Rat u Ukrajini (17)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    130
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
https://forum.krstarica.com/threads...-operaciju-u-ukrajini-17.962430/post-46067425

Juce posle podne, sa sve slikama objavljeno.
Zenama svakako nije mesto u ratu, ne znam sta joj je trebalo da ode tamo da pogine, to se slazem.
Ali nasladjivanje time sto je mrtva je znak ozbiljnog mentalnog oboljenja...
OK, samo bez dramatizacije.. nije objavljeno "pet puta" već jednom i to prije dan a ne..
Ne znam ko se nasladjuje, ja sigurno ne.. svaki čovjek na planeti bira svoj put i životni pravac, a rat svakako nije nigdje poželjan ni za muškarce a kamoli za žene. Ko god da ide u rat, svjestan je da mu život visi o koncu.. u redu je ako neko ide po profesiji i dužnosti da ratuje, ali plaćenici ili psi rata nisu i svjesni su šta ih čeka i da prema njima nema milosti.

OK, samo bez dramatizacije.. nije objavljeno "pet puta" već jednom i to prije dan a ne..
Ne znam ko se nasladjuje, ja sigurno ne.. svaki čovjek na planeti bira svoj put i životni pravac, a rat svakako nije nigdje poželjan ni za muškarce a kamoli za žene. Ko god da ide u rat, svjestan je da mu život visi o koncu.. u redu je ako neko ide po profesiji i dužnosti da ratuje, ali plaćenici ili psi rata su svjesni šta ih čeka i da prema njima nema milosti.
Svi turisti avanaturisti sami su se namjestili na nišan.
Šteta jer to su uglavnom mladi ljudi, ali očito i evolucija je na djelu.

Nisu Englezi sveci ali vecinu tih zemalja su kolonizovali bez ratova, slicno tome i Rusi u Sibiru za sve vreme kolonizacije Indije postojali su Maharadze koje su ostali nezavisni, nisu pristupili Britanskoj Indiji koje se prostirala na severu od Pakistana pa sve do juga Burme, to su danas 5-6 drzava u kojima zivi vise od 2 milijarde ljudi, koliko su imali u ono vreme ne znam ali sigurno jako mnogo i nije moglo da ih drzi u ropstvu 30000 Britanaca koliko ih najvise bilo u celoj kolonij ukljucujuci i civilnu vlast. Indijci nisu ratovali za svoju nezavisnostt desila se spontano bez mnogo prolivene krvi a Amerikanci i Kanadjani jesu, sve se menjalo kroz vreme.

Za početak, prouči šta je to "istočnoindijska kompanija", koja je čak imala i svoju vojsku.
Indija je imala mnogo manje stanovnika nego danas, demografsku eksploziju su imali tek u poslednjih 100 godina.
Početkom 20 veka je Indija imala oko 240 miliona stanovnika.
Kako su Britanci vladali?
Kombinacijom izazivanja stalnih neprijateljstava među lokalnim vladarima u kojima su Britanci bili odlučujući faktor, korupcije i držanja armije sa nadmoćnom tehnologijom u lokalu.
Što se tiče tog da nije bilo žrtava, proguglaj Bengal famine.

Veliko finale britanske vladavine je bilo potpaljivanje verskog rata uoči davanja nezavisnosti Indiji, koja se sastojala od današnjeg Pakistana i Indije.

75F868E5-18DD-45B6-A499-2D109012C96E.jpeg

Elem, predikcije za naftu, sa sadasnjom proizvodnjom Opeca ako ostane ista bez promena tokom sledecih 12 meseci

Izmedju 93-110dolara, naravno zavisno od tipa (kvaliteta) nafte. Ruska Ural je znatno nizeg kvaliteta pa ce biti znacajno ispod ovog proseka.

To je naravno prosek cena, poredjenja radi, prosek za 2022 sa svim poremecajima zbog rata je 95.3 dolara

Dakle nema nista od nada kremljobota i SNS brigada da ce nafta otici na 200 dolara i spasiti budzet Rusije.
Meni je recimo fascinantno da se rusofili ovdje tome najviše vesela, a tko bi najviše najebo? Ja sa plaćom od 1500 eura ili srbin sa plaćom od 500 eura ili niemac sa plaćom od 3000 eura?
Doći će vama iz dupeta u glavu kad tad!

Meni je recimo fascinantno da se rusofili ovdje tome najviše vesela, a tko bi najviše najebo? Ja sa plaćom od 1500 eura ili srbin sa plaćom od 500 eura ili niemac sa plaćom od 3000 eura?
Doći će vama iz dupeta u glavu kad tad!
Mnogo toga je vama fascinantno, jer vi niste sposobni da shvatite neke stvari.

Vama je bitno da nađete gazdu kome ćete da služite i da ga volite, a mi ne volimo da imamo gazdu i spremni smo da se borimo za svoju slobodu.

Fascinantno, zar ne?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back