Rat u Ukrajini (17)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    130
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ukrajinska odvojena 25. aeromobilna brigada za mesec dana u Artemovsku je izgubila 70% ljudstva.

Fj1sUhpXEAASDsY

Nije ugašena ali je patuljak bez industrijskih kapaciteta za ozbiljnu proizvodnju.

Najjače industrijske zemlje svijeta nemaju industrijskih kapaciteta, a Rusija kao ima? Ti si izgleda pao na glavu dok si bio mali :klap:

Europa ima industrijskih kapaciteta za deset Rusija, minimalno, pitanje je samo određivanja prioriteta, znači pitanje je političke volje hoće li se proizvoditi oružje ili nešto drugo, dosad nije bilo prevelikog interesa za masovnu proizvodnju oružja, ali to će se sigurno promijeniti, zapravo već se promijenilo :kafa:

Najjače industrijske zemlje svijeta nemaju industrijskih kapaciteta, a Rusija kao ima? Ti si izgleda pao na glavu dok si bio mali

Europa ima industrijskih kapaciteta za deset Rusija, minimalno, pitanje je samo određivanja prioriteta, znači pitanje je političke volje hoće li se proizvoditi oružje ili nešto drugo, dosad nije bilo prevelikog interesa za masovnu proizvodnju oružja, ali to će se sigurno promijeniti, zapravo već se promijenilo
Vojna industrija je nešto posebno, gde su EU hipersonične? Gde balističke rakete? Gde krstareće u onolikom broju? EU to nema, ne sme da se zamera Americi.

Ситуација на фронту је тешка, али има помака у Угљедару, Маринки и другим правцима, рекао је у интервјуу за Спутњик вршилац дужности лидера Доњецке Народне Републике Денис Пушилин.
„Ситуација на првој линији фронта је и даље тешка. Али, ипак, наше јединице настављају да напредују. Ако говоримо о Угљедару, тамо непријатељ не престаје са покушајима да крене у контранапад, али наше јединице одбијају све нападе и иду напред. Само не тако брзо колико бих желео. Али сваких 50-100-200 метара понекад играју значајну улогу у ослобађању насеља“, рекао је он.

Према речима Пушилина, тешке борбе се воде и у подручју Маринке, у урбаном делу ове стратешке тачке.

„Непријатељ наставља да довлачи резерве, покушавајући да поврати позиције које је изгубио. Међутим, наше јединице су одбиле ове контранападе и настављају да иду напред метар по метар у самој Маринки“, рекао је он.

Он је истакао да је потребно ослободити Авдејевку, како би се престало са гранатирањем Доњецка и Јасиновате.

„Што се тиче Артјомовска, сада видимо да борци јединице Вагнер чисте Јаковљевку у правцу Соледара и настављају борбе у близини града Артјомовска како би створили неопходне услове за непосредно чишћење самог Артјомовска“, приметио је он.

Navodna druga vojna sila svijeta napreduje metar po metar u 'Marinki', selu od 9 000 stanovnika, o tugo jesenja, a još na proljeće se maštalo o milijunskom Kijevu :roll:

Navodna druga vojna sila svijeta napreduje metar po metar u 'Marinki', selu od 9 000 stanovnika, o tugo jesenja, a još na proljeće se maštalo o milijunskom Kijevu :roll:
Nesposobni su za bilo kakve ozbiljnije akcije ako su im sa druge strane podjednako dobro opremljeni vojnici.
Nisu Ukrajinci neka jadna Gruzija koju su lako pregazili. Ovde su naleteli na tvrdo i dalje nalecu i razbijaju glavu.

Vojna industrija je nešto posebno, gde su EU hipersonične? Gde balističke rakete? Gde krstareće u onolikom broju? EU to nema, ne sme da se zamera Americi.

EU to nema jer su mislili da im neće trebati, ali eto, sad se situacija promijenila, ja čak mislim da će se Europa naoružati nuklearnim oružjem u vrlo bliskoj budućnosti, izgleda da drugog rješenja nema, i ne samo Europa nego vjerojatno i Japan.

Mnogo toga je vama fascinantno, jer vi niste sposobni da shvatite neke stvari.

Vama je bitno da nađete gazdu kome ćete da služite i da ga volite, a mi ne volimo da imamo gazdu i spremni smo da se borimo za svoju slobodu.

Fascinantno, zar ne?
Stari moj, to koliko si slijep pored zdravih očiju meni je fascinantno, jedini tko ovdje ima gospodara ste vi, imate jednog kojeg ovdje ne smiješ izvrijeđati odmah dobiješ ban. A taj jedan koji vam maltene i repku slaže ćući ispred svojih gospodara što sa istoka što sa zapada. Da je tome tako najbolji primjer ti je Kosovo.
A da mi nemamo gospodara najbolji primjer ti je arbitražni sporazum sa slovenijom.
Btw. zamislimo da i mi imamo takve gospodare kakve vi imate, misliš da bi mene sa mojom plaćom i životnim uvjetima to bolilo?
Bolio bi me k..... isto kao što me i boli k........ tko mi je na vlasti.
U svakom slučaju živi u tom tužnom uvjerenju koje ti plasiraju svaki dan, i svaki dan te demantiraju samo to ti nekako promakne ;)

Eh, oba. Koliko brigada ima bataljona u vašem svetu?
Obično ima 5-6 bataljona, ne računajući odvojene. Pešadijske brigade znaju da imaju i 12 bataljona. Bataljon obično ima 300-500 (ali može i 1000) ljudi, a brigada broji 2000 do 8000 vojnika.

Ja vodim računa šta pišem, za razliku od drugih
Vesti treba pratiti u kontinuitetu a ne na preskok.

Više puta je ponovljena vest da su na frontu u Bahmutu bila raspoređena dva od ukupno pet bataljona 93.će (inače ima 3 mehanizovana, jedan tenkovski i još jedan mehanizovani poznat kao bataljon Dnjepr)

Kada se pojavila vest o povlačenju ponovo je navedeno da su dva bataljina pretrpela ozbiljne gubitke i da ih zato komanda povlači sa fronta

Preostali bataljoni su na drugim delovima fronta, ko je tebe slagao da brigada mora da se kreće i dejstvuje kao celina.

Moj savet, pratite vesti bez emocija, nepristrasno, filtrirajte informacije i odbacujte glupu propagandu. Takođe pratite šta se dešava na pojedinim delovima fronta u kontinuitetu, ko ratuje s kim, koje snage su u pitanju. Nemojte se frljati informacijama. Ovo važi za sve, nište tebi konkretno ne kažem
Pozz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back