj jeo ovcu sa vunom zajedno.

O tome kakav je zapad i koliko brine o drugim govori rečenica Medlin Olbrajt:

Smrt 500 000 iračke djece je brijedna promjene režima.

Naravno kad su im pokrali naftu.

Ti ni danas ne zmaš šta je civilizacija.
Da, ali 99% Srba tada to nisu mogli, a sada njihovi praunuci sasvim nezasluzeno uzivaju u carima modernog doba zahvaljujuci inovatorima sa zapada, koji su im skoro besplatno ustupili pristup tim tehnologijma.

I prestani lagati da je zapad odgovoran za smrt 500 tisuca iracke djece. Vise puta sam ti objasnio da to nije istina.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back