Rat u Ukrajini (20)

Kada će se rat završiti?

• Ukupno glasova
    112
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

:klap:

Iran smuggled drones into Russia using boats and state airline, sources reveal​

Exclusive: at least 18 long-range armed drones were delivered to Putin’s navy after Russians visit Tehran in November
A Shahed 129 displayed in the Iranian capital Tehran in 2013.

A Shahed 129 drone, one of the models smuggled into Russia, displayed in the Iranian capital Tehran in 2013. Photograph: Sepah News/AFP/Getty Images

Martin Chulov in Beirut, Dan Sabbagh in Kyiv and Nechirvan Mando
Sun 12 Feb 2023 15.31 GMT
Iran has used boats and a state-owned airline to smuggle new types of advanced long-range armed drones to Russia for use in its war on Ukraine, sources inside the Middle Eastern country have revealed.
At least 18 of the drones were delivered to Vladimir Putin’s navy after Russian officers and technicians made a special visit to Tehran in November, where they were shown a full range of Iran’s technologies.

On that occasion, the 10-man Russian delegation selected six Mohajer-6 drones, which have a range of around 200km and carry two missiles under each wing, along with 12 Shahed 191 and 129 drones, which also have an air-to-ground strike capability.
Unlike the better-known Shahed 131 and 136 drones, which have been heavily used by Russia in kamikaze raids against Ukrainian targets, the higher-flying drones are designed to deliver bombs and return to base intact.
The disclosures demonstrate the increasing closeness between Iran and Russia, which share a hostility towards the US, since Moscow launched its unprovoked invasion of Ukraine a year ago.
Last August, US officials said that Iran had begun showcasing the Shahed 191 and 129 drones in June to Russia, and said they expected Tehran to sell them to Moscow. Mohajer-6 drones have been downed in Ukraine since September, with officials displaying one in November to the Guardian in Kyiv.
Increasingly short of missiles to sustain its brutal bombing campaign of Ukraine’s towns and cities, Russia has turned to Iran and also North Korea to replenish its stocks. Many in Ukraine fear Russia plans to launch a major attack around the time of the one-year anniversary of the war in less than two weeks.
https://www.theguardian.com/world/2...oats-state-airline-smuggle-drones-into-russia
Žale se Ukropi da nepoznata vrsta izviđačkih dronova krstari na 6000 metara visine

Foysda3aAAAHHwD

-,.
Kad su Bajdenovi finansijeri utvrdili da njegov gvozdeni karakter odiše moralnom rđom-, izabraše ga za Predsjednika.
A kad je pred ruskim vratima zakuvao čorbu Putin ju je moćno zabiberio da još suzi.
Čini se USA&NATO bi bili srećni kad bi iz tog UKR lavirinta izvukli samo deblji kraj.

-.
Guraju Poljake da malo razvodne, ali mislim da će i oni izgoriti.

Ovako su i lani tamo do lita prdili, evo samo što nisu Rusi krenuli u ofenzivu.
Ne loopaj, toliko si se investirao u “krstaški rat” protiv “zlih Rusa” da ne smeš ni sebi da proznaš da Unri nisu u stanju da drže linije ni tamo gde im je najviše stalo pre bilo kakve velike ruske ofanzive.

Na Zapadu neki spekulišu da će krenuti tek možda za dvadesetak dana, a i to samo ako padne Bahmut i breša kod Ugledara bude dovoljno proširena da može da se izvede dovostruki obuhvat sa istovremenim prodorima sa juga i istoka ka Kramatorsku i istoka i severoistoka/severa ka Slavjansku, uz diverzioni napade - ponušaj hvatanja u klešta prema Harkovu ili Sumija, za to očekuju angažovanje oko 500 000 Rusa, 1800 tenkova (MBT), preko hiljadu haubica i par hiljada IFV, i verovatno angažovanje punog sastava avijacije i VDV. Ičemu je se i diverzioni Ukro napad iz pravca Zaporožja ka Melitopolju, bez obzira na žrtve, i mnogo pre onih čuvenih 300-400 tenkova i tenkovskih klinova - ko je to izmislio je zaboravio Jom Kipurski rat i borbe na Sinaju.

