Rat u Ukrajini (18)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    161
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hoće da ih pakiraju na komad ili u box, svih deset kao paklice cigareta

De nam se raspitaj to pa javi.

Mene bi bilo sramota da trubim o velikoj pomoći nuklearne sile od 10 tenkova.

Šta je bilo, šta su se stisli, puna im usta demagogije a ovamo šalju nepunu tenkovsku četu, ejjjjj četu
Bruka i sramota
Pred drugi svetski rat britanski parlament je odobrio za njihov Bozic hitan uvoz 30 (trideset) komada ćuraka iz Kraljevine Jugoslavije...kad je nase ministarstvo pitalo da je možda neka greska odobrili su jos 15 komada preko

Pred drugi svetski rat britanski parlament je odobrio za njihov Bozic hitan uvoz 30 (trideset) komada ćuraka iz Kraljevine Jugoslavije...kad je nase ministarstvo pitalo da je možda neka greska odobrili su jos 15 komada preko

Dobro su još Ukrajinci i prošli, nama su pred puč 27.3.1941. obećali tenkovsku diviziju da nam pomogne ako nas Hitler napadne.
Kad je 5.4.1941. postalo očigledno da ćemo nahebati kao žuti poslali su poruku "držite se, samo hrabro"

U poređenju sa tim ovih 10 tenkova su premija.
Možda i prime Zelenskog i daju mu na korišćenje apartman u nekom hotelu, ako postane baš gusto.

1673304964393.png

Successful Wagner tactics from the Ukrop observers how experienced it

Large concentration of mortars + arty tubes can melt down meager ukri firesupport exist locally , later then finish off the tranches
Bait troops or recon by fire (first wave) is doing the hardest job but it pays off in the end

As long as russian guns dominate little hope left for mykolas

Žica dečko tenkiće od pirgavih pa malo drami.
Čujem da je bio dosta uvjerljiv i da se Challengeri već pakiraju.
Znaš šta to znači?
Da Šolc više neće moći vrdati sa neisporukom Leoparda.
Ali ne brini, rekao Peskov da to neće promijeniti tok rata
U tome i jeste problem ako (po meni sigurno) Rusi brzo razlupaju challengere i leoparde mogu komotno ugasititi te proizvode jel ih posle toga nece moci nikom to da uvale

vrlo verovatno,
sloveni su uvek bili najmnogoljudnije pleme
ovde su se neki zacudili kad sam im objasnila
da na najsevernijem nemackom ostrvu
i danas stoje na desetine spomenika
podignute u cast svetovida, slovenskog boga
Nemci sa kojima sam se druzio itekako su znali to sto pises i isprepletenost Slovena sa Baltima i pogotovu Prusima, danasnji mladi Nemci bas i ne vole da se zamaraju takvim "sitnicama" bas kao i mladi Srbi.

pa valjda ikone predstavljaju nesto izvorno, a to je istok , tamo je kolevka civilazije, a ne zapad , nesto si pobrkao babe i zabe
nego, koliko je agrevisnih okupatorskih ratova vodila i koliko svetova kolonizovala ta Britanija ??????
Misliš da je 2023 važno to što su Kinezi izumili papir?
Zilione ratova je vodila i kolonizirala pola sveta. Znaš zašto? Zato jer je mogla.

Jbt. Koliko mozes da budes retardiran da das tolike pare za avion koji preleti manje od aviona brace Rajt pre nego sto se srusi. Za mnogo manje pare su mogli da kupe cirkuski top i da ispaljuju pilote za samo nekoliko hiljada dolara. Bravo za konfiguraciju mozdanih celija
A vidi znalca
Umjesto da kupe MiG 21, glupi Kanađani
A dovoljno bi im bilo pročitati par Krstinih postova :lol:
F22 nije za prodaju.

