Rat u Ukrajini (18)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    161
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa u sudu kada optužiš nekog da je MOŽDA učinio nešto, a dokaz ne ispliva, onda se pušta na slobodu
Pričaj mi kako su zločinci nad civilima kada izađe dokaz da su zločinci nad civilima
Tačno tako za sada Vagner neću teretiti za zločine nad civilima dok se ne dokaže suprotno. Sa moje strane tužba je povučena.
Ali nisu oslobođeni za gnusne zločine nad ratnim zarobljenicima.

Дакле Руси нису Руси, већ су Украјинци Руси који не желе да буду Руси и зато се боре против Руса. Апсурд и лудило.
Ukrajinski rasizam prema Rusima, i to zato što im samo postojanje Rusa potkopava predstavu o naciji - sve do kraja XIX veka su stanovnici Galicije sebe nazivali “ruskii”, jer Galicija nije bila nikad u istoriji jedna od Ukrajina, postojala je i čak i Sibirska ukrajina, pa Slobodska Ukrajina kao npr kod nas Krajina - austrijska Vojna Granica, pa onda Bosanska Krajina i Negotinska Krajina, Rusi su tad nazivani Velikorusi - stanovnici Velike Rus’, Ukri Malorusi - žitelji Male Rus’, isto kao i Velikopoljska (Varšavija) i Malopoljska (Krakovija), Bela Rus’ je Severna Rus, inače je postojala još i Červona (istočna) Rus’ i Čorna Rus’, sve po Ukropistanu.

Sam fakat postojanja Rusa potkopava Ukrima istorijske temelje “nacije”, nije da mi nemamo iskustva sa istim takvima, pa nam iznalaze naziv “Srbijanci”, inače nacional romantičarska jugoslovenska konstrukcija o plemenima jugoslovenskog “naroda”, “Srbijancima”, “Hrvaćanima”, ovima i onima.

Suspicious Mirror Image GIF by Klaus
Stvarno lepo od tebe što si se potrudila da mi nađeš sliku. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back