Casual Observer
Stara legenda
- Poruka
- 92.466
U Bahmutu se Ukro artiljerija više ne čuje, padaju im celi kvartovi kao zrele kruške:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ljude valja hraniti...imati potrebnu medicinsku podršku...imal uopće pitke vode u bahmutu.Gdje sam ja rekao da će Rusi zatvoriti potpuno obruč, gdje ti sada izvlačiš ekspertizu, da bi te trupe bile relativno lako pregažene jer bi se našle između dvije vatre! I što se toga tiče potpuno se slažem s tobom! Grad je u poluokruženju u obliku potkovice i vode se teške gradske borbe ! Ono što sam ti rekao je da tih deset do petnaest hiljada Ukra ne mogu tek tako da se povuku sa linije dodira i krenu da se povlače pod tolikom količinom artiljerijske vatre i računajući i to da je širina između krajeva potkovice veoma mala i da je, kad izađu iz grada na taj otvoreni prostor, dovoljno da postaviš dvijetri baterije grada ili tosa i da ih kolektivno sprziš! Ako se povlače u djelovima,u malim grupama,što će vjerovatno i uraditi, slabe prvu liniju u gradu i bokove tako da će naebati vjerovatno oni posljednji koji će čuvati ostupnicu!
Da je to zanimalo Klovna ne bi ovo ni počelo.ljude valja hraniti...imati potrebnu medicinsku podršku...imal uopće pitke vode u bahmutu.
Menjaš stranu?Putin kaze zgromicemo ih. Jer to misli na onih par narkomana sto je uslo u Rusiju danas ili generalno?
Bilo kako bilo,Putin ako ode sa vlasti zapad ce od blata da ga pravi.Putin kaze zgromicemo ih. Jer to misli na onih par narkomana sto je uslo u Rusiju danas ili generalno?
klovn je ucjenjen panama papirima...jedan potpis i postaje beskučnik.Da je to zanimalo Klovna ne bi ovo ni počelo.
Pa zato sto im ne stizu tela poljskih placenika nazad.Moraju nekako da naprave obracunVaršava smanjuje podršku Ukrajincima u Poljskoj
Prema amandmanu na zakon koji je nedavno stupio na snagu, 80.000 ljudi morat će progresivno plaćati sve više troškova smještaja što duže ostanu u zemlji.
Ukrajinci koji borave 120 dana morat će
pokrivaju 50% hrane i smještaja - 9 € po danu - a oni koji imaju više od 180 dana morat će platiti 75%.
“Smisao ovog rješenja je da nitko ne ostane bez krova nad glavom. Stalo nam je da izbjeglice dobijemo posao,"
Bilo kako bilo,Putin ako ode sa vlasti zapad ce od blata da ga pravi.
Sledeci predsednik Rusije ce biti mnogo gori.
Zelenski ima vilu u Monaku pored Djokovica,cuo je da se od reketa dobro zaradjuje.klovn je ucjenjen panama papirima...jedan potpis i postaje beskučnik.
Mislim generalno! Končno je i njemu došlo iz dupeta u glavu!Putin kaze zgromicemo ih. Jer to misli na onih par narkomana sto je uslo u Rusiju danas ili generalno?
Ne,samo kazem sta ce se desiti u tom slucaju.podrzavas dakle padnuce Putina?
Jesu zatvorili dva zbog EU.sovjetski reaktori su ugašeni u eu, slovačka je imala 2 iz doba sssr i oba su prestsla sa radom a izgrađena su 4 nova zapadnih standarda, mađarski reaktor je isto iz doba sssr ali je iz 80dedetih kafa su i sovjeti prešli na zapadni tip reaktora koji je stabilniji, koristi drugačije gorivo i puno sigurniji. Zato radi i danas.
majka jednog živi u moskvi...ne mogu uopće predočiti u glavi da majka mile martića milicajca iz knina živi u zagrebu 1992....čudan narod ti rusiUkro PR ekipa plus par antisocijalnih:
Pokušala je i Jugoslavija u dva navrata da napravi nukleranu bombu, ali su u oba slučaja projekti prekidani zbog troškovaYuga je pravila avione, podmornice, helikoptere, imala nuklearni reaktor u Vinči i bila je prilično tehnološki napredna. Recimo, u to vreme je samo 8 država u svetu moglo da proizvede helikopter.
A nuklearna bomba, tehnologija je stara 80 godina. Mislim da je mnoštvo zemalja sada u stanju da, ako se posveti, da je napravi za godinu ili dve. Stvar je više politčke odluke.
Armagedon svakog jutra.Joooo, a zamislimo Medvedev predsednik Surovikin nacelnik GS. Raj.
Armagedon svakog jutra.