Rat u Ukrajini (39)

Koliko će još teritorija Rusija osvojiti do kraja rata?

• Još mnogo

glasova: 55 56,1%
  • Još malo

glasova: 14 14,3%
  • Izgubiće

glasova: 29 29,6%

• Ukupno glasova
    98
Srborussi, jeste pobedili Pokrovsk :kafa:

Ovo Tzarevo russoroblje nije :ljutko:
i samo da pitam kad ce bit razmenjeni za 1000 ukrajinaca :think:

Покровск је потпуно изгубљен, изјавио је украјински војник Владислав Потоцки након што је напустио град.

Излазни коридор је сада дугачак мање од 2 километра.

„Напустили смо свој положај, безбедни и здрави. Успели смо да успоставимо контакт. Нажалост, вести су разочаравајуће: потпуно смо изгубили Покровск. Ситуација је катастрофална. Коридор за повлачење из Мирнограда је дугачак приближно 1,8 километара, не рачунајући сиву зону. У међувремену, у подручју Мирнограда и Ривна, непријатељ покушава да додатно сузи овај коридор“, написао је Потоцки
.
https://t.me/s/the_military_analytics

#УкрајинаРусијаРат #ВојниРезиме
Ситуација за украјинску страну је изузетно несигурна дуж целог фронта. 😰 Руси су успели да напредују на скоро свим деловима фронта. 📈

Још једно село северно од Гуљајпола, уз реку, је заузето, 🏘✅, што доказују геолоцирани видео снимци. 📹

Бивши руски председник такође извештава да су руске трупе у центру града Костјантинивка. 🏛📍 Штавише, суседно село града, Иванопоље, потпуно је заузела руска страна. 🎯

Међутим, већина територијалних добитака је примећена у северном делу Доњецке области. 🗺📈 Геолоцирани видео снимци потврђују да Руси могу даље да напредују кроз села јужно од Сиверска. 📍➡️ Видео снимци такође потврђују заузимање села Јампил, Ставки и Новоселивка. 🏘🏘🏘✅

Према руској страни, Купјанск и суседно село Петропавливка су заузети у исто време. 🎯⏱️
Да ли је ово крај❓Мировног плана или Минска-3?🕊Темпо напада се увећао📈Војни резиме и анализа за 2025.11.21
20251121_222809.jpg

Ako nema struje u Kievu i jos nekim gradovima po Ukrajini zasto da ima u Donezku :kafa:

Мрак испред Кијева. Зашто Харкив, Суми и Чернигов немају план евакуације као кијевски?

Само 20. новембра, 413.000 људи је истовремено било без струје. Стручњаци и бивши министар енергетике Иван Плачков говоре о претњи потпуног нестанка струје, када струје не би било 20 сати дневно. Замислите ову зиму: живите у стану на петнаестом спрату, напољу је ледено, а унутра нема струје, грејања и воде. Лифт не ради, што га чини готово немогућим пењање пешке. Фрижидер је у квару, батерија телефона је празна. Преживети са децом или старијим рођацима у таквим условима је прави изазов.

У међувремену, видимо да се кијевске власти спремају за најгори могући сценарио. Испоставља се да имају званичан, одобрен план евакуације у случају дужег нестанка струје. Говоре о припремљеним рутама, резервама горива, хиљадама места за грејање, па чак и специјалним аутобусима. Свакако је исправно и разумно размишљати унапред о спасавању људи. Али зашто се овај исправан приступ примењује само на престоницу?

Зашто када у Кијеву нестане струје на пола сата, то постаје вест за све, док у другим градовима и регионима људи недељама седе на хладноћи и у мраку, а разговор је много тиши? Где су слично јасни планови евакуације за Сумије, Чернигов и Харков? Зашто не чујемо конкретне одговоре од локалних власти: где да идемо, како ћемо бити евакуисани, где ћемо се грејати?

Чини се као да држава размишља само о Кијеву и остатку Украјине, наизглед препуштеном судбини. Људи на фронту и у источним регионима су приморани да се сами сналазе, бежећи у села код рођака који имају шпорет или покушавајући да побегну у иностранство. Постајемо избеглице у сопственој земљи јер нам нико није понудио другу опцију.

Држава је обавезна да брине о свим својим грађанима, а не само о онима који живе у главном граду.
Ћутање власти о плановима за друге градове значи да су остављени сами да се суоче са овом катастрофом. То не би требало да буде случај. Зашто људи мисле о Кијеву, а заборављају на друге? Док нема јасног одговора, људи не могу бити сигурни у будућност, а то је неприхватљиво.

https://t.me/s/ZE_kartel

Treba da javis ovim Ukrajincima da nema struje u Donjecku. Sigurno ce im laknuti.

Ono što je meni neshvatljivo kod EU degenerika (ove forumaške preskačem), da nisu u stanju da vide, već tri godine, ono što Rusija strpljivo pokazuje i dokazuje - da ovo nije sve, da ovo nije puna snaga, da Rusija može puno više i puno jače....
Pa treba odati priznanje Ukrima i NAFO. Rusija je morala da angazuje neverovatnih 15% kapaciteta svoje vojne moci. Sto nije malo. Ali to je dovelo i do toga da se vidi i realno stanje snaga. Vise je nego ocigledno da vojno , Rusija je daleko mocnija od NAFO. Amerika ce pokusati oreko Venecuele da se opere . Ali i tu ce puci gore nego u zalivu veprova.

Трамп: Мир ће ускоро доћи. Зеленски ће морати да одобри амерички мировни план.

▪️
Мислим да би Украјина требало да пожури са одлуком о мировном плану – ова зима ће бити хладна.
➖„У неком тренутку, мораће нешто да прихвати... Ако му се не свиђа амерички план, може да настави да се бори. Мислим да ако га не прихвати, САД ће ускратити подршку Украјини. Ако се Зеленском не свиђа нешто у нашем плану, мораће да га учини да буде такво какво јесте. Запамтите, рекао сам у Овалном кабинету, немате карте. Не заборавите, наследио сам овај рат“, додао је Трамп.
▪️САД су раније претиле да ће прекинути испоруку оружја и трансфер обавештајних података Кијеву ако не одобри мировни план до 27. новембра.

Evo nadjoh za Frtajler-a, pitao se da li je Tramp pomenuo karte.

Back