Frtajler
Legenda
- Poruka
- 59.042
Pokušavali okupatori nešto kod mostobrana kod bivšeg Antonovski mosta, uslijedio je masakr, 10% Rusa se povuklo, ostali izginuli sprženi u oklopima.Bogami Rusi ih sad bas melju.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pokušavali okupatori nešto kod mostobrana kod bivšeg Antonovski mosta, uslijedio je masakr, 10% Rusa se povuklo, ostali izginuli sprženi u oklopima.Bogami Rusi ih sad bas melju.
Ne krijem da samo ovoliko znam o SRPSKOM KNJIŽEVNOM JEZIKU i biću ti veoma zahvalan ako me pučiš malo više ...Hvala!Ispred tri točke ne ide razmak.
Ovako... a ne ovako ...
Na stranu sada to što je stilski potpuni očaj, redovito udarati tri točke umjesto završetka rečenice točkom, nepobitni dokaz funkcionalne polupismenosti.
CNN: Контраофанзива Оружаних снага Украјине није испунила очекивања Запада

Propaganda? Ajd' u nekoliko reci sta je u dokumentarcu netacno
iza Vijetnama su stajali dva gorostasa.......Kina i Rusija, pa amerika i francuska nisu imali nikakve sanse.Vijetnam npr?
Pa nije, zato su i ostavili kosti tamo.
Evo probao sam, ali ti ne slušaš.Ne krijem da samo ovoliko znam o SRPSKOM KNJIŽEVNOM JEZIKU i biću ti veoma zahvalan ako me pučiš malo više ...Hvala!
https://www.vokabular.org/forum/index.php?topic=1224.0
Мало је вероватно да је ову причу око побуне Путин режирао.
Управо је све ово њему највише наштетило, у политичком смислу.
Aha, a sada kada iza Ukrajine stoje drugi gorostasi onda Rusi imaju šanse? Nemaju nimalo. Izgubit će i ono šta su imali prije 24.2.iza Vijetnama su stajali dva gorostasa.......Kina i Rusija, pa amerika i francuska nisu imali nikakve sanse.
Postoji zajeb koji si prevideo, ako Ukrajinci imaju,isporuce dovoljno gasa u EU onda Rusi ne mogu prodati svoj.Dobice toliko procenata od tih rezervi.Rusi nisu na teritoriji Ukrajine,oni su na svojim teritorijama.Ovo poslednje jednostavno nije tacno,jer ako Rusi nemaju gasa nema ga niko.Toga,nafte,i teritorija im ne fali.
Gospodar je namirisao plin,zato sve ovo sranjePostoji zajeb koji si prevideo, ako Ukrajinci imaju,isporuce dovoljno gasa u EU onda Rusi ne mogu prodati svoj.
Slušam, naravno, to mi je urođena vrlina, a i duša mi je uvek novog znanja željna, de pokaži mi u kom pravopisu i gramatici to piše ... Sam kada stavim tri tačke to znači da ono što sam napisao nije lektorisano i usklađeno sa jezičkim normama, jer pišem na brzinu i greške (lapsusi me ubiše kad se brzo piše) su moguće, ali one ne smeju da utiču na smisao onoga što i kako pišem ...Evo probao sam, ali ti ne slušaš.
Za svako selo od 200 stanovnika po 5000 ucveljenih udovica. Sta ce kad potrose tu vojsku robova?Ukrajinska ofanziva tek je počela.Momentalno mobilišu ostatke ostataka nemobilisanih.Glavni napadi tek se očekuju.

A zašto stavljaš stalno tri točke? Znaš zašto? Zato jer ti misao vrluda i nisi je u stanju izreći pa si ostavljaš prostora "može da bidne ovako ali i ne mora"...Slušam, naravno, to mi je urođena vrlina, a i duša mi je uvek novog znanja željna, de pokaži mi u kom pravopisu i gramatici to piše ... Sam kada stavim tri tačke to znači da ono što sam napisao nije lektorisano i usklađeno sa jezičkim normama, jer pišem na brzinu i greške (lapsusi me ubiše kad se brzo piše) su moguće, ali one ne smeju da utiču na smisao onoga što i kako pišem ...

Па то сам и ја рекао, само нисам увијао у целофан, лобирање је ЛЕГАЛИЗОВАНА корупцијаLobiranje je u principu legalno i transparentno, korupcija je ilegalna i netransparentna.
Cilj lobiranja je politički interes, često interes većeg broja ljudi, cilj korupcije je obično prilično sebičan i odnosi se na ličnu korist.
Sličan primer sa tax evasion i tax avoidance, kao što već rekoh. U oba slučaja promocija nečijih interesa, ali način izvođenja nije isti.

