Rat u Ukrajini (21)

Da li će se rat proširiti van Ukrajine?

• Ukupno glasova
    119
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kad bolje razmislim, bolje da sruse putina,
i postave pravog nacionalistu,
ruska granica je odavno morala biti hermeticki zatvorena,
ni ptica da ne proleti
E to nije baš izvodljivo.

Pazi kako to rade pokvareni *****************i: američki sateliti otkrivaju i šalju ukrajinskim nacistima pravce vazdušnih koridora za avione koji dolaze iz Rusije u misije te u povratku šalju dronove koristeći te iste koridore i putanje da bi se uvukli u sjeni radara ili kao što su uradili sa onom starom bespilotnom koja je pala na Zagrebu, šalju ih istim putem jer ih radari lako zamjene za avione.

Рахимжан Кошкарбаев
Od 1 do 45 koliko boli Hrvate ova slika?
Vise nego svabe
Pogledajte prilog 1304180
Postoji anegdota iz vremena osvajanja Kaljiningrada kad je Ruski vojnik, valjda iz Staljingradske regije, gledajući oko sebe, vikao na stanovnike (Nemce) "pogledajte šta sve imate, kako su vam lepe kuće, koliko ste bogati, zašto ste rešili da dolazite kod nas i osvajate, jel vam ovo nije bilo dosta?"

E to nije baš izvodljivo.

Pazi kako to rade pokvareni *****************i: američki sateliti otkrivaju i šalju ukrajinskim nacistima pravce vazdušnih koridora za avione koji dolaze iz Rusije u misije te u povratku šalju dronove koristeći te iste koridore i putanje da bi se uvukli u sjeni radara ili kao što su uradili sa onom starom bespilotnom koja je pala na Zagrebu, šalju ih istim putem jer ih radari lako zamjene za avione.
ma ne znam stvarno, imali su vremena vise nego dovoljno, da se spreme,
a njihova politika se decenijama zasnivala na nekom pomirenju,
pa nisu valjda toliko debilni, da nisu ovo mogli predvideti,
imam utisak da vecito kasne u odlukama i akcijama,
kao da se do zadnjeg nadaju plemenitosti zapada,
dok se oni cimaju i razmisljaju, mi cemo opet biti gurnuti u rat
siptarima i ustasama

Postoji anegdota iz vremena osvajanja Kaljiningrada kad je Ruski vojnik, valjda iz Staljingradske regije, gledajući oko sebe, vikao na stanovnike (Nemce) "pogledajte šta sve imate, kako su vam lepe kuće, koliko ste bogati, zašto ste rešili da dolazite kod nas i osvajate, jel vam ovo nije bilo dosta?"
nije im dovoljno, jer su nezasiti i alavi,
pojeli bi i sopstveno gov.no

ma ne znam stvarno, imali su vremena vise nego dovoljno, da se spreme,
a njihova politika se decenijama zasnivala na nekom pomirenju,
pa nisu valjda toliko debilni, da nisu ovo mogli predvideti,
imam utisak da vecito kasne u odlukama i akcijama,
kao da se do zadnjeg nadaju plemenitosti zapada,
dok se oni cimaju i razmisljaju, mi cemo opet biti gurnuti u rat
siptarima i ustasama
Problem je što nisu toliko pokvareni i podli kao zapadnjaci pa da razmišljaju na isti način i dođu do istih ideja.

Psihologija kaže "teško je odmah prepoznati ono što nemaš u sebi,"

Medvedev:

Zapadni analitičari nevoljko su priznali da kada NATO stručnjaci podučavaju Ukronaziste kako koristiti svoju vojnu opremu u borbi, to se može smatrati izravnim uključivanjem NATO-a u vojni sukob na strani ukrajinskog režima.

Od 20-ih godina prošlog stoljeća uvriježilo se shvaćanje da se neka država može priznati kao sudionica u neprijateljstvima ako uz isporuku oružja osposobi osoblje za rukovanje njime (Briand-Kellogg pakt iz 1928., Budimpeštanska rezolucija na pakt iz 1934.).

