Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Не ложите се, скупили снимке ко зна од кад и направили компилацију. Пола приказаног сам видео што овог пролећа што ранијих година.
Now, an unnamed U.S. intelligence official has told to the New York Times that these items are a “previously unknown decoy.”

Н ложим се ја него УС интелиџенс.
The decoys are deployed by the 9K720 Iskander-M’s solid-fuel 9M723 ballistic missiles that, according to official figures, have a range of 310 miles, although there is evidence that they can fly further than that. The decoys, according to the U.S. intelligence officials, help the missiles evade air defense systems since they are able to “trick air defense radars and fool heat-seeking missiles.”

The Iskander-M uses highly mobile launchers, each carrying two missiles, which are located across the Ukrainian border in Russia and in Belarus, and there is evidence they began to be moved into position well ahead of the invasion being launched. The missile has so far seen extensive use in the conflict, the Pentagon having assessed that as many as 100 were launched in only the first hours of fighting on February 24.

Apparently, a single 9M723 can be loaded with at least six of the decoys, which slot into tubes located at the base of the missile body:
message-editor%2F1647356936566-sa-12a.jpg

A Ukrainian Armed Forces SA-12a Gladiator (S-300V1)., VOIDWANDERER/WIKIMEDIA COMMONS
Compounding these difficulties, the Iskander-M can launch its missiles using depressed quasi-ballistic trajectories and they are reportedly capable of significant maneuvering in flight, presenting major challenges even for opponents with more robust missile defense capabilities.

Speaking to The War Zone, Dmitry Stefanovich, a Research Fellow at the Center for International Security, IMEMO RAS, observed that the decoys were likely “overkill against Ukrainian air defenses, although under some conditions the S-300V might be capable [of downing Iskanders].”

With that in mind, it is probably more likely that the Iskander-M systems have been releasing these decoys in response to being illuminated by air defense radars. Also, one would think that multiple decoy programs could be available, depending on the target, with automatic release at predetermined points during the missile's flight also being an option. Moreso, releasing no decoys at all and even unloading them for use against targets that are not highly defended by modern ABM systems, such as those in Ukraine, should also be an option. But this clearly was not the case, either by choice or by restraints on the flexibility of the system.

na ovoj temi na kojoj pisemo, na pocetku ovog rata, mozes doci do brojnih postova ovih Ruskih propagatora poznatih lazovcine na forumu u kojima su tvrdili da US ima brojne laboratorije u Ukrajini, ali su isto tako sirili propagandu da ima istih tih laboratorija po Srbiji u kojima se vrse neki antislovenski eksperimenti, neke fantomske genetske i ko zna kakve operacije i jos brdo tih majmunskih izmisljotina

takodje, objavljivali su da su Rusi zaplenili te neke laboratorije i desetine hiljada dokumenata o takvim eksperimentima u samoj Ukrajini ali nikada nisu objavili ni jedan jedini dokument

jasno da su te price, laznjak. isto to su objavljivali kad su napali Gruziju. identicne brifinge su davali.
Ne znam za Ruse, ali znam da ko god na silu ljude tjera da se podvrgnu bilo kakvoj medicinskoj proceduri, neka jede gow na.
U Americi su neki prijetili da onoga ko god nije htio njihovu "vakcinu" treba odvesti u logore, pa cak i pobiti.

Ruska propaganda je meni glupa i jednostavno to ne citam ako si na to mislio.

ispostavilo se da je Azov nevin

naime Ruje su ih sve pustile na slobodu

cak se ni brat Tixoglu nije nijednom zalio na forumu na tu odluku i upitao a zasto su ljudi sa tetoviranim svastikama pusteni da idu kuci slobodni ko Flamingosi
Ti baš umeš da napišeš glupost. Nisu nevini i nisu ih pustili, već su ih razmenili za svoje ljude. O gluposti kolika si u nekih ljudi... :fdlan::fdlan::fdlan:

Ne znam za Ruse, ali znam da ko god na silu ljude tjera da se podvrgnu bilo kakvoj medicinskoj proceduri, neka jede gow na.
U Americi su neki prijetili da onoga ko god nije htio njihovu "vakcinu" treba odvesti u logore, pa cak i pobiti.

Ruska propaganda je meni glupa i jednostavno to ne citam ako si na to mislio.
Kako to izgleda kad nekoga ne teraš, već mu samo po državi baciš nešto? Recimo kao SAD što su pobacale Agens oranž po Vijetnamu od koga i danas umiru?

Једно је сигурно......Руси неће одустати одд Украјине. Само је питање времена и места где ће уследити тешка контра. Вероватно се чекају додатне снаге које су мобилисане. Ценим да ће то бити или децембар или пролеће.
do proleca pasce i Smolensk

Pretnja nuklearkama je odraz nemoci.

Vojska im je u rasulu.Smenili su cetvrtog generala od februara.

Price za malu decu su da oni imaju neku pesadiju ili brojnost iste,da imaju bili bi tamo vec gde treba.

Cirkus je da su Ukrajinci vec odradili 4 mobilizacije,i napreduju,znamo da vise nije ni blizu kvaliteta koji zahteva rat,ali brojnost.

Ladno ce nesrece izgubiti Herson i Luganjsk,a tek ih anketirali.Hahaha

Ja tipujem da je ovde EU ****** strana. Nisu Pirgavi tek tako pobegli iz nje.
A i nas drže podalje od nje. Ma koliko se pravili grubim prema nama, uvek smo imali posebno mesto u njihovom srcu. ❤️

Mislim da nas i oni i Ameri cene, jer smo hrabri, a nismo ulizice. Niko ne voli poltrone, gmizavce, beskičmenjake, čak i ako ih koristi za svoje interese.

Dobra vremena za nas stižu. :)

Uskoro cete NATOustase da popasete nuklearku

Gde i kako videcemo.

Putin je jasno rekao ja ne blefiram.

Sad ako ne zeli da ispadne lazov, motace da odrzi rec i rokne nku NATO ustasiju. Moj favorit Lavov, kad krene da duva vetar ka Poljskoj :super:

a ako ne baci, sta ces onda?

hoces li pojesti sva _____ koja si izasrao po forumu?

ostace zapisano u istoriji uz Ime Vladimira Vladimirovica Putina - Kepec, Diktator, Ubica

u isto vreme, za najveceg pojedinacnog donatora manastira Hilandar stampaju nove pare u Britaniji da zamene stare

uz njegovo ime pise

“King Charles III, by the Grace of God, Defender of the Faith.”

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back