Rat u Ukrajini (2)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da ponovimo

S jedne strane imamo pravoslavne Slavene koji se bore za svoju državu i svoju slobodu, i podupire ih cijeli civilizirani svijet
S druge strane imamo pravoslavne Slavene koji su kao nuklerani bioteroristi okupirali tuđu državu, ruše i ubijaju

Teško je odabrati stranu, lemme think :lol:
Понављај колико хоћеш, и шта с тим? Апокалипса нациста је неизбежна.
Руси то ваше кмечање уопште не слушају нити их занима.
Пошто је нејасна сврха те ваше хистерије, нема нико кога још можете да убедите пошто је фашистички запад једиствен, поставља се питање шта је циљ западне пропаганде? Сами себи пуне уши како су Руси зли, агресори, злочинци итд. Да и? Шта даље? Па стисните муда и умешајте се, спасите јадни украјински народ, шта чекате?
Кмечање сигурно неће да их заустави. Где је та суперсила бр.1? Не смеју против "распале" Русије. Моћни сте исто као и комад псећег говнета које покушава одоздо да згњечи камион који га гази.
Не постоје санкције које ће да зауставе Русе, једино шта ће да постигну је да цео руски народ постане још беснији.
Шаљу ситно оружје и муницију, тиме само дају Русима разлог више да повећају интензитет пржења.

Не, хрвоје усташкућу, мало си се прерачунао. Русија увек завршава оно што започне!
Русију можеш победити у спорту али на бојном пољу НЕ!

Sad će tebe čika chief malo obrazovati iz teorije sukoba, vidim da si neobrazovan i ne shvaćaš što se trenutno događa, i koje bi to posljedice moglo imati...

Naime, sukobi eskaliraju kad jedna strana suprotstavljenoj strani ne ostavlja drugog izbora do eskalacije sukoba, i to je onda uzlazna spirala koja završava totalnim sukobom, jel' shvaćaš teoretsku podlogu ove trenutne situacije?

Prevedeno, Rusija bi mogla izazvati reakciju NATO-a, ne zato jer bi to htjela ili planirala, nego zato jer bi povukla potez na koji NATO jednostavno ne može drugačije reagirati osim eskalacijom sukoba, i to bi moglo rezultirati uzlaznom spiralom i totalnim sukobom.

Ono što ozbiljno zabrinjava je činjenica da je Rusija potez, na koji je NATO jednostavno morao reagirati, već poduzela, sam napad na Ukrajinu je izazvao reakciju NATO-a koji ima za posljedicu eskalaciju sukoba, slijedeći nepromišljeni potez Rusije (a i NATO-a, i on je tu u istoj igri) koji neće ostaviti NATO-u (ili Rusiji) nikakvu drugu mogućnost osim odgovora koji će za posljedicu imati eskalaciju sukoba, bi mogao postati kap koja će preliti čašu i odvesti svijet u totalni sukob. Jedan takav potez Rusije bi mogao biti ugrožavanje ukrajinskih nuklearnih elektrana, neka se dogodi bilo kakva havarija na ukrajinskim nuklearnim elektranama, budi siguran da će rakete letjeti prema Rusiji...

I ne, nemoj misliti da je ovo zajebancija ili nadjebavanje, ovo je smrtno ozbiljno, i neće nitko blefirati u ovoj igri, ovo je otišlo predaleko, doslovno nas jedan krivi potez dijeli od totalnog rata, nadam se da si svjestan šta bi to značilo za svijet, i ja se iskreno nadam da Putin nije poludio i da zna do kud smije ići, jer ako je zbilja poludio i bude pritiskao do kraja, mislim da će Moskva doslovno gorjeti u plamenu, ne zato jer bi to netko htio, nego jednostavno zato jer neće biti drugog izbora...

I da, tu je Putin najopasniji u smislu povlačenja krivog poteza, jer je sam, pa teoretski može raditi šta hoće, a NATO je ipak organizacija s više glava na okupu, pa je manja mogućnost povlačenja krivog poteza temeljem odluke jednog prolupalog lika...