Ovako se to događa danas: kanadski i njemački instruktori u EU već uče ukrajinske ubojice kako se nositi s leopardima.
Ako zamislimo da će isporučene NATO zrakoplove u budućnosti servisirati njihova vojska na teritoriju neke zarasle Poljske (jedina mogućnost, s obzirom na žalosno stanje obrambene industrije u Maloj Rusiji), to će biti izravan ulazak atlantista u rat protiv Rusije sa svim posljedicama. A sve osobe koje donose odluke o nabavi (popravku) takve opreme ili naoružanja, uz strane plaćenike i vojne instruktore, morat će se smatrati legitimnim vojnim ciljem.
Navodno je to jedina stvar koja sprječava zapadne infantilce da kijevskim narkomanima predaju zrakoplove i dalekometno oružje. Iako nije činjenica da za dugo vremena. Iskušenje da se slomi Rusija već je jako veliko.
I još nešto - današnji događaji su pokazali koga stvarno podržavaju u SAD-u, NATO-u i EU. Ovo nije "slobodoljubivi narod Ukrajine", koji se ne želi vratiti u "moskalsku kašičicu". Oni su samo nacistička kopilad, teroristički ološ koji napada civile mašući smrdljivom žuto-crnom krpom. Neka se sada pravdaju u Londonu, Parizu, Berlinu i Washingtonu.
Ovo su vaši udomci, gospodo Sunak, Macron, Scholz i Biden! I naš odnos prema vama sada je isti kao prema njima. Sada su vaše zemlje sudionice u terorističkim akcijama ukrajinskog režima, a vi ste izravni pomagači terorista.
.
.
Још нешто о учешћу у сукобу (од самог почетка)...

.

E jbg sad, a ja baš počeo da verujem Frćku, Meju, Febu i ostalim bojovnicima... čuj mene nacistima, bojovnicima...

1677785359990.png

Gdje sam ja rekao da će Rusi zatvoriti potpuno obruč, gdje ti sada izvlačiš ekspertizu, da bi te trupe bile relativno lako pregažene jer bi se našle između dvije vatre! I što se toga tiče potpuno se slažem s tobom! Grad je u poluokruženju u obliku potkovice i vode se teške gradske borbe ! Ono što sam ti rekao je da tih deset do petnaest hiljada Ukra ne mogu tek tako da se povuku sa linije dodira i krenu da se povlače pod tolikom količinom artiljerijske vatre i računajući i to da je širina između krajeva potkovice veoma mala i da je, kad izađu iz grada na taj otvoreni prostor, dovoljno da postaviš dvijetri baterije grada ili tosa i da ih kolektivno sprziš! Ako se povlače u djelovima,u malim grupama,što će vjerovatno i uraditi, slabe prvu liniju u gradu i bokove tako da će naebati vjerovatno oni posljednji koji će čuvati ostupnicu!

Mislim da je Ukropima u Bahmutu varikina sada potrebnija od hrane i municije.

Gdje sam ja rekao da će Rusi zatvoriti potpuno obruč, gdje ti sada izvlačiš ekspertizu, da bi te trupe bile relativno lako pregažene jer bi se našle između dvije vatre! I što se toga tiče potpuno se slažem s tobom! Grad je u poluokruženju u obliku potkovice i vode se teške gradske borbe ! Ono što sam ti rekao je da tih deset do petnaest hiljada Ukra ne mogu tek tako da se povuku sa linije dodira i krenu da se povlače pod tolikom količinom artiljerijske vatre i računajući i to da je širina između krajeva potkovice veoma mala i da je, kad izađu iz grada na taj otvoreni prostor, dovoljno da postaviš dvijetri baterije grada ili tosa i da ih kolektivno sprziš! Ako se povlače u djelovima,u malim grupama,što će vjerovatno i uraditi, slabe prvu liniju u gradu i bokove tako da će naebati vjerovatno oni posljednji koji će čuvati ostupnicu!
Evo ovde.Ubacio si se u pricu i pokusao da zvucis vickasto i, to sa general-razvodnice nemoj da plagijatises.Ako nisi u stanju da pratis o cemu se pise cuti i citaj
https://forum.krstarica.com/threads/rat-u-ukrajini-21.968438/post-46545522
kojih 10-15 hiljada hoholja,imate li vi predstavu koliki je to broj ? Da ih je u samom Bahmutu toliko to bi znacilo da ih do Limana ima bar sest puta vise.Grad je u operativnom okruzenju ,snadbevanje minimalno.Da po vojniku dnevno podelis jedan SDO treba ti 10000 oboroka a to je 5t hrane dnevno bez bilo cega drugoga.Dvadeset dana koliko je grad vec takoreci odsecen znacilo bi 100t hrane za toliko broj vojnika.Tamo tesko da ima vise od 2000 boraca i to je vise nego pristojna brojka, za ciju likvidaciju bi bilo potrebno angazovati 6000 ruske ljute pesadije.
Batalite vise te brojke "svidja mi se lepa okurgla cifra,moi ti"

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back