Rat u Ukrajini (21)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naprotiv rusi su uložili manje para u još naprednije i soficitarnije samim tim i ubojitije oružje
Kindžal. avangarda i sarmat
I Zapamti stara ruska doktrin a i navika
kad ti rus pokaže javno oružje jedne generacije ima sigurno još bolje za 2 klase
Po mom misljenju, Rusi imaju oruzja koje jos nisu ni upotrijebili...tipa laserskog oruzja i onoga za elektronsko ometanje...

и Талибани су се бранили немој мислити да су сједили скрштени руку
мислим на Ирак и сл.

Амерички концепт рата у зраку је блиска подршка и уништавање противникове РВ и ПВО. и зато на крају у свакоме рату тај концепт даје утисак да су свемоћни.
да је Америка напала неког ко Укр. дефинитивно би авијација била увијек на челу
irak?...koga ti zahebavaš...?...američki koncept se zasniva na tome da im avioni uzljeću i sljeću bez opasnosti uz podršku informacija sa satelita i dronova...vidio bi ja njihov koncept kada bi ih pogodio cirkon ili kinđal u labrnju...ili kada bi im bili uništeni izvori logistike u liku naftnih skladišta...pa oni su kukali do neba zbog onih petnaestak sprženih na kabulskom aerodromu...zamisli da im rusi roknu nosač sa tisućama ljudi na palubi.

irak?...koga ti zahebavaš...?...američki koncept se zasniva na tome da im avioni uzljeću i sljeću bez opasnosti uz podršku informacija sa satelita i dronova...vidio bi ja njihov koncept kada bi ih pogodio cirkon ili kinđal u labrnju...ili kada bi im bili uništeni izvori logistike u liku naftnih skladišta...pa oni su kukali do neba zbog onih petnaestak sprženih na kabulskom aerodromu...zamisli da im rusi roknu nosač sa tisućama ljudi na palubi.
мислим да немаш представу о томе како то иде
Американци нијесу заебанција против кога год ратовали

годину дана рата и Руси и даље иду масовно један другом уз гузицу, у борбу се иде без извиђања, без праве подршке итд.

Sankcije ne daju nikakvih rezultata, naprotiv pogadjaju uglavnom EU, isporuke oruzja Ukrajini ne daju nikakvih rezultata, naprotiv vojna moc tzv. kolektivnog zapada rapidno pada, nedavno je ubijeno oko 20 NATO oficira u ruskom napadu raketom Kinzal na operativnu centralu NATO-a i Ukrajine (zap. izvori), oboren je americki dron vrijedan 60 milijuna $ bez ispaljenog metka i nedostupan je Amerikancima, tj. Rusi su vec na mjestu potonuca drona (pronadjen je), nekakve reakcije je moralo biti i zbog toga uhitbeni nalog za Putina. Potez ocajnika gdje su svi svjesni da je uhicenje Putina manje moguce od invazije vanzemaljaca ili putovanja kroz vrijeme, ali je cijela prica istovremeno i odvracanje paznje zapadne javnosti od propasti americkih i svicarskih banaka.
Kako vrijeme prolazi stvar postaje sve neugodnija i teza za zapad, jednostavno nemaju rjesednja za Rusiju i sve sto cine su smijesni i slabi potezi koji se samo vracaju kao bumerang. Nekom drugom odmah bi na pocetku bilo jasno sto je moguce a sto ne, ali zapadu naviklom na visestoljetnu dominaciju nije lako suociti se sa novim vremenom gdje se ta dominacija topi poput grudve snijega u viskokoj peci.
Treci razlog je sto se ovakvim primjerima vodeci ljudi zapada, koji ocigledno od ogromne rusofobije nisu vise u stanju racionalno razmisljati pokusavaju tjesiti u svom imaginarnom svijetu u kojem su i dalje dominantni i nanose Rusiji poraz za porazom.
Ocekujem i sudjenje Putinu u odsustvu i osudu na dozivotni zatvor koju ce zapad da slavi kao da je stvarno i zatvoren.
Koliko su na zapadu svi pukli dokazuje cinjenica da taj tzv. medjunarodni sud krsi vlastite statute i pravila optuzujuci nekog za koga uopce nema nadleznost (po vlastitim pravilima).
Ocekujem vrlo brzo i hollywoodski film znanstvene fantastike u kojem ce Puti biti uhicen, isporucen Haagu i osudjen, a u Rusiji na vlast dolazi prozapadna opcija, kao jos jedan potez "superiornog" zapada. Stvarno cirkus.

