Rat u Ukrajini (22)

Šta je cilj Rusije?

• Ukupno glasova
    95
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ukrajinske oružane snage tvrde da je Rusija od početka rata u Ukrajini izgubila 171.160 vojnika. Ovaj broj uključuje 610 žrtava koje su ruske snage navodno pretrpele u protekla 24 sata.

Prema izveštaju ukrajinskog Generalštaba, Rusija je takođe izgubila 3.595 tenkova, 6.953 borbena oklopna vozila, 5.493 vozila i rezervoara za gorivo, 2.638 artiljerijskih sistema, 523 višecevna raketna sistema, 277 sistema PVO, 305 aviona, 291 helikopter. 2.216 dronova i 18 čamaca.

Ukrajinske oružane snage tvrde da je Rusija od početka rata u Ukrajini izgubila 171.160 vojnika. Ovaj broj uključuje 610 žrtava koje su ruske snage navodno pretrpele u protekla 24 sata.

Prema izveštaju ukrajinskog Generalštaba, Rusija je takođe izgubila 3.595 tenkova, 6.953 borbena oklopna vozila, 5.493 vozila i rezervoara za gorivo, 2.638 artiljerijskih sistema, 523 višecevna raketna sistema, 277 sistema PVO, 305 aviona, 291 helikopter. 2.216 dronova i 18 čamaca.
pa zato Rusija , i nikako da se makne sa mesta.
fali im sve to , nema cipova , nema iphona , nema miksera a i nes oskudevaju i sa lopatama.

Da Tako je. Ne znam da li si primetio. Kad je djavo odneo salu i kad je pocelo ozbiljno da dobijamo po nosu, stali smo. Lepo se predali, sacuvali zivote, veci deo zemlje i cekamo bolja vremena.
Tako da ih ne razumem.
Ralog je ocigledan.
Vi ste bili sami, cak je i tadasnja ruska vlast bila protiv vas. Nitko vas nije pomagao, bili ste hermeticki zatvoreni, nikakve pomoci ni od kuda.
Iza Ukrajine stoji cijeli zapad, salju im novce, oruzje, streljivo, sve sta im treba.
Zamisli da je vama netko 1999 poslao samo 5% ovog sta dobija Ukrajina, npr. PZO sustave S300, jos migova, helikoptera, itd.
NATO vas u tom slucaju ne bi ni napadao.
Ukrajinci su zbog cinjenice da ih podrzava zapad vise nego motivirani da se bore do kraja.
Vi niste imali izbora.

Sa tom razlikom sto nama Kosovo nije POKLONJENO a Ukrajina je poklonjena vecim delom na ustrb Ruskih teritorija.
To je nebitno. U proslosti s teritorije vecine zemalja svijeta izgledale drugacije. Gdje bi bio kraj kad bi se sad svi pozivali na povijest?
Ono sto pravno vrijedi su trenutne medjunarodnom priznate granice. Ukrajinu je i Rusija bila priznala kao takvu.

A sta fali sto se "oslanjaju"na bivse zatvorenike i Cecene?! I prvi i drugi duze neki svoj dug prema Rusiji.Smene generala?Po meni bas nista cudno,ako jedan ne valja-zameni ga,pa niko se nije rodio kao nezamenljiv,zar ne?Propusta jeste bilo,to stoji.Napredak?Ako posmatras prostorno,nije nesto,drze se u onim granicama pripojenih oblasti.Zar mislis da sa ogranicenim brojem vojnika moze bolje na tolikom frontu protiv ko zna koliko Ukrajinaca i ostalih?Niko ne kaze koliko ima vojske sa Ukrajinske strane?Ako posmatras kroz unistavanje vojne tehnike i vojnika,vidi se da dobro delju,retko ko se vrati kuci od Ukrajinaca,a mobilisu ih na cudan nacin-hvataju ih po Ukrajini pa vuku na front.Na Donjeck padaju jer je front blizu,sta je tu cudno?
Ne iskljucujem mogucnost da na strategijskoj razini Rusija dobija, nesto sto nama jos nije vidljivo, a tice se izdrzljivosti zapada da ovaj rat tjera na duge staze.
Na taktickom nivou na prvi pogled ne izgleda dobro ni za Ukrajince ni za Ruse.

