Rat u Ukrajini (20)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    112
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ukrajinci im Moskvu potopili, ,mozes li zamisliti sta bi im SAD napravio.
nije tacno

imamo pouzdane informacije da nije Ukrajina potopila Moskvu :lol::lol::lol:

zx16 debil.png

On je nebitan, bivši političar.

Tebi je zanimljiv samo jer si poverovao ruskoj propagandi: "Ja, Hitler Porošenko, sam izgradio najmoćniju armiju sveta 2014. To objašnjava što Putin nije uspeo u dvodnevnoj operaciji."

Zaista je nebitan čovek koji je vodio Ukrajinu u periodu o kome se priča (tvoje nebuloze nemaju granice)

I da, jeste stvorio ozbiljnu armiju jer su onu prethodnu tukli indijanci iz LNR i DNR ko vola u kupusu

aujebote

Estonija kao drzava trazi da njeni gradjani govore njen jezik?

a u Rusiji, jel traze da govoris Ruski?

jel mora svako dete kad upise skolu, bez obzira na nacionalnost, da uci Ruski u svakoj skoli Rusije?

a u Srbiji jel mora svako dete koje upise skolu, da uci srpski jezik i knjizevnost?

znaci sad sam bas iznenadjen ova informacija mi nije bila poznata, ti prokleti Estonci stvarno su uzasni ljudi kada traze svojim gradjanima da govore jezik drzave u kojoj zive, evo ja sam konsterniran, odmah iz ovih stopa idem da skinem Kaju Kalas na instagramu
Da hebote, kad imaš 25% stanovništva koje govori jedan jezik, država ne treba da ih prevaspitava da uče drugi jezik, nego da im omogući da komforno žive, obrazuju se i rade govoreći jezik koji znaju.

Evo ti primer Finske koja ima oko 5% Šveđana ali je švedski postavila za oficijalni jezik i nikoga ne tera da uči finski nego mogu lepo da žive koristeći svoj jezik. Tako rade normalne države koje nisu ušle u ludilo nacionalizma i neprijateljstava protiv sopstvenog stanovništva.

Nastava se u Srbiji može slušati na 8 različitih jezika manjina u 165 osnovnih i 65 srednje škole. Dakle celo školovanje mogu završiti na svom jeziku. Nijedna od tih manjina nije ni blizu 23% ukupne populacije.

Prsli ste sa mozgom u toj vašoj antiruskoj histeriji.

Zaista je nebitan čovek koji je vodio Ukrajinu u periodu o kome se priča (tvoje nebuloze nemaju granice)

I da, jeste stvorio ozbiljnu armiju jer su onu prethodnu tukli indijanci iz LNR i DNR ko vola u kupusu
To i ja kažem, imali su slabu vojsku 2022, i samo zato se tvoj tim odvažio da nasrne.

Ali sad vidimo da pristižu efektivi za Obezglavljivanje ruSSkih satanista

Da ******, kad imaš 25% stanovništva koje govori jedan jezik, država ne treba da ih prevaspitava da uče drugi jezik, nego da im omogući da komforno žive, obrazuju se i rade govoreći jezik koji znaju.

Evo ti primer Finske koja ima oko 5% Šveđana ali je švedski postavila za oficijalni jezik i nikoga ne tera da uči finski nego mogu lepo da žive koristeći svoj jezik. Tako rade normalne države koje nisu ušle u ludilo nacionalizma i neprijateljstava protiv sopstvenog stanovništva.

Nastava se u Srbiji može slušati na 8 različitih jezika manjina u 165 osnovnih i 65 srednje škole. Dakle celo školovanje mogu završiti na svom jeziku. Nijedna od tih manjina nije ni blizu 23% ukupne populacije.

Prsli ste sa mozgom u toj vašoj antiruskoj histeriji.
nisam ja rekao da ti moras polagati skolu u Srbiji na srpskom jeziku

ali predmet moras uciti

Amerika ne sme da udari na Kinu jer ce onda Kina udariti na njih. Ti si izgleda zaboravio da je Kina nuklearna sila i ima interkontinentalne rakete kao i Amerika.

Amerika ce im uvesti sankcije i bodriti Tajvan i to je sve. Bs kao i sad u Ukrajini.
Opet zamisljas da i Kinezi imaju suicidalne tendencije. Nitko nece nikog napasti nuklearnim oruzjem, ukoliko ne bude direktne invazije ili na Kinu ili na Ameriku. Dakle Amerikanci mogu komotno unistiti kompletnu Kinesku mornaricu bez straha da ce Kinezi ispalti interkontinentane rakete.

Jer realno gledano i Kineze boli k--c za Tajvanom, barem ne toliko da budu spremni za kolektivno ubistvo, ukoliko Tajvan ne bude pod jurisdikcijom NR Kine.

Opet zamisljas da i Kinezi imaju suicidalne tendencije. Nitko nece nikog napasti nuklearnim oruzjem, ukoliko ne bude direktne invazije ili na Kinu ili na Ameriku. Dakle Amerikanci mogu komotno unistiti kompletnu Kinesku mornaricu bez straha da ce Kinezi ispalti interkontinentane rakete.

Jer realno gledano i Kineze boli k--c za Tajvanom, barem ne toliko da budu spremni za kolektivno ubistvo, ukoliko Tajvan nebude pod jurisdikcijom NR Kine.

uuu, pa sto je ne uniste, sto histerisu oko Tajvana?

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski smenio je glavnog čoveka za odbranu Bahmuta, komandanta združenih snaga Eduarda Moskaljova i poslao generala Sirskog, komandanta kopnenih snaga da podstakne moral među vojnicima i razmotri strategiju odbrane grada.
Koliko možeš braniti grad, uskoro opkoljen sa svih strana i bez mogućnosti da doturaš hranu i municiju u njega! Ovome bi pametnije bilo da razmotri strategiju predaje da ne bi bezveze izginuli !

nema tu sta da se zamislja. Naredjenje je vec izdato da se Tajvan vrati do 2027. Xi poptisao.

Ja sam ti vec rekao da SVAKOG DANA Kinezi kruze avionima oko Tajvana i 365 puta u godini Tajvan dize avione jer ne zna sta ovi rade.

A sad od pre neki dan Kinezi su prvi put i brodovima usli u pojas koji nominalno pripada Tajvanu.

Ali dobro ti bolje znas od GS Kine.
I Putin je dao naredjenje da se Ukrajina denacificira u roku od tri dana, ali zelje su jedno a stvarnost nesto sasvim drugo.

aujebote

Estonija kao drzava trazi da njeni gradjani govore njen jezik?

a u Rusiji, jel traze da govoris Ruski?

jel mora svako dete kad upise skolu, bez obzira na nacionalnost, da uci Ruski u svakoj skoli Rusije?

a u Srbiji jel mora svako dete koje upise skolu, da uci srpski jezik i knjizevnost?

znaci sad sam bas iznenadjen ova informacija mi nije bila poznata, ti prokleti Estonci stvarno su uzasni ljudi kada traze svojim gradjanima da govore jezik drzave u kojoj zive, evo ja sam konsterniran, odmah iz ovih stopa idem da skinem Kaju Kalas na instagramu
Ne mora. Ima srednjih škola u kojima je srpski izborni jezik. Da li poznaješ nekog Madjara ili Madjaricu iz Kanjiže, Sente, Ade?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back