Poslednja izmena:
Sankcije ne daju nikakvih rezultata, naprotiv pogadjaju uglavnom EU, isporuke oruzja Ukrajini ne daju nikakvih rezultata, naprotiv vojna moc tzv. kolektivnog zapada rapidnom pada, nedavno je ubijeno oko 20 NATO oficira u ruskom napadu raketom Kinzal na operativnu centralu NATO-a i Ukrajine (zap. izvori), oboren je americki dron vrijedan 60 milijuna $ bez ispaljenog metka i nedostupan je Amerikancima, tj. Rusi su vec na mjestu potonuca drona (pronadjen je), nekakve reakcije je moralo biti i zbog toga uhitbeni nalog za Putina. Potez ocajnika gdje su svi svjesni da je uhicenje Putina manje moguce od invazije vanzemaljaca ili putovanja kroz vrijeme, ali je cijela prica istovremeno i odvracanje paznje zapadne javnosti od propasti americkih i svicarskih banaka.
Kako vrijeme prolazi stvar postaje sve neugodnija i teza za zapad, jednostavno nemaju rjesednja za Rusiju i sve sto cine su smijesni i slabi potezi koji se samo vracaju kao bumerang. Nekom drugom odmah bi na pocetku bilo jasno sto je moguce a sto ne, ali zapadu naviklom na visestoljetnu dominaciju nije lako suociti se sa novim vremenom gdje se ta dominacija topi poput grudve snijega u viskokoj peci.
Treci razlog je sto se ovakvim primjerima vodeci ljudi zapada, koji ocigledno od ogromne rusofobije nisu vise u stanju racionalno razmisljati pokusavaju tjesiti u svom imaginarnom svijetu u kojem su i dalje dominantni i nanose Rusiji poraz za porazom.
Ocekujem i sudjenje Putinu u odsustvu i osudu na dozivotni zatvor koju ce zapad da slavi kao da je stvarno i zatvoren.
Koliko su na zapadu svi pukli dokazuje cinjenica da taj tzv. medjunarodni sud krsi vlastite statute i pravila optuzujuci nekog za koga uopce nema nadleznost (po vlastitim pravilima).
Ocekujem vrlo brzo i hollywoodski film znanstvene fantastike u kojem ce Puti biti uhicen, isporucen Haagu i osudjen, a u Rusiji na vlast dolazi prozapadna opcija, kao jos jedan potez "superiornog" zapada. Stvarno cirkus.
:klap:

Bajden i Papa samo iza pancir-stakla...i to kad su među svojima :zzzz: ..., u NATO Poljskoj i u Rimu:

63f5350eb25f4.image.jpg

popemobile-1-original.jpg

...

Znači znaš da sam to rekao i svejedno me proglašavaš Hrvatom.
Okej, za mene si Šiptar od sada nadalje.
Čudno mi je da si toliko protiv Amera a dali su ti državu, dosta je to nezahvalno.
Ti da si neki Srbin nebi ostao u drzavi koja nam je toliko zla nanela,nego ili lazes ili si se prepelcovao.Ja sam Srbin od glave do pete.I nemoj to da radis jer ni njih ne volim.Vidis,to nisam znao.Mislio sam da nas je Crvena Armija pomogla u teranju Nemaca sa ovih prostora a "saveznici" bombardovali nase gradove.

