Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Проблем је што је тад читав запад био уз Русију, слао конвоје и конвоје тенкова, авиона, камиона, материјала, хране. Данас је обрнуто а Русија не да нема ни 20% снаге СССР-а него нема ни 20% мотивације и одлучности коју је СССР имао и то је најгоре. Мотивисаност и одлучност често надокнаде остале недостатке, као што видимо на примеру Украјине.
Veci je problem sto u modernim ratovima brojnost ljudstva ne igra ni blizu toliku ulogu kao u ratovima koje je Rusija vodila u proslosti. Ali cak da igra, Rusija danas sa manje od 2% svjetske populacije, uz demografski nepovoljnu starosnu strukturu ni na tom planu ne moze ponuditi nista vise.

Fantastična im taktika. Za sedam meseci sukoba, pet puta malobrojniji neprijatelj, uništio im skoro sva sredstva koja su pre sukoba imali, izbacio iz stroja 100.000 boraca i anektirao petinu Ukrajine.
To se sigurno na West Pointu izučava.
Instruktori im verovatno Hrvati. Dele iskustva kako je njih tri godine jeb***** 30.000 krajiških čiča. U so da su se pretvorili ne bi Hrvatima ručak osolili.
Pa opet uredno i po naređenju, pokupili pinkle i otišli za Ledine.
Dobro, neki su se i Amerika dočepali.
I da to sve sto si nabrojao je danas dovelo do kolapsa fronta, kolapsa ruske vojske i na kraju pitanje je oce li ista ostati od ruskih etnickih prostora tamo.

Veci je problem sto u modernim ratovima brojnost ljudstva ne igra ni blizu toliku ulogu kao u ratovima koje je Rusija vodila u proslosti. Ali cak da igra, Rusija danas sa manje od 2% svjetske populacije, uz demografski nepovoljnu starosnu strukturu ni na tom planu ne moze ponuditi nista vise.
Управо то, није ово корејски рат па да Кина убаци 2 милиона војника и потисне Американце. Друго време, другачији свет.

Dakle ti ne razumijes ono sto sam ja napisao?

Dao Zloba Liku za Kosovo. A ti mene onda pitas zasto nijesam pocinio samoubistvo koje ne bi nista promijenilo osim sto bi zaebalo moju familiju.

Nema tu ništa Sloba kriv, Putin kriv...ti si kriv...što nisi do poslednjeg metka, bajoneta, kundaka stao ispred nato ustaša...?

Ako je mogao Princip sam smaći Ferdinanda...deep behind enemy lines..., mogao si i ti bar trojicu nebitnih ustaša...

Ali nisi...i sad patiš od Stokholmskog sindroma....predajuci se lobotomiji od strane tvojih tlačitelja, tamničara i okupatora i čak evo poistovećujići se s njima...

Žalosno...

...

Има смисла само зашто би Аустрија била поштеђена?
Јасно ми је да су ипак стара нација која има историју и традицију и да ће паметно гледати само свој интерес, као и Мађари, али на који начин они могу да се извуку за разлику од Немаца који су све то исто?
Austrija vodi pre svega nacionalnu politiku i ima odlicnu saradnju sa Rusijom. Austrija ima ogroman gasni hub u Baumgartenu koji se snabdeva iz Rusije.
Plus u geopolitickom smislu Rusija igra na kartu sa Vatikanom, a nekadasnji nosioci "Rimskog Carstva" su bili niko drugi do AU Imperija.
Ima tu dosta zajednickog interesa.

Dakle ti ne razumijes ono sto sam ja napisao?

Dao Zloba Liku za Kosovo. A ti mene onda pitas zasto nijesam pocinio samoubistvo koje ne bi nista promijenilo osim sto bi zaebalo moju familiju.

Uopšte ne bi zaebalo tvoju familiju.
Ne daj Bože ikog takvog imati kod kuće.

Nije me briga šta i koliko serendaš. Ne reagujem na tvoje lažne suze. Sve dok ne repliciraš na moje postove. Tek tada to kažem šta te sleduje i to ublaženo. Dakle piši šta 'oćeš neću da reagujem dok se ne ''zakačiš'' na neki moj upis.

kao prvo...kineski dobrovoljci su krenuli sa čitave kinesko korejske granice...možemo li sutra kada rusi proglase antiterorističku operaciju očekivati 300 000 vojnika kako ulaze u ex ukrajinu ne samo iz pravca novoproglašene rusije..
Izvini, nisam te razumeo. Naveo sam kao primer ofanzivu 300.000 kineskih dobrovoljaca, koja je pocepala tehnički superiorni Amerikance u paramparčad.
Povukao sam paralelu sa ovim što sada rade Ukrajinci, kako i oni preplavljuju ruske položaje, ne obazirući se na gubitke.
Rusi dakle imaju kao opciju ili da redukuju liniju fronta ili da sami uvećaju broj vojnika, što oni očigledno i čine.
Specijalna operacija je prošlost.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back