Ako nisi znao Milošević je nudio prije bombardovanja, da Srbija uđe bez ikakvih preduslova u NATO i dobio negativan odgovor! Tako da na pogrešnu adresu upućuješ to pitanje! Nije uopšte bitno šta Rusija ,a pogotovo Ukrajina žele ! Bitno je šta žele oni svjetski moćnici u sjenci, koji stoje iza ovog rata i koji su njihovi ciljevi! Nemoj zaboraviti da su i Rusi takođe u jednom trenutku izrazili želju da uđu u NATO, i takođe dobili pedalu! Mislim da je pohlepa na ruske resurse tih likova u sjenci, izazvala taj veliki za.eb, jer zamisli da je danas i Rusija u NATOu koliko bi im lakše bilo da se obračunaju sa Kinom !
Cilj zapada nije obracun sa Kinom vec sa Rusijom, a zbog njenih prirodnih resursa.
Kina im je zbog svoje sve vece ekspanzije trn u oku, to zapad zeli sprijeciti ali kao zemlja nema sto puno ponuditi zapadu osim trzista.
Rusija je resursima najbogatija zemlja svijeta i kao takva je cilj br. 1.
Srbija je bila generalna proba za Rusiju, ona je MORALA biti napadnuta a zbog cega manje je bitno, izmisle neku pricu za svoju javnost poput Racka i eto ga.

U cemu je sustinska razlika izmedju agresije NATO-a na SRJ 1999 i agresije Rusije na Ukrajinu 2022?
Vi ste se branili, Ukrajinci se brane.
Sustinska razlika je sto nije americka nacionalna manjina pokusava na Kosovu da dobije autonomiju pa je USA dosla da nam objasni sa uranijumom i kasetnim bombama da to ne moze tako,iako su 11 000km daleko.
Rusija i Ukrajina se granice,ako sam dobro ucio geografiju,i u istocnom delu Ukrajine tacnije Donbasu zivi oko 10 miliona Rusa.
Da li je Rusija trebala da cuti na tako nesto,naravno da ne.
Razlika je velika,sto Rusija nije banana drzava,inace bi Amerika bombardovala Moskvu.
Sto ne bombarduje,hajde mi reci?Ovo pitanje postavljam od 2014.godine svima koji podrzavaju USA.Niko mi nikad nije dao odgovor.

Ne znam bas,
Ja mislim da NATO uopste nije dao dovoljno, i jos uslovljava Ukrajinski generalstab na koji nacin i sta smeju napasti. Pogotovo Evropske NATO clanice ne pomazu dovoljno, u prvom redu Nemacka i Francuska, a najvise seru kad treba da se otvore usta onda su prvi.

Agresor se tuce u glavu dok se ne istera, nema tu nikakvih posebnih vojnih teorija da se primene, bilo je hiljadu ratova u istoriji, i samo je jedan nacin za razbiti agresora.
Ovakav rat nikad prije nije bio.
Nove dimenzije ratovanja su u pitanju koje prije nisu bile moguce zbog nepostojanja tehnologija koje danas imamo.
Samo to sto Ukrajinci cvrsto drze sve crte obrane je dovoljan pokazatelj da ta zapadna pomoc ipak stize.
Definitivno se pomaze mnogo vise nego sto se to predstavlja javnosti.
Nitko nije lud da u detalj javno kaze sto je sve i kada Ukrajina dobila.

Sustinska razlika je sto nije americka nacionalna manjina pokusava na Kosovu da dobije autonomiju pa je USA dosla da nam objasni sa uranijumom i kasetnim bombama da to ne moze tako,iako su 11 000km daleko.
Rusija i Ukrajina se granice,ako sam dobro ucio geografiju,i u istocnom delu Ukrajine tacnije Donbasu zivi oko 10 miliona Rusa.
Da li je Rusija trebala da cuti na tako nesto,naravno da ne.
Razlika je velika,sto Rusija nije banana drzava,inace bi Amerika bombardovala Moskvu.
Sto ne bombarduje,hajde mi reci?Ovo pitanje postavljam od 2014.godine svima koji podrzavaju USA.Niko mi nikad nije dao .
Gledaj, i Srbima i Ukrajincima je potpuno svejedno tko vas i zasto napada.
Kao sto je i jednim i drugim svejedno da li im je dio teritorije otet ovako ili onako, tj. da li je priznat kao nezavisna zemlja ili je anektiran.
Izgubljeno je izgubljeno.
Fakt je da u oba slucaja jedna supersila napada slabijeg od sebe, uu oba slucaja se unistava zemlja, ubija stanovnistvo.
Motivi agresora su drugaciji, ali zrtvi je svejedno kakav motiv agresor ima, kakav god bio, rakete i bombe padaju isto.

Na osnovu čega ovo tvrdiš? Svojih želja ili onoga što si pokupio u CRO medijima. Gde je ona silna kontra za “deblokadu Bahmuta”? Gde upad Ukra u Mariupolj? Na Krim? - Baš o svemu tome se kod vas fantazira po novinama, a već o “upadu u Lisičansk” i “prodoru u Lugansk” da se i ne govori.
I za Herson se govorilo isto, sjecas se? Stalno su se ismijavale ukrajinske ofanzive, a onda pocistise sve oko Harkiva. Malo kasnije napustise Rusi i Herson bez ispaljenog metka.
Podcjenjujete protivnika to je strasno. I to protivnika koji je vec toliko puta dokazao sta moze. Protivnika koji se brani na svojoj zemlji.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back