Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
FM_gZmqWYAUfWYr
Snap1.jpg
to je ta ukro tviter bojna :hahaha:

Sad će tebe čika chief malo obrazovati iz teorije sukoba, vidim da si neobrazovan i ne shvaćaš što se trenutno događa, i koje bi to posljedice moglo imati...

Naime, sukobi eskaliraju kad jedna strana suprotstavljenoj strani ne ostavlja drugog izbora do eskalacije sukoba, i to je onda uzlazna spirala koja završava totalnim sukobom, jel' shvaćaš teoretsku podlogu ove trenutne situacije?

Prevedeno, Rusija bi mogla izazvati reakciju NATO-a, ne zato jer bi to htjela ili planirala, nego zato jer bi povukla potez na koji NATO jednostavno ne može drugačije reagirati osim eskalacijom sukoba, i to bi moglo rezultirati uzlaznom spiralom i totalnim sukobom.

Ono što ozbiljno zabrinjava je činjenica da je Rusija potez, na koji je NATO jednostavno morao reagirati, već poduzela, sam napad na Ukrajinu je izazvao reakciju NATO-a koji ima za posljedicu eskalaciju sukoba, slijedeći nepromišljeni potez Rusije (a i NATO-a, i on je tu u istoj igri) koji neće ostaviti NATO-u (ili Rusiji) nikakvu drugu mogućnost osim odgovora koji će za posljedicu imati eskalaciju sukoba, bi mogao postati kap koja će preliti čašu i odvesti svijet u totalni sukob. Jedan takav potez Rusije bi mogao biti ugrožavanje ukrajinskih nuklearnih elektrana, neka se dogodi bilo kakva havarija na ukrajinskim nuklearnim elektranama, budi siguran da će rakete letjeti prema Rusiji...

I ne, nemoj misliti da je ovo zajebancija ili nadjebavanje, ovo je smrtno ozbiljno, i neće nitko blefirati u ovoj igri, ovo je otišlo predaleko, doslovno nas jedan krivi potez dijeli od totalnog rata, nadam se da si svjestan šta bi to značilo za svijet, i ja se iskreno nadam da Putin nije poludio i da zna do kud smije ići, jer ako je zbilja poludio i bude pritiskao do kraja, mislim da će Moskva doslovno gorjeti u plamenu, ne zato jer bi to netko htio, nego jednostavno zato jer neće biti drugog izbora...

I da, tu je Putin najopasniji u smislu povlačenja krivog poteza, jer je sam, pa teoretski može raditi šta hoće, a NATO je ipak organizacija s više glava na okupu, pa je manja mogućnost povlačenja krivog poteza temeljem odluke jednog prolupalog lika...

Eto, reci hvala :klap:
Другим речима, оде Москва у "аут"......па док се састане руска Дума и гласа, чекајући делегате, а немају превоз.....у Бриселу НАТО размишља о избеглицама, где да их распореди, Путин, иза Урала, још размишља да ли да се супростави, или преда, можда у Хаг, и моли за опроштај...?!

Па и нема у чему је проблем? Украјину треба ослободити нацизма, Украјинци су таоци нациста.
Извини али ти не познајеш географију?!
Бајден је лепо рекао, Иранци из Украјине!
Значи, нико не дира Украјинце, у питању су Иранци!
Не знам заштосе ове U комшије узбуђују због Иранаца?

Naravno da cijena nije skočila. Ako neće prodavati Europi može prodavati Kini. Ali Kina će platiti jedno 40-50% manje nego EU. Činjenica da je zaprijetio nuklearnim projektilima, a nije zaprijetio zaustavljanjem plina dovoljno govori ko je najviše ovisan o ruskom plinu. I to nakon svih sankcija koje su mu uvedene. Jednostavno dostava plina u EU je previše bitna Rusiji da bi ju zaustavili. Bitna je i EU naravno, ali EU ne odlučuje o tome hoće li trgovina plinom i dalje teći.
Misliš digao je u pripravnost nuklearno uružje? Logično kad mu ceo zapad preti, šta misliš da ga ima u da bi se hvalili? Jesu li ga (jedini ikad) Amerikanci upotrebili ili se samo hvalili?

Другим речима, оде Москва у "аут"......па док се састане руска Дума и гласа, чекајући делегате, а немају превоз.....у Бриселу НАТО размишља о избеглицама, где да их распореди, Путин, иза Урала, још размишља да ли да се супростави, или преда, можда у Хаг, и моли за опроштај...?!

Drugim riječima, narodski rečeno, Rus bi se mogao jako iznenaditi ako bude nešto zasrao do granice neprihvatljivosti...

Ono što ozbiljno zabrinjava je činjenica da je Rusija potez, na koji je NATO jednostavno morao reagirati, već poduzela, sam napad na Ukrajinu je izazvao reakciju NATO-a koji ima za posljedicu eskalaciju sukoba, slijedeći nepromišljeni potez Rusije (a i NATO-a, i on je tu u istoj igri) koji neće ostaviti NATO-u (ili Rusiji) nikakvu drugu mogućnost osim odgovora koji će za posljedicu imati eskalaciju sukoba, bi mogao postati kap koja će preliti čašu i odvesti svijet u totalni sukob. Jedan takav potez Rusije bi mogao biti ugrožavanje ukrajinskih nuklearnih elektrana, neka se dogodi bilo kakva havarija na ukrajinskim nuklearnim elektranama, budi siguran da će rakete letjeti prema Rusiji...