Kaže Putin da se "ruski vojnici u Ukrajini herojski bore"
Kao prvo, ni on ne vjeruje da se bore u Rusiji iako je to proglasio Rusijom :lol:
Kao drugo, to samo znači da ginu kao muve.
A Ukrajinci nisu ni počeli
Poceli su poceli.
Sad, zasto su stali od oktobra? Nema vise prednosti 10:1??
Ukri su i dalje napadali kao prije, samo tesko je proci tamo dje ima ljudi da brane teren, nego kroz rupetine kroz koje mozes provesti cijelu diviziju.

Ti si moj čovjek klasičan primjer Dunning-Krugera.

Drugima se potrudim makar odgovorit, obrazložit, stavit linkove, besplatno obrazovat...ti si mi toliko tupast, da te samo zaobiđem.

Normalno da me zaobilaziš i meni bi, na tvom mestu, bilo jako neprijatno da me neko konstantno spušta na zemlju i demantuje gluposti koje izvaljuješ.

Jednom, kada sve ovo prođe, možda ćeš se i vratiti da pogledaš šta si sve pisao i koliko to blage veze s mozgom nije imalo, mada sumnjam, tako sujetni ljudi obično nikada ne priznaju svoje greške.

Nemoj da te ometam, nastavi kako si navikao, kreiraj i dalje svoju lažnu priču i nastavi da veruješ u nju.

Jedna stvar koju mnogi zaboravljaju i previdjaju da je jedno nenormalna Ukro propaganda, i naredbe da se bore do zadnjega . Na jednu stranu to Rusima otezava posao (borba za svaku stopu) a na drugu moze im dobro doci, onaj ko je spreman ici do kraja lako ga je unistiti kad za to dodje prilika.

Normalno da me zaobilaziš i meni bi, na tvom mestu, bilo jako neprijatno da me neko konstantno spušta na zemlju i demantuje gluposti koje izvaljuješ.

Jednom, kada sve ovo prođe, možda ćeš se i vratiti da pogledaš šta si sve pisao i koliko to blage veze s mozgom nije imalo, mada sumnjam, tako sujetni ljudi obično nikada ne priznaju svoje greške.

Nemoj da te ometam, nastavi kako si navikao, kreiraj i dalje svoju lažnu priču i nastavi da veruješ u nju.
Biće najurednije podsećan na svoje procene.

Pa stali su, pogledaj gore stavio sam mape koliko su Ukrajine oslobodili od 7.3.22 pa do kraja desetog mjeseca te godine.
to je nebitno.
Probijali su linije dje su imali nadmoc 4-5:1 i 10 i 20:1. Rusi su to popunili i stalo je. Nadam se da ce Rusi iskoristiti "borbu do smrti" koju Ukri praktikuju.
Zanimljivo ce biti ako podje Rusima za rukom, ima Ukri da proklinju majcino mljeko.

Ali ne treba za Sorosa nista zaliiti, cak ni bezvrjedne zivote :super:

Poceli su poceli.
Sad, zasto su stali od oktobra? Nema vise prednosti 10:1??
Ukri su i dalje napadali kao prije, samo tesko je proci tamo dje ima ljudi da brane teren, nego kroz rupetine kroz koje mozes provesti cijelu diviziju.
Kaže kremaljski politolog, nije točno da je ruska vojska slaba nego je ukrajinska izuzetno jaka.
U prijevodu, ebali rusi ježa u leđa.
Pirgavci također potvrđuju da na dnevnoj bazi okupator ima najveće gubitke od početka agresije.
Jedino otvoreno pitanje je koliko Rusa Putin planira žtrvovati za izgubljen rat.
A da ga je izgubio je mogao i trebao shvatiti 1.3.2022.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back