Beli Gibson
Elita
- Poruka
- 23.513
Pa vidim da ne bi, čim sereš da tvrđava nije zgradaDa mi ti nisi rekao ja ne bih znao. Hvala!![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa vidim da ne bi, čim sereš da tvrđava nije zgradaDa mi ti nisi rekao ja ne bih znao. Hvala!![]()
Kao što sam kažeš opuštam se pred spavanje.Ne vredi, troluje.
Nije. Zgrada je pojam modernog vremena.Pa vidim da ne bi, čim sereš da tvrđava nije zgrada
Свако нормалан осуђује агресорско украјинско гранатирање цивила и цивилних објеката у Доњецку што траје више од 8 година, али ти не пошто си супротност појму који поменуо као другу реч у овом посту.Ti još i opravdavaš agresorsko raketiranje. Užas.
И над тим Русима (Рускима, Русинима) у Галицији је почињен геноцид што је утрло пут стварању украјинског идентитета (супротстављеног руском). Поставићу поново нешто од пре који дан:Ukrajinski rasizam prema Rusima, i to zato što im samo postojanje Rusa potkopava predstavu o naciji - sve do kraja XIX veka su stanovnici Galicije sebe nazivali “ruskii”, jer Galicija nije bila nikad u istoriji jedna od Ukrajina, postojala je i čak i Sibirska ukrajina, pa Slobodska Ukrajina kao npr kod nas Krajina - austrijska Vojna Granica, pa onda Bosanska Krajina i Negotinska Krajina, Rusi su tad nazivani Velikorusi - stanovnici Velike Rus’, Ukri Malorusi - žitelji Male Rus’, isto kao i Velikopoljska (Varšavija) i Malopoljska (Krakovija), Bela Rus’ je Severna Rus, inače je postojala još i Červona (istočna) Rus’ i Čorna Rus’, sve po Ukropistanu.
Sam fakat postojanja Rusa potkopava Ukrima istorijske temelje “nacije”, nije da mi nemamo iskustva sa istim takvima, pa nam iznalaze naziv “Srbijanci”, inače nacional romantičarska jugoslovenska konstrukcija o plemenima jugoslovenskog “naroda”, “Srbijancima”, “Hrvaćanima”, ovima i onima.
Ретко се спомиње, а многи и не знају да је први геноцид у савременој историји почињен над Русима (галичким/галицијским Русинима - русофилима) од стране Аустро-Угарске.
https://ru.wikipedia.org/wiki/Талергоф_(концентрационный_лагерь)
https://ru.wikipedia.org/wiki/Терезин
https://fishki.net/2794114-konclagerja-talergof-i-terezin-kak-iz-rusinov-delali-ukraincev.html
https://spzh.news/ru/istorija-i-kulytrua/74371-talergof--zabytyje-stranicy-russkogo-genocida (први концентрациони логор у историји)
Je l' ovo zgrada... na sprat?
@kiriku1Dešava se, dešava. To su tvoji ‘99. nazivali “kolateralna šteta”. Pokaži gde si to nekada negodovao protiv namernog napada kasetnim bombama na nišku pijacu i bombardovanja Aleksinca. Pokaži!

Austrougarska ih je žestokim batinama, terorom i postavljanjem podobnih Grkokatoličkoh sveštenika za jednu generaciju ukrajinizovala da je strahota. Zvuči poznato? Npr na sajtu Križevačke Grkokatoličke Biskupije lepo piše da je nekada bila pod jurisdikcijom Pećkog Patrijarha - a sad? Iste metode, isti rezultati.И над тим Русима (Рускима, Русинима) у Галицији је почињен геноцид што је утрло пут стварању уркајинског идентитета (супротстављеног руском). Поставићу поново нешто од пре који дан:
‘Aj još malo Ukro patetike, baš nam je legla.326 dan, dobro ce pobediti zlo. Ukrajina se nikada nece predati tami ruskog rusilackog sveta.![]()
![]()
Upravo zato što imam lično dostojanstvo neću da padam tako nisko da podržavam onog monstruma Putina.Da, da, sam si jadan jer nemaš osećaj za lično dostojanstvo.
Koliko treba biti ograničen pa to sve posmatrati u kontekstu jedino, samo i isključivo Putina, i to shvaćenog baš na onaj način kakvim vaš bog otac i gospodar dobra i zla Bajden želi da ga predstavi.Upravo zato što imam lično dostojanstvo neću da padam tako nisko da podržavam onog monstruma Putina.