Hanter Bajden je vec bio prisvojio kompletna ukrajinska bogatstva ukljucujuci i plin, i on ne bi nikada gurno svoj privatni posed ukrajinu, u rat protiv Rusije, al izgleda da u ugovoru stoji da i americka vojna industrija mora da nabaci neki bilion dolara profita. Otuda rat.Gospodar je namirisao plin,zato sve ovo sranje
Sta jos ima u Ukrajini sto moze da se opeljesi??
Ti bar nazireš dio manevra i prevare. Vagner prošao Kijevu iza leđa u kampove od po 8000 ljudi.dal je neko rezirao, ili je ova pobuna bila samo jos jedna luda epizoda iz glave Prigozina, to ne znam. ali znam da je Prigozin najstariji i najverniji prijatelj Vladimira Putina, i obrnuto. i da Putin vrlo dobro zna kakav je Prigozin i obrnuto, i zasto reaguju kako reaguju. a Vladimir Putin ako ikome veruje u svom zivotu 100%, to mora biti Prigozin pre bilo koga. nije Prigozinu dato sve to sto mu je dato, bez ogromnih ledja. ko je ikada cuo da neka Drzava nekom daje kompletan PVO, artiljeriju, tenkove, avijaciju etc
mnogim drzavama je prava borba da to sebi obezbede cak i osnovno,a ovde imamo osobu koja ima najnaprednije arsenale i logistiku visestruko vecu od mnogih drzava sveta
ova dva coveka su odrasla zajedno od detinjstva. nije to neka politicka koalicija iz potrebe, druzenje u kafani, podela interesa izmedju nekih kumova i sta ja znam. ovo je zivotno bratstvo dva coveka, to je poverenje bez granice. ja bih odgovor u ovome sto se desilo trazio negde izmedju.
ali ono sto je stvarno bitno, je koga su vojna sluba i FSB taj dan nadzirali, veze i komunikacije, ko je sve bezao iz Moskve.
svi ti ljudi koji su napustili svoje pozicije u Moskvi kada je zagustilo, pokazali su da nece stajati za Drzavu i uz Drzavu kada sledeci put zagusti.
tj, ti ljudi su spremni da izdaju bilo kad. mogu biti i kupljeni. i kao takvi, moraju biti uklonjeni, ako Rusija misli da bude Drzava i za godinu, deceniju, za vekove unapred
u suprotnom, nece dugo preziveti
Uvek stavljam tri tačke, jer ono o čemu pišem nije celina onoga o čemu i kako razmišljam ...Nemam toliko slobodnog vremena da bih ga posvetio forumima, ali volim da na tako telegramski način razmenim mišljenje, naročito sa dobronamernim intelektualcima ...A zašto stavljaš stalno tri točke? Znaš zašto? Zato jer ti misao vrluda i nisi je u stanju izreći pa si ostavljaš prostora "može da bidne ovako ali i ne mora"...
Kontaš....
![]()
Nece jer nemaju novac da otvore svoja gasna polja niti imaju novac da finansiraju izgradnju gasovoda.A kad nisu to uradili pre sukoba kad su imali novca tek sada nece jer niti imaju niti ce im Rusi to dozvoliti.Postoji zajeb koji si prevideo, ako Ukrajinci imaju,isporuce dovoljno gasa u EU onda Rusi ne mogu prodati svoj.
Ruse vise nitko nista nece pitati. Sad kad Europa vise ne kupuje ruski plin, investitori ce se boriti za izgradnju plinovoda. U biti ne treba tu mnogo posto plinovodi vec postoje, samo se treba nakaciti na postojece.Nece jer nemaju novac da otvore svoja gasna polja niti imaju novac da finansiraju izgradnju gasovoda.A kad nisu to uradili pre sukoba kad su imali novca tek sada nece jer niti imaju niti ce im Rusi to dozvoliti.
u kapitalistickim zemljama, uvek je bilo privatne imovine, privatnih firmi. Nafta je u americi privatna od kada je otkrivena. Isto i zlato i ostali prirodni resursi. Osnujes kompaniju u 1857 godini, i generacijama rade pa ili uspes ili propadnes.postoji li kapitalizam bez milijardera? Ima ih cak i u Moldaviji.
U socijalizmu takih pojava nije bilo.
A cak i Svedski kapitalizam je pljackaski i ima milijardere.
to me cudi. Ja u zapadnim medijima citam da su ukrajinci uspesni, da osvajaju ogromne teritorije, da desetkuju rusku armiju, da istovremeno Putinu naglo opada popularnost, da Prigozin pocetak kraja Putina, da je ruski narod onomad u subotu sa cvecem docekao "oslobodioce", da je Putin POBEGAO (da , bas su rekli da je POBEGAO) u nepoznatom pravcu, u Moskvi o danas vlada haos jer se bunt naroda siri po prestonici ........................evo, moze i Frtalj da ti potvrdi.Ja ne znam da li na ovom forumu pišu idioti koji ozbiljno misle ono što pišu ili normalni ljudi koji se samo zayebavaju.
Pa pišu:
Marijupolj neće pasti, simbol otpora - pao
Bahmut je neosvojiv - pao
Vagner napada Moskvu - došao Kijevu iza leđa.
Krenula kontraofanziva ukrovermahta - pobili ih Rusi ko zečeve i još ukrovermaht zgubio neke pozicije
![]()
Tek ce da se pitaju za sve.Ruse vise nitko nista nece pitati. Sad kad Europa vise ne kupuje ruski plin, investitori ce se boriti za izgradnju plinovoda. U biti ne treba tu mnogo posto plinovodi vec postoje, samo se treba nakaciti na postojece.