Rat u Ukrajini (20)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    112
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Парасковеевка котао Након заузимања Красне Горе тренутно је између 1.150 и 2.400 Украјинаца готово заробљених у опкољењу код Парасковејевке. Казан је удаљен мање од 800м од потпуног затварања.
Fow4vZWWIAANb28

the-simpsons-mr-burns.gif

Pa eto ti si bio tamo pa si video,doziveo to.Ja citam,gledam,pa sam stekao utisak da su sila sa kojom nema sale,delovali su ispocetka nekako...suzdrzani,neodlucni,ali su u poslednje vreme dali dobar gas.
U pičetku su Ukre koji se predaju odmah puštali da idu kući, što je drugu stranu samo hrabrilo, tek od napada na Krimski Most su počeli ozbiljno da ratuju.

:klap:

Iran smuggled drones into Russia using boats and state airline, sources reveal​

Exclusive: at least 18 long-range armed drones were delivered to Putin’s navy after Russians visit Tehran in November
A Shahed 129 displayed in the Iranian capital Tehran in 2013.

A Shahed 129 drone, one of the models smuggled into Russia, displayed in the Iranian capital Tehran in 2013. Photograph: Sepah News/AFP/Getty Images

Martin Chulov in Beirut, Dan Sabbagh in Kyiv and Nechirvan Mando
Sun 12 Feb 2023 15.31 GMT
Iran has used boats and a state-owned airline to smuggle new types of advanced long-range armed drones to Russia for use in its war on Ukraine, sources inside the Middle Eastern country have revealed.
At least 18 of the drones were delivered to Vladimir Putin’s navy after Russian officers and technicians made a special visit to Tehran in November, where they were shown a full range of Iran’s technologies.

On that occasion, the 10-man Russian delegation selected six Mohajer-6 drones, which have a range of around 200km and carry two missiles under each wing, along with 12 Shahed 191 and 129 drones, which also have an air-to-ground strike capability.
Unlike the better-known Shahed 131 and 136 drones, which have been heavily used by Russia in kamikaze raids against Ukrainian targets, the higher-flying drones are designed to deliver bombs and return to base intact.
The disclosures demonstrate the increasing closeness between Iran and Russia, which share a hostility towards the US, since Moscow launched its unprovoked invasion of Ukraine a year ago.
Last August, US officials said that Iran had begun showcasing the Shahed 191 and 129 drones in June to Russia, and said they expected Tehran to sell them to Moscow. Mohajer-6 drones have been downed in Ukraine since September, with officials displaying one in November to the Guardian in Kyiv.
Increasingly short of missiles to sustain its brutal bombing campaign of Ukraine’s towns and cities, Russia has turned to Iran and also North Korea to replenish its stocks. Many in Ukraine fear Russia plans to launch a major attack around the time of the one-year anniversary of the war in less than two weeks.
https://www.theguardian.com/world/2...oats-state-airline-smuggle-drones-into-russia

do ljeta oni nijesu imali ljudi da 25% linije dodira pokrivaju kako treba
I Ukrajina je provela mobilizaciju do ljeta22, svi mobilizirani su dobili vojnu obuku i višemjesečno vojno iskustvo...totalno drugačija situacija, nego prije godinu dana....prvenstveno nema faktora iznenađenja, nema rupa u ukrajinskoj obrani(sad se može zaboravit na upad iz Bjelorusije ili Krima). I ono najvažnije ruske trupe i oprema su potrošeni, odnosno u drastično su gorem stanju, nego prije 12 mjeseci.

Hoces sa mnom u Donbas marta?
Ja ti placam put i sve.
Ajde ne budi samo opasan forumas
ja sam vec bio u ratu, i zareka sam se da necu nikad vise nikog povrijediti ili ubiti osim da branim sam sebe i svoju familiju direktno.
Tako da.
Ja znam kako je to kad se jedan tuce sa 4-5 i to u ratu, znas li ti? Ili ti je to "enigma"? Meni to nije enigma nego kolosalna glupost i kretenizam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back