Jezuitizam.Upravo sto smo preturili slicnu stvar iznad glava ima nas koji nemamo obraz djon pa da placemo zbog 99 i dobijamo napad euforije zbog iste ukrajinske sudbine.
Zapravo, to je šira priča i tiče se ruskog imperijalizma čiji je cilj podjarmljivanje postsovjetskog prostora, ali ipak treba reći da je Putin taj koji donosi konačnu odluku. On je najveći krivac za invaziju na Ukrajinu.Koliko treba biti ograničen pa to sve posmatrati u kontekstu jedino, samo i isključivo Putina, i to shvaćenog baš na onaj način kakvim vaš bog otac i gospodar dobra i zla Bajden želi da ga predstavi.
hvale se da imaju najnaprednije oruzje na svetu, i to samo zbog pisljivog postsovjetskog prostora?Zapravo, to je šira priča i tiče se ruskog imperijalizma čiji je cilj podjarmljivanje postsovjetskog prostora, ali ipak treba reći da je Putin taj koji donosi konačnu odluku. On je najveći krivac za invaziju na Ukrajinu.
To je otprilike sve što znaš o problemu, i baš ono što Bajden smatra da je poželjno da jedino znaš.Zapravo, to je šira priča i tiče se ruskog imperijalizma čiji je cilj podjarmljivanje postsovjetskog prostora, ali ipak treba reći da je Putin taj koji donosi konačnu odluku. On je najveći krivac za invaziju na Ukrajinu.
Rusija je krenula mračnom stazom bez povratka. Ubuduće će biti sve gore i gore tamo. A to se vidi i po tome kakav totalitaran sistem imaju. Ako koza (Putin) laže, rog (njegove metode vladavine) ne laže.To je otprilike sve što znaš o problemu, i baš ono što Bajden smatra da je poželjno da jedino znaš.
Lupaš gluposti.Rusija je krenula mračnom stazom bez povratka. Ubuduće će biti sve gore i gore tamo. A to se vidi i po tome kakav totalitaran sistem imaju. Ako koza (Putin) laže, rog (njegove metode vladavine) ne laže.
Totalitarna oblik vladavine u XXI veku?! Gde to, Severna Koreja? Turkmenija? Uzbekistan? Naučili su te da nazivaš “totalitarnim” sve što se njima ne sviđa, i to je sve.Rusija je krenula mračnom stazom bez povratka. Ubuduće će biti sve gore i gore tamo. A to se vidi i po tome kakav totalitaran sistem imaju. Ako koza (Putin) laže, rog (njegove metode vladavine) ne laže.
Tzv "Ukrainski jezik" je u stvari Ruski jezik sa ukrainskim dijalektom.Ukrajinski je manje razvijen nego srpski i hrvatski ako se uzmu zajedno - osim razne nacional-prosvetiteljske poezije i proze svi veliki ukrajinski pisci su pisali na ruskom. Na primer Gogolj, on je bio Ukrajinac i ujedno jedan od najvećih ruskih pisac.
Čak je i Arestovič konstatovao za medije da bi prelazak isključivo na ukrajinski izazva pad nivoa univerzitetskog obrazovanja u Ukrajini.

Русија није савршена, она има многе проблеме. Али за разлику од запада тамо су отац и мајка и даље отац и мајка а не родитељ број 1 и родотељ број 2, хомосексулци не парадирају и немају право да усвајају децу, постоје два пола (мушки и женски) а не 31 као на западу итд.Rusija je krenula mračnom stazom bez povratka. Ubuduće će biti sve gore i gore tamo. A to se vidi i po tome kakav totalitaran sistem imaju. Ako koza (Putin) laže, rog (njegove metode vladavine) ne laže.
Pročitaj ono moje sran.je od iZvJeŠtAjA pa vidi šta je udaranje po tastaturi...Opa! Žestoko se udara po tastaturi.
Svaka čast![]()
Nije, razlikuju se možda više nego srpski i slovenački, problem je Ukrima što se polovina zemlje oseća nekim Ruso-Ukrajincima.Tzv "Ukrainski jezik" je u stvari Ruski jezik sa ukrainskim dijalektom.
![]()