Po meni F-22 nije mrtav...samo ga drže mrtvim dok ne naštancaju dovoljno F-35ica. Taj F-22 je jednostavno upgrejdat, uzmu kožu od F-35(koja je naprednija), elektroniku također od F-35, eventualno doradit postojeći motor i to je to. Tvornica gdje su se proizvodili i dalje postoji, kao i strojevi za proizvodnju, sve konzervirano. Samo da bi ovo bilo jeftino treba godišnje štancat barem sto komada.
F-22 je jednostavno vrhunska masina. Davno jos pre mnogo godina dok su se takmicili Lokid i Boing, Boing je ponudio u tom trenutku mnogo bolju masinu od Lokida, ali je odbijen . Zamisli izgovor je bio da je Boingivo resenje previse futuristicko izgledalo. Bila je to u to vreme prelepa masina i koja je imala sve resene mane i probleme. Ja sam licno kada sam tog dana video taj avion ostao bez daha. Medjutim Lokid je pobedio jer je njihov avion vise izgledao tradicionalno ili u prevodu vise prihvatljiv savremenim lovcima na koje su navikli piloti. Idiotizam.
Dusa me bolela kada sam jos tada slusao o tome. MMHunter je tada jos uvek kao spermatozoid ziveo u nekom univerzumu u obliku jajeta i nije video veliki prasak. Al , ajde. Tada je postojao i cuveni casopis za sve ljubitelje Aero. Ciji sam ponosni vlasnik svih brojeva, kao i Kalibar. Jbg, posao me vezao i odrzao za taj hobi. I dan danas ih civam negde u podrumu u staroj kuci. Ima cak i jedan broj posvecen celom konceptu. Ali sam i pored svega toga uprkos svemu , uspeo jednom prilikom poslovno, da se popnem i do kokpita jednog F22 u Dalasu pri demonstraciji mogucnosti novih generacija, kao i povrsno objasnjenje funkcionisanja panela na povrsini trupa aviona, za sve huntere , muntele i ostale klince mala informacija da 60 % delova za taj isti panel nabavlja se iz specijalizovane fabrike sa urala u Rusiji. Koja i danas bez prekida snabdeva US sa delivima. To treba da bude svima jasno.
Jedini avioni koji danas mogu da pariraju F22 su svi avioni iz PAK FA programa koji su takodje vrhunska tehnologija. Na njima se radilo jos dok je Berkut bio predstavljen kao demonstrator nove tehnologije.
E sada ovo mi je sve iz glave jer je proslo izuzetno mnogo vremena dok sam bio u kontaktu sa svime time i nisam vise u toku, a sigurno mnogo vise od huntero muntero supice zamucene, jer mi nije potreban nikakav google ili drugi pretrazivac da izvucem iz svojih starih sivih celija prastare informacije. I da dodam u to doba su se pojavile prve projekcije i skice americkog koncepta hipersonicnog naoruzanja koji i dan danas tapka u mestu iz nepoznatih razloga.

Soledar je pao. Poslednji ukrajinski vojnik je napustio zonu. Uslovi su trenutno veoma teski i lose vreme i temperatura otezavaju uklanjanje tela poginulih kako ih divlje zveri ne bi cerecile okolo i moguce sirile zarazu.
Ukro gubici se broje u stotinama i na to dodati na hiljade lakse i teze ranjenih. Preko 200 pedonacista je uhapseno i bice obradjeni dalje pod zastitom su medjunarodnog prava kao ratni zarobljenici.
Placenici su izuzeti i bice im sudjeno. Ceka ih od dozivotne do smrtne kazne.
Veli posao su odradili minobacaci velikog kalibra , kao novopristigli t90 tenkovi. Sjajnu demonstraciju sile su imali i terminatori kao i jedna t14 armata.
Veliko vatreno krstenje na uzarenoj tacki fronta. Bravo za konstruktore i inzenjere kao i posade koje su odradile lavovski posao.

Pa okej.
Čisto da znaš, Prigavi su u Iraku izgubili 0 (nula) Challengera. Đubre je slabo pokretno ali sa odvratno debelim oklopom.

Gluposti, tenk je ranjiv kao i svi ostali, samo ih ima jako malo i praktično je samo nekoliko komada omirisalo borbu i iz tog razloga se još uvek vodi da nije ni jedan uništen u borbi.

Uostalom, prati kad stignu i ako stignu, kako će da se provedu u Ukrajini.

Kakvo loženje i gubljenje vremena oko 10 tenkova, da su poslali 100 pa i da pričamo, ovo nema ni da se okadi linija fronta

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back