Rat u Ukrajini (18)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    161
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dva pirgava smrada, Endrju Begšo i Kristofer Peri, prijavljeni su kao nestali u blizini Soledara, DNR. Krenuli su automobilom iz Kramatorska za Soledar, a kontakt je izgubljen.
Ili su oboje uhvaćeni ili đubre prolećnu setvu.

FmCyGyBXEA4nwI7
FmCyGx1XwAE5BVY
Pa ovaj dzip sam video u Deliblatskoj Pescari kad sam isao da pecam bez dozvole 🤣

U Soledaru je Wagner likvidirao šefa štaba specijalnih jedinica Ukro pogranične službice, angažovana je SBU, policija, razne specijalne jedinice vojske i policije pojačane dobrovoljcima iz Desnog Sektora - onih što su bacali bombe po Kijevu i ludacima iz zapadne Ukrajine. Kmeče Ukro kanali da Wagner napada kao besan, da ruska artiljerija i tenkovi ne prestaju da pucaju i da su pored Specnaz GRU i Wagnerovih dobrovoljaca penzionisanih iz specijalnih jedinica ubačena i dva bataljona najopasnijih robijaša koji se bore da im se produži rok za dokazivanje da su se popravili - obični lakši robijaši i posle tri meseca dobijaju uslovno pomilovanje, ali ovi su izgleda opasni i za Wagner. Kmečanje je neverovatno, samo o heroizmu, borbi za naciju, o vekovnoj borbi protiv “Moskalja”, kao da je Soledar pred padom…

DF5A1BA2-25A4-4A43-8516-F5CDDD5FD216.jpeg

Nakon svega sto su preziveli Ukrajinci kroz istoriju, od rusifikacije i zabrane ukrajinskog jezika, kao i doseljavanja stanovnistva iz rusije(naravno ima i perioda kada su Ukrajinci ugnjetavali Ruse), oni su odredjeni da hrane citav SSSR...Medjutim za uzvrat su doziveli gladomor i smrt desetina miliona stanovnika odlukama komunistickog rezima.... U drugom ratu ih je takodje poginulo priblizno toliko braneci SSSR...I nakon svega toga doziveli su da ih proglase nacistima, vestackom tvorevinom i da im se otima ogromna teritorija... Ne sporim ja da u toj vojsci pogotovo nakon svega sto je narod preziveo od strane napadaca ima i onih koji vole Hitlera... E sad zamislite kakvo je zlo na drugoj strani kad vide Hitlera kao spasioca....Nista manje, vaskrsli staljinizam...
Naivna nacija kad su se prodali za tri peciva 2014. Ništa kroz povijest naučili nisu, niti su imalo sazreli kao narod.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back