Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
FNC6sORakAUHd2c

Samu Ukri i Hulk mogu da od šale drže 500 kila na ramenu:cool:

Шта зна дете шта је 500 кила :D Узме и носи :mrgreen:

Ja nešto ne mislim da će tako da urade. Mislim da hoće da odrežu gde su rusi ili prorusko stanovništvo. Da bi opstanak bio uspešan morali bi da naprave etničko čišćenje na zapadu a to je već too much.

Nece ih etnicki cistiti ali ce sigurno biti veoma bezobziran mnogo vise nego u Harkovu. Gomila ce naravno pobeci a oni najzagrizeniji nece smeti ni da se vrate. Slicno kao na kraju WWII, a ostatak ce ziveti pod ruskom cizmom kao i u SSSR.

Mislim da ce Putin posle zauzeca Ukrajine uvesti neku vrstu vojne uprave dok ne stvori lojalnu politicku strukturu po dubini i sirini kao u Belorusiji.

Jedino bih dodao da ce Putin mozda ponuditi Poljacima i Madjarima neke teritorije.

Bio bi stos da Poljacima vrati Lavov Ivano Fankovsk tj Stanislawow i Lutsk jer su ti Banderasi pobili strasno mnogo Poljaka. Madjarima bi mogao dati prekokarpatje.

Primtio sam da su se Poljaci zbog toga veoma ucutali, nisam cuo neke strele iz Poljske a o Madjarskoj da ne govorim.

Nece ih etnicki cistiti ali ce sigurno biti veoma bezobziran mnogo vise nego u Harkovu. Gomila ce naravno pobeci a oni najzagrizeniji nece smeti ni da se vrate. Slicno kao na kraju WWII, a ostatak ce ziveti pod ruskom cizmom kao i u SSSR.

Mislim da ce Putin posle zauzeca Ukrajine uvesti neku vrstu vojne uprave dok ne stvori lojalnu politicku strukturu po dubini i sirini kao u Belorusiji.
Pa ne mislim da će ih pobiti ali će ih proterati. Ovi što su pobegli do sada ne znam koja je to struktura.

Mnogo je tu uloženo da bi se opet dalo budalama u ruke. Pogledaj recimo srbiju 40 godina patnje i šta imamo? Glupe radikale i lopove naprednjake.

Na Zapadu Ukrajine stanje je veoma slozeno jer tu zive tvrdokorni Ukrajinci, ne kazem da su svi BANDERASI jer nisu ni svi Hrvati Ustase, ali tamo im je kako da kazem jezgro. E sad cela ta zona dakle krajnji Zapad Ukrajine tu nema ko nije vladao. Najpre Poljaci i Rumuni u Bukovini i Madjari...

Putin sada prica o demilitarizaciji Ukrajine ali to je samo fol po meni. Sta, da Rusi dodju do Uzgoroda i da kaze, OK, pao je Zelenski mi sad idemo kuci.

NE NE.

Rusi gde dodju cizmom ostaju najmanje 50g.

Posto Rusiji ne odgovara Zapad Ukrajine jer ce mu on trovati ostatak Ukrajine antiruskim stavom ja sam sklon da poverujem da ce Putin ponuditi neke teritorije Poljacim, Madjarima i Rumunima.

Tako se resava Banderasa i popravlja odnose na istoku Evrope.

Oeracija "Barbarosa" se na svim vojnim akademijama izucava kao prmjer kako jedna vojska treba da se vodi, kako njena logistika treba da dijeluje. Defanziva CCCP tokom Njemacke invazije od rijeke Bug do Moskve se izucava kao primjer kako jedna vojska ne treba da se vodi, tj kako je ta vojska srljala iz poraza u poraz iz katastrofe u katastrofu.
MEĐUTIM Erick Manschtein u svojoj knjizi "izgubljene pobjede" navodu da je tokom pohoda kroz Ukrainu i Bjelorusiju shvatio da ce Njemacka da izgubi rat. Dok je citava Njemacka bila u transu a svijet šokiran brzinom Njemackog napredovanja do Manštajnu su stigli podaci da je pohod Wermachta kroz Ukrainu i Bjelorusiju kostao Njemce nevjerovatnih 480 hiljada poginulih. A to su bili najbolji vojnici, sa dosta iskustva u pohodu na Francusku i Poljsku.
Stoga ne mislim da je 500+ poginulih prevelika cifra , s obzirom na obim operacije i velicinu prostora na kojem se izvodi . Ocigledno je da su Rusi zaustavili pohod na Sjeveru, dok je na istoku bio samo demonstrativni napad. OMca oko vrata Ukraine se sprema na Jugu, a Ukri nemaju ni jedinica ni opreme da se Rusima suprostave na sva tri pravca
Ako se otvori i cetvrti fornt na zapadu iz Bjelorusije to je kraj.
Ukrima prijeti velika opasnost od opkoljavanja citave "istocne grupacije" koja se nalazi prema Donbasu, Ako nisu izvukli pouku iz Debalceva kada se njihov maeaestralni napad pretvorio u katastrofu, onda ce to sve da prodju jos jednom ali to ce biti kraj.
Ja da upravljam Ukrainskom vojskom, momentalno bi napustio Donbas, povukao trupe zapadno od Dnjepra a sve snage skoncentrisao na odbranu Kieva i usporavanje napada sa Juga. Tako bi se nadao nekom diplomatskom resenju.
Tuci se protiv drzave koja ima gotovo neogranicene resurse u oklopu, koja ima vise kriminalaca po zatvorima nego Zelenski vojske i koja sebi ne moze da dozvoli sramotu poraza je pogubno.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back