I ne, nemoj misliti da je ovo zajebancija ili nadjebavanje, ovo je smrtno ozbiljno, i neće nitko blefirati u ovoj igri, ovo je otišlo predaleko, doslovno nas jedan krivi potez dijeli od totalnog rata, nadam se da si svjestan šta bi to značilo za svijet, i ja se iskreno nadam da Putin nije poludio i da zna do kud smije ići, jer ako je zbilja poludio i bude pritiskao do kraja, mislim da će Moskva doslovno gorjeti u plamenu, ne zato jer bi to netko htio, nego jednostavno zato jer neće biti drugog izbora..
ja bih rekao da su sigurniji ti reaktoi u rukama rusije nego u ukrajinskim gde ih mogu preuzeti nacionalisti i neko namerno izazvati velike merkale.

paljenje bilo kakve rakete zbog mgućeg oštećenje reaktora je besmisleno. bolje da se svi manje ozrače nego skroz. havarija je jedno a nuklearni rat drugo.

Poslednja izmena:
Смешан си! Зашто би заврнуо гас по цени од 2.200$.
Једним ударцем три муве!
Прво, Русија је за сићу откупила деонице страних компанија из свог енергетског сектора и инкасирала 20 милијарди $!
Гас прешао 2.200$ и сда ЕУкупује гас по 10 пута већој цени од русије а то је миниму милијарда $ више!
Војна операција се комплетно финансира из тог новца, нема потребе за оптерећивањем буџета!
Ако и сада не капираш да ЕУ финансира руску армију, онда јбг!
Са Русима је зајебано играти шах!
Ne uzbuđuj se. Jedno su tvoje želje, drugo su činjenice. A činjenica je da će plin biti dostavljan u EU dok god ga EU bude trebala.

Pa da, gorjet će svi, totalni sukob koji jednostavno nije moguće izbjeći jer nema drugog izbora, ne bi bio prvi takav, ali bi vjerojatno bio zadnji, i zato molite se bogu da Putko zna šta radi, jer ako ne zna jao si ga svima...
Putin zna šta radi, ali onaj američki Metuzalem ne zna.
A njegove evropske pudlice šene kako on naređuje, moli se ti Bogu da se pudlice osveste pre nego što bude kasno.
Za Srbiju kao državu to nije mnogo bitno, ionako nas niko na Zapadu ne voli, nikad mi nećemo u EU, vi rvati se razmislite,
kad pukne Zapad u totalnom ratu, doći će i kod vas đavo po svoje.
Srpski đavo.

Микола Азаров исказује знаке поремећености дефинитивно.
...још узео женино презиме :)

НАТО је планирао да распореди 4 бригаде у Украјини, укључујући ваздушну бригаду са способношћу да носи нуклеарне бојеве главе. Намеравало се да се договори око планираних снага у Украјину овог лета, а до краја године – да се изазове сукоб са Русијом уз нуклеарно оружје, написао је Азаров.

Sad će tebe čika chief malo obrazovati iz teorije sukoba, vidim da si neobrazovan i ne shvaćaš što se trenutno događa, i koje bi to posljedice moglo imati...

Naime, sukobi eskaliraju kad jedna strana suprotstavljenoj strani ne ostavlja drugog izbora do eskalacije sukoba, i to je onda uzlazna spirala koja završava totalnim sukobom, jel' shvaćaš teoretsku podlogu ove trenutne situacije?

Prevedeno, Rusija bi mogla izazvati reakciju NATO-a, ne zato jer bi to htjela ili planirala, nego zato jer bi povukla potez na koji NATO jednostavno ne može drugačije reagirati osim eskalacijom sukoba, i to bi moglo rezultirati uzlaznom spiralom i totalnim sukobom.

I ne, nemoj misliti da je ovo zajebancija ili nadjebavanje, ovo je smrtno ozbiljno, i neće nitko blefirati u ovoj igri, ovo je otišlo predaleko, doslovno nas jedan krivi potez dijeli od totalnog rata, nadam se da si svjestan šta bi to značilo za svijet, i ja se iskreno nadam da Putin nije poludio i da zna do kud smije ići, jer ako je zbilja poludio i bude pritiskao do kraja, mislim da će Moskva doslovno gorjeti u plamenu, ne zato jer bi to netko htio, nego jednostavno zato jer neće biti drugog izbora...

I da, tu je Putin najopasniji u smislu povlačenja krivog poteza, jer je sam, pa teoretski može raditi šta hoće, a NATO je ipak organizacija s više glava na okupu, pa je manja mogućnost povlačenja krivog poteza temeljem odluke jednog prolupalog lika...

Eto, reci hvala :klap:
.
Ево ја ћу да кажем хвала.

НАТО пакт се представио као крајње опасна и дезоријентисана организација која је изгубила сваки смисао и представља опасност за живот на овој планети.

О злочиначом каратеру је бесмислено и разговарати.

Документовано је да је Русији обећано да се НАТО неће ширити "један инч" према истоку.

Не само што су наставили ширење, већ су у Украјини извршили пуч и инсталирали власт којој нацисти дишу за вратом.

Значи, руководство је најблаже речено сенилно и не разуме шта у међународним односима значи обећање.

.

.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back