Eto, reci hvala :klap:

Sad će tebe čika chief malo obrazovati iz teorije sukoba, vidim da si neobrazovan i ne shvaćaš što se trenutno događa, i koje bi to posljedice moglo imati...

Naime, sukobi eskaliraju kad jedna strana suprotstavljenoj strani ne ostavlja drugog izbora do eskalacije sukoba, i to je onda uzlazna spirala koja završava totalnim sukobom, jel' shvaćaš teoretsku podlogu ove trenutne situacije?

Prevedeno, Rusija bi mogla izazvati reakciju NATO-a, ne zato jer bi to htjela ili planirala, nego zato jer bi povukla potez na koji NATO jednostavno ne može drugačije reagirati osim eskalacijom sukoba, i to bi moglo rezultirati uzlaznom spiralom i totalnim sukobom.

Ono što ozbiljno zabrinjava je činjenica da je Rusija potez, na koji je NATO jednostavno morao reagirati, već poduzela, sam napad na Ukrajinu je izazvao reakciju NATO-a koji ima za posljedicu eskalaciju sukoba, slijedeći nepromišljeni potez Rusije (a i NATO-a, i on je tu u istoj igri) koji neće ostaviti NATO-u (ili Rusiji) nikakvu drugu mogućnost osim odgovora koji će za posljedicu imati eskalaciju sukoba, bi mogao postati kap koja će preliti čašu i odvesti svijet u totalni sukob. Jedan takav potez Rusije bi mogao biti ugrožavanje ukrajinskih nuklearnih elektrana, neka se dogodi bilo kakva havarija na ukrajinskim nuklearnim elektranama, budi siguran da će rakete letjeti prema Rusiji...

I ne, nemoj misliti da je ovo zajebancija ili nadjebavanje, ovo je smrtno ozbiljno, i neće nitko blefirati u ovoj igri, ovo je otišlo predaleko, doslovno nas jedan krivi potez dijeli od totalnog rata, nadam se da si svjestan šta bi to značilo za svijet, i ja se iskreno nadam da Putin nije poludio i da zna do kud smije ići, jer ako je zbilja poludio i bude pritiskao do kraja, mislim da će Moskva doslovno gorjeti u plamenu, ne zato jer bi to netko htio, nego jednostavno zato jer neće biti drugog izbora...

I da, tu je Putin najopasniji u smislu povlačenja krivog poteza, jer je sam, pa teoretski može raditi šta hoće, a NATO je ipak organizacija s više glava na okupu, pa je manja mogućnost povlačenja krivog poteza temeljem odluke jednog prolupanog lika...

Eto, reci hvala :klap:
Хахахахахахаха......хахахахахаха....па зар тако нисте мислили и под Наполеоном и Хитлером? Нешто ти шупља теорија као што ти је и глава шупља.
Прогутај муву па почни стомаком да мислиш, пошто мува има више мозга од тебе!

Разбијени положаји Оружаних снага Украјине код Мариупоља. На снимку се виде легендарни „украјинизовани“ бетонски блокови, којих се добро сећају сви који су пратили ситуацију 2014-2015. Тада нису били премазани жуто-плавом фарбом.

Хахахахахахаха......хахахахахаха....па зар тако нисте мислили и под Наполеоном и Хитлером? Нешто ти шупља теорија као што ти је и глава шупља.
Прогутај муву па почни стомаком да мислиш, пошто мува има више мозга од тебе!

A eto, ti se budala smiješ, možda ti prisjedne, a i meni...

„Украјински неонацисти отворили су ватру на студентски дом са индијским студентима у Сумију; пет особа је повређено, а статус 11 особа тренутно није познат, саопштио је у петак генерал-пуковник Михаил Мизинцев, начелник Руског центра за контролу националне одбране.

FNAYdOuXoAkOLrr

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back