‼

Непријатељ је највероватније употребио Патриот:
Извештава се да су 2 авиона оборена у региону Брјанска
У један у Клинцима - други авион је пао у други у близини села Суретски Ант.
Употреба америчких ПВО система Патриот је само једна од претпоставки.
Према тактичко-техничким карактеристикама, ПВО Патриот је способан да пресреће и обара циљеве који лете брзином до 2.500 километара на час на удаљености до 100 км.
РВвоенкор
Су-34 се срушио у Брјанској области - све данас изгубљене летелице могле су да буду нападнуте од стране Оружаних снага Украјине из пограничних региона
Судећи по пристиглим информацијама, које тек треба да се провере, Ваздушно-космичке снаге су данас изгубиле два хеликоптера и један Су-34 у Брјанској области. Многоје теорија да је то била "пријатељска ватра". Са наше стране, напомињемо да је губитак три летелице одједном пријатељском ватром мало вероватан.
Може се говорити или о деловању система ПВО великог домета са украјинске територије, или о диверзантским групама са МАНПАДС-има у пограничном подручју.
‼

Ми-8 и Су-34 су вероватно оборени НАТО пројектилима ваздух-ваздух са ловаца
▪Неколико пројектила наше ПВО снаге су успеле да пресретну
▪2 пројектила су прошла кроз одбрану и погодила наш бомбардер и хеликоптер.
▪Непријатељ је можда користио америчке ракете средњег домета АИМ-120.
▪У исто време, локалне власти су најавиле план „пресретања“ за хапшење могућих диверзаната умешаних у обарања наших летелица.
РВвоенкор

Због две несреће у Брјанској области, уведен је план пресретања

Војска и снаге безбедности трагају за диверзантима који би могли бити умешани у напад на Ми-8 и Су-34.

Нажалост, погинуле су обе посаде.

☠Непријатељ је поново погодио Луганск крстарећим пројектилом Сторм Шадов из Британије
▪Оружане снаге Украјине су јуче први пут употребиле ове ракете на Машаводу. Данас је у близини старе зграде Академије унутрашњих послова експлодирала ракета.
▪ "Према информацијама, има на десетине мртвих и рањених војника. Чекамо детаље".
https://t.me/SrbijaRusija