Sudeći prema kartama, danas je i Opitno u potpunosti pod kontrolom Rusije.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tačno. Do druge polovine januara to je svakako gotova stvar, zar ne?Ne mora da znaci. Nije to tako lako. Demineri ce imati pune ruke posla ciscenja terena od zamki i postavljenih mina. To moze trajati od nekoliko dana do cak cele nedelje. Postoje sigurno sigurne zone za kretanje za koje su sigurni da nema minskih polja, ali ne bih vileo da sam sada tamo u ovom trenutku.
Jeste. Procitao sam negde da je pao pre nekoliko sati. Tamo nije bilo povlacenja. Svi su izginuli.Sudeći prema kartama, danas je i Opitno u potpunosti pod kontrolom Rusije.
Najverovatnije.Tačno. Do druge polovine januara to je svakako gotova stvar, zar ne?
Nije imalo ni šta da se povuče...Jeste. Procitao sam negde da je pao pre nekoliko sati. Tamo nije bilo povlacenja. Svi su izginuli.
Ukri će verovatno tek tada, kad Rusi definitivno ovladaju Soledarom, da priznaju da su otišli odatle. No, kako će uticati pad Soledara na prilike u Donjecku?Najverovatnije.
321. dan, Opitno i Podgorodno se nalaze pod kontrolom VRF.321 dan, Bredliji i tenkici na putu za nepobedivu Ukrajinu.![]()
![]()
Olaksanje. I Blizi pad Bahmuta. To znaci bezbednist za civilno stanovnistvo.Ukri će verovatno tek tada, kad Rusi definitivno ovladaju Soledarom, da priznaju da su otišli odatle. No, kako će uticati pad Soledara na prilike u Donjecku?
Bez braće Belih Rusa pola ovoga ne bi bilo.Pre 2 meseca sam pisao da se pocelo urusavati i lomiti Ukrajinska odbrana duzinom celog fronta po informacijama koje sam posedovao u tom trenutku. Kako vreme odmice to se ubrzava sto je prirodni tok stvari. Ovo su prvi proboji i bice ih jos. Pre 6 meseci ssm najavio koncentraciju saveznickih snaga u Belorusiji pripreme za invaziju sa severa. Prebacivanje trupa iz Donbasa ka Kijevu je rezultat pozitivne potvrde o nastupajucoj operaciji. Rezultat je kao sto vidimo proboj fronta.
To znaci da Ukri manjkaju sa ljudstvom. Katastrofalno im je stanje . Tskodje je jako primerno da nema vise postova placenickih NATO trupa i jedinica, sto implicira da je doslo do lociranja i unistavanja tih grupa. Veliki uspeh Ruske obavestajne agencije da blagovremeno pruzi potrebne informacije.
Bravo za Belorusiju, koja ce odigrati svoju ulogu u ovoj operaciji, i dobrineti brzam zavrsetku neprijateljstava.
Dakle, tokom Januarske ofanzive se završava započeto u DNR, a od februara-ludilo, jel?Olaksanje. I Blizi pad Bahmuta. To znaci bezbednist za civilno stanovnistvo.
Sada cekam Belorusiju. Govorio sam ranije o tome. Velike vojne formacije pod punom opremom su se priblizile Ukrajinskoj granici. Ostaje da vidimo. Vec 6 meseci traju pripreme.
Februar je promena formata SVO, i zvanican pristup ce biti rat. Na red dolaze teritorije gde nisu proruski orjentisani ljudi i bice odlucnije delovanje po ciljevima.Dakle, tokom Januarske ofanzive se završava započeto u DNR, a od februara-ludilo, jel?
Misliš da će Rusija objaviti rat?Februar je promena formata SVO, i zvanican pristup ce biti rat. Na red dolaze teritorije gde nisu proruski orjentisani ljudi i bice odlucnije delovanje po ciljevima.
Ocekujem jesen, pocetak zime ove godine zavrsetsk neprijateljstava.
Najvise zbog pojacanog transporta gasa za evropu iz humanitarnih razloga.
Olaksanje. I Blizi pad Bahmuta. To znaci bezbednist za civilno stanovnistvo.
Sada cekam Belorusiju. Govorio sam ranije o tome. Velike vojne formacije pod punom opremom su se priblizile Ukrajinskoj granici. Ostaje da vidimo. Vec 6 meseci traju pripreme.
ako su snage podjednake (jedni vise ljudi drugi vise tehnike), kako su onda gubitci Rusa 10-20 puta veci??Vi Rusi niste baš u poziciji da držite lektire, pošto vas je lovačko društvo Soledar zaustavilo u prodoru na Lisabon
Nema tacnih informacija. Osim da i Belorusija ima ogromne trupe skoncentrisane na granici. U toku je spajanje 2 drzave , kao i vojske. Ne mogu nista da tvrdim unapred . Ali Belorusija ce imati ogromnu ulogu u ovome i tice se odsecanje granice ka Poljskoj i sprecavanje ulaska Nato trupa na zapad Ukrajine.Али то су стриктно руске Формације,Белорусија им само даје Логистику..или?
Не би трајао ни 2 месеца да је Рус хтео да заузме,бар опколи тај Кијев који се налази веома близу белоруске Границе..Mislio sam da glasam "Zamrznuti sukob" ko je pokrenuo temu neka doda"Rat će potrajati godinama".
jeste pao soledar, gledam nekog ukrajinca koji prica, da je skoro paoDa budeml iskreni, Srbin info i nije baš neki validan medij, ali je svakako činjenica da je Ukrajina tamo u blago rečeno teškoj situaciji. Pre nekoliko sati je javljeno da su poslednja moguća pojačanja stigla. Videćemo kako će se to odraziti na današnju situaciju. Potvrđeno je da je Soledar opkoljen sa tri strane. Čekamo potvrdu zauzimanja još niza mesta.
Krenuli su na Kijev pa se povukli.Koliko ja podržavao Ruse ne treba mnogo pameti da se shvati da je istina kako su generali loše informisali Putina.Не би трајао ни 2 месеца да је Рус хтео да заузме,бар опколи тај Кијев који се налази веома близу белоруске Границе..
Оно,ако хоћеш да победиш-заузми му одмах Централу,Генералштаб,председника,премијера ЗАРОБИ--сви остали ће се предају.
Ово су неке крупније Игре где Рус и по цену сопствених Губитака целу ову ствар ОДУГОВЛАЧИ..А Разлога је више...
као ПРВИ-Економски разлог,како би тиме на неки дуги Рок толико економски уништио неке далеке Опоненте где ће дотични у одређеном тренутку бити проморани да се повинују Путину.