ŠTA KAŽU AMERIKANCI DOK DOLARS ODLAZI ZA HOHOLE UMJESTO NA FLORIDU I HOMELESS
Moj otvoreni stav o Rusiji/Ukrajini:
Osobno ne mislim da je vrijedno riskiranja otvorenog rata s Rusijom ili upotrebe nuklearnog oružja.
Prije 9 mjeseci većina Amerikanaca nije imala pojma što je Ukrajina. Nisu ga mogli pokazati na karti. (Većina vjerojatno još uvijek ne može)
Upravo smo imali 2 desetljeća "Zašto smo na Bliskom istoku?!" i "Okončaj beskrajne ratove!"
Sad… nismo mogli proći ni JEDNU GODINU dana nakon što smo konačno napustili Afganistan prije nego što uskočimo u još jedan rat u koji ne pripadamo.
Je li javnosti potpuno ispran mozak? Uvijek gladan rata?
Da, Putin je užasan. Da, on nema pravo napasti Ukrajinu i koristiti smrtonosnu silu da zauzme zemlju. Ali nažalost, povijest je puna takvih pokušaja. Povijest je puna ratova.
Ali MI ne moramo biti uključeni u svaki od njih. Također ih ne trebamo eskalirati.
Ja sam na strani Ukrajine 100%. Ali to nije naš rat.
A za one koji kažu: "Moramo učiniti ono što je ispravno i pomoći u borbi protiv Putina!"
U redu... dok sjedite u svom američkom predgrađu daleko od rata. prijaviti se. Zgrabi pušku i leti u Ukrajinu. Da
Za one koji kažu: “Ako sad ne zaustavimo Putina, on će se kotrljati Europom! Poljska će biti sljedeća!”
Ne... neće. A da JESTE napao zemlju NATO-a, to bi bilo sasvim drugačije. Tada bismo trebali poštovati naše savezništvo i pomoći u borbi protiv Putina. Ali neće… a Ukrajina nije NATO.
Osim toga, cijena je luda.
U vrijeme kada je naš dug upravo premašio 31 trilijun dolara, a Fed podiže stope. Kada toliko stvari u zemlji treba popraviti i pomoći, šaljemo milijarde svaki TJEDAN samo da nahranimo rat. Da nastavi da gori. Neka ljudi ginu s obje strane.
Amerika želi biti globalni lider? Odrasla osoba u sobi? Želite li zapravo pomoći? Onda bismo mi trebali posredovati u ovom sukobu. Pokušavajući na sve načine posredovati u nekakvom mirovnom sporazumu. Ne eskalacija rata s drugom nuklearnom supersilom.
Mrzili smo SSSR u Hladnom ratu, ali smo znali djelovati pažljivo kako bismo izbjegli rizik od pravog rata s nuklearnom silom.
Izdržali smo 1 godinu izvan Afganistana... 1 godinu. Sada svaki politički vođa i vojni kompleks gura još više rata u javnost. Ne oprosti. Radije ne bih.