Nikola BG, daj se prvo dogovori sam sa sobom čiji si! Predstavljaš se da si olfo iz Hr i k tome glavom i bradom pandur, vidim da se trudiš pisati na hrvatskom ali te uvijek neke sitnice sjebu, kao npr. ministarka, Sara i kao šlag na kraju nacističke Nemačke.
P.S. Koje vrijednosti ono AfD zastupa?
Pa jesam pandur. Tecaj za ovlastenje 6 mj. 14 mj. pripravnik ili vjezbenik, tecaj granicne policije u Simunskoj i kasnije visa kriminalisticka.
Gdje radim manje je biitno.
Meni je ekavica lijepa (lepa) svaki dan komuniciram sa prijateljima i kolegama iz Srbije pa nije ni cudno da mi se "omakne" nesto na ekavici (a mozda mi se i ne omakne, mozda mi se svidja?)
Na tvoju zalost nisu svi Hrvati sovinisti.

мислим да немаш представу о томе како то иде
Американци нијесу заебанција против кога год ратовали

годину дана рата и Руси и даље иду масовно један другом уз гузицу, у борбу се иде без извиђања, без праве подршке итд.
Bitno je da si ti procenio da je masovno! Ne znam samo odakle crpiš inspiraciju za svoje pisanije.

nem pojma. videcemo kako ce se odvijati zaporoska ofanziva, i dokle ce ugri da doguraju
verujem da ce stici do krima bez problema ako se nesto ne preduzme
Ukri nemaju više svoju vojsku !
za njih ratuju plaćenici i nato , a para je sve manje
privreda je uništena za 60%
Zemlju napustilo 11 miljona ljudi
Poginulih i osakaćenih preko milion
To više nije država ,
Ukraina je groblje od države ,na kojoj još uvek samo jenki zaradjuju

🇷🇺🇺🇦Према Војној хроници, две оклопне групе 128. брдске јуришне бригаде Оружаних снага Украјине, јединице 106. и 129. бригаде Територијалне одбране покушавају да испитају одбрану ВС РФ јужног Орехова, између Новоданиловке и Мале Токмачке. 🔻

Колона Оружаних снага Украјине је откривена из ваздуха, а артиљерија је готово одмах гађала у њу.
©Два майора

Colonelcassad:

🇷🇺🇺🇦 Саопштено је да јужно од Орехова непријатељ поново врши извиђање ујутру са снагама до два батаљона. Претходни покушаји у области Орехова и Пологова завршили су се неуспешно за Оружане снаге Украјине. Али, очекивано, настављају се покушаји да се пронађе слабост у формирмацији наших трупа, као и да се процени брзина реаговања на дејства Оружаних снага Украјине.

FrlGpkfXwAASt_3

❗Владимир Путин одржао је састанак на командном месту Северног војног округа у Ростову на Дону, саслушао извештај начелника Генералштаба Герасимова и једног броја војних челника.

Ukri nemaju više svoju vojsku !
za njih ratuju plaćenici i nato , a para je sve manje
privreda je uništena za 60%
Zemlju napustilo 11 miljona ljudi
Poginulih i osakaćenih preko milion
To više nije država ,
Ukraina je groblje od države ,na kojoj još uvek samo jenki zaradjuju
to ne sprecava pajaca da gura u smrt svakog koga scepaju na ulici

Russian Armed Forces hit two hangars of the Ukrainian 122nd brigade of the defense in the Kherson region​

Short link
March 19, 2023, 15:20

The Russian military in the Kherson region hit two hangars with weapons and military equipment of the Ukrainian 122nd Territorial Defense Brigade.
Russian Armed Forces hit two hangars of the Ukrainian 122nd brigade of the defense in the Kherson region

• RIA News
This was reported by the Russian Ministry of Defense.
“In the area of the settlement of Otradokamenka, Kherson region, two hangars with weapons and military equipment of the 122nd territorial defense brigade were hit,” the report says.
Earlier it became known that Russian troops in the Kherson direction destroyed more than 25 Ukrainian soldiers in a day .
In addition, more than 90 Ukrainian military personnel were destroyed in the Krasnolimansky direction in a day .
The Russian military thwarted two attempts by Ukrainian troops to conduct reconnaissance in force and transfer their reserves in the Kupyansk direction.
The Russian Armed Forces repulsed the counterattacks of the Armed Forces of Ukraine in the area of three settlements in the South-Donetsk direction.
On March 12, retired colonel, military expert Eduard Basurin reported that the Russian Armed Forces had practically liberated the city of Krasnogorovka, which is located north of Avdiivka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back