Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Вундервафе за спас Украјине "катапулт" за бацање молотовљевих коктела из Дњепропетровска
Пре тога смо показали још један катапулт из Луцка за молотовљеве коктеле под називом „ЏаВолина“
Фурунарење цивила 10+
https://t.me/RVvoenkor/2752

Група од око 300 Чечена подржаних оклопним возилима практично без борбе заузела непријатељске позиције у близини Кијева. Они су том приликом растерали припаднике Нацгарде која је бранила прилазе овом граду (због премија које је обећао Кадиров ове групе се устремљују искључиво позиције на којима се налазе радикалне украјинске јединице).

Том приликом је заплењена и већа количина наоружања и муниције, а кмд. борбене групе чеченског РсГ СпН се обратио непријатељу.

Ovaj rat ima jos jednu stranu, koju jos nismo analizirali kako treba, a ostavice najstrasnije posledice i dozivotni PTS kod rusofila

Naime posle toliko godina i svakonedeljnih otvaranja temilica puce dolar, puce euro

Pukla rublja u bescenje

Suvise si ti glup da shvatis da izvozno orijentisanim drzavama kakva je ruska odgovara sto nizi kurs sopstvene valute. Zasto

Zato sto povecava njihov izvoz a smanjuje uvoz. Strana roba poskupljava a domaca pojeftinjava. To dodatno privlaci strane investicije.

Sve u svemu Rusi imaju sve sto im treba a vi cete uskoro na zapadu da se ubijate za kilo benzina kad ode barel nafte na preko 200 dolara z:D

Ovaj rat ima jos jednu stranu, koju jos nismo analizirali kako treba, a ostavice najstrasnije posledice i dozivotni PTS kod rusofila

Naime posle toliko godina i svakonedeljnih otvaranja temilica puce dolar, puce euro

Pukla rublja u bescenje

Морам да купим пар хиљада руских рубљи јер ће ускоро да порасте ...оно што ти не схваташ јесте чињеница да руски народ није сам , нема зид иза себе и не постоји на овом бело свету само једна , две валуте ,,Није долар и евро Богом дан да не може да падне ..

Inace malo sam razocaran (mada mozda Rusi to ne prikazuju) slabom upotrebom dronova od strane Rusa. Mislim na one male, igracka-dronove sa kamerama. Video sam na jednom snimku iz Donbasa da su ga koristili, ja bih to mnooooooogo vise koristio za izvidjanja, kako u pesadijskim operacijama (Mariupolj je recimo idealan za to), tako i kod onih kolona vozila. Dron moze da snimi situaciju sa bokova i time spreci/minimizuje gerilske akcije. Mada mozda i koriste samo ne prikazuju.

Takodje ne znam da li koriste IC naocare, to je jako dobro za nocne akcije, i opet i u gradu i na otvorenom. Secam se iz Sirije kako ih helikopterima vide u pustinji nocu, nema sanse da se sakriju.

Eto, malo laickog pametovanja o ratovanju od nekog ko to nije nikad radio. :rumenko:

Rusi izuzetno brzo napreduju obzirom na velicinu teritorije i ozirom na to da su nato snage dobro naoruzane i obucene i logisticki,i u sitemu komandovanja podtmomognute od nato

Javljaju da je nocas ociscen Harkov
Crte na Donbasu nisu napadli jer su jako dobro ucvrscene idu sa sjevera i juga

Lome oni i Donbas, samo ide polako. Cak mislim da se i ubrzava napredovanje.

Suvise si ti glup da shvatis da izvozno orijentisanim drzavama kakva je ruska odgovara sto nizi kurs sopstvene valute. Zasto

Zato sto povecava njihov izvoz a smanjuje uvoz. Strana roba poskupljava a domaca pojeftinjava. To dodatno privlaci strane investicije.

Sve u svemu Rusi imaju sve sto im treba a vi cete uskoro na zapadu da se ubijate za kilo benzina kad ode barel nafte na preko 200 dolara z:D
Nisam bas upoznat u detalje kako sve to oko kursa funkcionise.
Samo mi je poznato da su redovno napadali Kinu zato sto devalvira kurs juana u odnosu na dolar...

Њега вероватно плате за ово писакарање у доларима , заправо 001 цент ..

То што је Зеленски пореклом Јеврејин, није му сметало да има неонацистичке одреде у војсци и да његов режим глорификује Бандеру, који је убијао Јевреје и Пољаке.

Nije se on ni pitao, ali je rado učestvovao, da njegovi Aškenazi oligarsi zavladaju slovenima Ukrajincima sirotinjom. 0.5% od ih ukrajinskih goja su nacisti.

To je američki program.

Nisam bas upoznat u detalje kako sve to oko kursa funkcionise.
Samo mi je poznato da su redovno napadali Kinu zato sto devalvira kurs juana u odnosu na dolar...

Upravo tako. Hteli su da juan bude jaci da bi Kina manje izvozila a vise uvozila. Al Kina ih ne sljivi 2%

Samo se klosarske drzave NATO kolonije trude da vestacki ojacaju svoju valutu. Jer takve stvari duboko stete domacoj privredi i izvozu.

Ima da puca od investicija, sad kad ste rasprodali banke za 10 centi na dolar, pricaj mi jos o tome

Najbolje da zoves Putina i da mu licno predlozis neke od tvojih epskih ideja

Recimo nek uvede sve u bitkoinima da bude

5b48e94a-ffa8-4857-aa96-5f430a0a0a7e-nedzad-ahatovic.jpg

Gospodin NedzadAhatovic
Geostarteg i ekspert

Ovaj tvoj bosnjo mosnjo je suvise ruzan i goveda da cuva jer bi im svojim izgledom nanosio dusevnu bol pa bi davala manje mleka. A ne da bude vojni analiticar.

Kakav nOOrOOd takvi i analitićari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back