Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uskoro cete NATOustase da popasete nuklearku

Gde i kako videcemo.

Putin je jasno rekao ja ne blefiram.

Sad ako ne zeli da ispadne lazov, motace da odrzi rec i rokne nku NATO ustasiju. Moj favorit Lavov, kad krene da duva vetar ka Poljskoj :super:
Jel pušiš one priče, da Razlog što još nije bačena "nukelarka" taj što je danas tek 2.10 a Duma potvrđuje nove granice Rusije tek 4.10.

iz moskve se ponajbolje ne vidi liman...znam ja da putin voli loviti veprove sa šojgujom ali prijateljstvo je jedno a posao drugo a šojgu je zakazao...valja mlađe željne borbe a bez predrasuda uvaliti u vatru a ne birokrate...
Dobro si rekao. Samo 7 mjeseci prekasno. Ovo je trebalo nakon 7 dana kad se vidilo da su propusti takvi da je to za prijeki sud. Birokratsko vodjenje rata je sigurno ako ne i prvi onda jedan od prvih razloga zasto Rusi gube od prvog dana.

Profesionalnim vojnicima jos nijesu isplacene place iz 2-3 mjeseca. Mnogi su napistili vojsku ili nece da idu, ne zato sto vole Ukrope, boje se Ukropa itd. nego zato sto ih njihovi zaebavaju.
Obican covjek nije glup, pa cak ni u Rusiji iako mnogi magarci tako tvrde.

Avijacija jako malo, jedva da i ucestvuje u ratu (jos prvih tri mjeseca procjene su bile 5-10%). To je van pameti. Mislim da bi i avijacija Vojske Krajine sa svojim krsevima od aviona bila bolja, efikasnija i podrzavala svoju vojsku na zemlji i to prije 30 god..
Авијација не лети због недостатка прецизно вођене муниције. Један СУ 34 користе да баца фабовке као да је 45-а, туга и жалост.

Rusi se povukli iz Limana?

Sigurno je po planu, opšte je poznato da je brzo povlačenje najbolja moralna priprema vojske za ofanzivu.
To je Misic uradio, a zamisli kolko je to bilo rizicno. Zbog toga su svi bili protiv tog poteza jer su mislili da ce to dovesti do kolapsa cijele vojske. A to je potez koji je dobio Cersku bitku.
Ali daleko od toga da je Sojgu Misic, da je ruska vojska srpska iz PSR itd.

Elem, nato paćenici su ovde samo na drugoj temi dosta pisali kako Asad pada, tada u vreme pisanja do kraja godine. Evo godine prošle, Asad je i dalje živ legitimni predsednik Sirije.

Takodje za Krim, da nema šanse da Rusija pripoji toliku teritoriju bez borbe kad ono Krim pao bez ijednog metka bukvalno.

Pa rekoše za Mariopolj da nikad neće Rusi da ga zauzmu jer su tamo prekaljeni borci Azovci koji su eto, kao naše komšije ustaše uzimali žensku garderobu da se kamufliraju i izadju iz obruča.

Pojeli su mnogo puta gofna i poješće opet, svesni su poraza ukropa.

Za par dana videćemo drugačiju situaciju od ove što je bila do dan danas i drugačiji ritam napada.

Prvi sam ovde pre svih otkrio da su Rusi našli bio-labaratorije da bi se nakon 10 dana to pojavilo i u medijima.

Ponoviću, još malo se strpite.

A ustaše pravo u prodavnicu da vidite ima li nekih suknjica da vam pašu.

Elem, nato paćenici su ovde samo na drugoj temi dosta pisali kako Asad pada, tada u vreme pisanja do kraja godine. Evo godine prošle, Asad je i dalje živ legitimni predsednik Sirije.

Takodje za Krim, da nema šanse da Rusija pripoji toliku teritoriju bez borbe kad ono Krim pao bez ijednog metka bukvalno.

Pa rekoše za Mariopolj da nikad neće Rusi da ga zauzmu jer su tamo prekaljeni borci Azovci koji su eto, kao naše komšije ustaše uzimali ženski garderobu da se kamufliraju i izadju iz obruča.

Za par dana videćemo drugačiju situaciju od ove što je bila do dan danas i drugačiji ritam napada.

Prvi sam ovde pre svih otkrio da su Rusi našli bio-labaratorije da bi se nakon 10 dana to pojavilo i u medijima.

Asad će isto da ti ________ bez brige

Cedi moral svojih vojnika .Ljudi su ginuli mesecima za te teritorije .. Oni tesko mogu da shvate da su ih ostavili da se snalaze sami bez pomoći tokom cele Ukro ofanzive od velikih mesec dana ..Pored toliko "potencijala" nemaš dve brigade da posaljes da stavilizujes front tamo gde ga je bilo najlaske braniti na samoj reci ..Ne utvrdujes linije ne postavlja minska polja ispred odbrane ne miniras šumu gde su ti ušli sa bokova itd itd ..
Isto ko i kod nas. Sve je prepusteno inicijativi pojedinaca i svi uspjesi leze na tome, pa cak i to "vodjstvo" sputava. Rusi su naebali jer ja ne vidim da ce se tu ista mijenjati a kasno je bilo jos kod Sjeverodonjecka.

Pa rekoše za Mariopolj da nikad neće Rusi da ga zauzmu jer su tamo prekaljeni borci Azovci koji su eto, kao naše komšije ustaše uzimali ženski garderobu da se kamufliraju i izadju iz obruča.

Ali uvijek je nesto u buducnosti, pad dana , tjedan dana , proljece, puni mjesec, ovo ono...I takvi kao ti pisu gluposti i onda nestanu na mjesec dana i onda kad se vrate, opet isto...Rusi su osvojili 20% ukrajinske teritorije, gdje je bar jedan od tih 40 labosa prikazan? Zar nisu oni bili uz rusku granicu, koju su rusi imali okupiranu u dobroj duzini?

Ne znam nekako mi Srbija ima vise smisla nego Australija.
Narocito od zadnje dvije-tri godine, kad su stavljali ljude u konc. logore jer nece da se podvrgnu nasilnoj medicinskoj proceduri.
Da li su tako nesto radili u Srbiji?
Ako jesu, onda si TI u pravu.
na ovoj temi na kojoj pisemo, na pocetku ovog rata, mozes doci do brojnih postova ovih Ruskih propagatora poznatih kao lazovcine na forumu u kojima su tvrdili da US ima brojne laboratorije u Ukrajini, ali su isto tako sirili propagandu da ima istih tih laboratorija po Srbiji u kojima se vrse neki antislovenski eksperimenti, neke fantomske genetske i ko zna kakve operacije i jos brdo tih majmunskih izmisljotina

takodje, objavljivali su da su Rusi zaplenili te neke laboratorije i desetine hiljada dokumenata o takvim eksperimentima u samoj Ukrajini ali nikada nisu objavili ni jedan jedini dokument

jasno da su te price, laznjak. isto to su objavljivali kad su napali Gruziju. identicne brifinge su davali.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back