Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
z

Ozbjiljne države tako rade - pa i Mohamed Ali je odležao zbog Vijetnama…
Koje ozbiljne drzve? Nijedna. To sa Muhamedom Alijem bila je u pitanju presuda, pa se opet ispostavilo da je bio u pravu i da je taj rat bio nepotreban.

Ako neko na ovako podao nacin salje protestujuce u ono protiv cega bas najvise protestuju, u rat, to sigurno nije ni ljudsko ni hriscansko ponasanje vec osvetnicko i krvnicko i takvu vlast treba smeniti.

Na kraju, nije tu drzava da nekog "prevaspitava", postoje roditelji dok je za to vreme i posle je sve uzalud, ona je tu da reaguje tek po krivicnom zakoniku ako ima osnova. A protesti nemaju veze sa krivcnim delom.

Tako rade samo autokratski odnosno komunisticki rezimi i nisu slucajno omrazeni i od svojih i od sveta.
Ти дефинитивно немаш појма о томе шта се дешава, узроци и последице!
Довољна је твоја прва реплика:"A pre 8 godina - isto rat? Pa malo odmor?"
На који рат конкретно мислиш и дефиниција?
Оно што је евидентно, још 2007 на конференцији у Минхену, Путин је упозорио куда води политика ширења НАТО. Већ следеће године добио је рат са Грузијом. 2009 на конференцији у Букурешту, и поред свих упозорења, НАТО УПУЋУЈЕ позив Украјини. Украјина је одговорила гласањем за проруског Јануковича против владајућег про НАТО Јушченка?!
И наравно, НАТО није могао да дозволи да Јанукович заврши мандат. Организован је пуч!
И ти онда узмеш да коментаришеш? Шта си хтела да кажеш том репликом.
Онда кажеш:"Ne vodi se rat iz straha od napada, nego kad te neko napadne, nisi bas u pravu."
Када су то СРЈ, Ирак, Либија, Сирија, Авганистан напале САД и НАТО? Можеш ли ми то прецизирати? Значи, основ по коме су нападнуте поменуте земље?
Овде си искрена:"Ja ne vidim kako ovaj rat koji vodi Rusija nas "oslobadja"? Stavise, kvari nam trenutno jer napada jednu suverenu zemlju (nesto kao sto mi imamo na KiM)."
Да, ти заиста не видиш! Да ли је та суверена земља потписала два договора о мирном решењу проблема, "Минск1" и "Минск2"? Зашто нису хтели да спроведу договор у дело? Уместо преговора кренуло је масовно наоружавање и наставак убијања цивила у Донбасу и Луганску!
Да ли ти у опште знаш шта се овде дешавало и дешава? Према твојим коментарима, немаш појма!
Мени тек ти немаш шта да објашњаваш и још да оцењујеш моје знање.
Пробао сам већ пар пута да то објасним али, видим, јалова работа. Зато сам ти саветовао да баталиш политику о држиш се кухиње. Спремај зимницу, можда то знаш? О политици немаш појма!
Ma sta cu tebi da se pravdam, koji ocigledno ovamo siris neku svoju propagandu?

Ne moram da znam nista o Rusiji da bih videla da radi nesto sto ne stima, a ipak znam sigurno vise o njoj od prosecnog Rusa o Srbiji.

Pa nije li te stid da ovako agitujes kad je sam Solzenjicin, onoliki ruski rodoljub pisao, da bi bilo kakva invazija na Ukrajinu od strane Rusije bila ogromna greska, jos 1981 god?

Ја доживљавам ову жестоку нетрпељивост у расправи о руско-украјинском проблему (фаталну за оба народа и корисну само за њихове непријатеље) посебно болно, јер сам и сам мешовитог, руско-украјинског порекла, одрастао сам под заједничким утицајем обе културе и никада нисам видео и не видим никакав антагонизам између њих. Ја имам у бројним приликама писане и говоре у јавности о Украјини и њеном народу, о трагедији украјинске глади. Имам много старих пријатеља у Украјини; одувек сам знао да патња Руса и Украјинаца јесте патња истог реда изазвана комунизмом. У мом срцу нема места за руско-украјински конфликт, и ако, не дај Боже, ствари пређу у крајност, ја могу да кажем: Никада, ни под каквим околностима, ни ја ни моји синови нећемо се придружити руско-украјинском сукобу, без обзира на то колико неке усијане главе могу да нас гурају ка њему.”

Коначно, овај нобеловац у тексту „Обнова Русија” (1990) пише:

„Само размислите како се меша становништво; постоје читави региони у Украјини с претежно руским становништвом; колико људи има којима је тешко да изаберу којој од две националности припадају; колико људи има мешовитог порекла; колики мешовити бракови постоје (узгред, нико до сада о њима није мислио као мешовитим). У јеку опште дезинтеграције, не постоји наговештај једне нетрпељивости између Украјинаца и Руса. Наравно, ако би украјински народ заиста сам одлучио да се отцепи, нико не би требало да се усуди и покуша да га држи силом. Али, ово пространство је разноврсно и ту је само локално становништво оно које може да одлучи о судбини њиховог локалитета, њиховог региона, а свака новоформирана етничка мањина на том локалитету треба да се третира на исти начин ненасиља...”

I ti si se nasao nekog da prozivas da ide u kuhinju, idi ti pod kanal da popravljas svecice na kolima, drugo ti ne ide.

Screenshot_20220923_085046_com.android.chrome.jpg

Problemi u raju? Ajmo guzonje ruske, manite se tik toka i fejsa i hvatajte se oružja. Stiže zima. Prekrasan je osjećaj kada sjediš u rovu na - 20 i puška ti se zalijepi za prste. A ukrajinska zima je jakaaa

Ma 3 miliona , sve sami krezubi ...
Topovsko meso , samo gledaj šta će biti.
Ispostavilo se da krezubi uglavnom glasaju i podrzavaju proamericke politicare. Uglavnom oni koji imaju svoje vilice podrzacaju Putina.
Ispostavilo se da ste ljubomorni sto ste visegodisnjim konzumiranjem opijata pored krezubih osmeha dobili i rastopljene kicme pa mozete da menjate poze da vas je… ko kako stigne.
Mozda da vam se nisu cakre i cakrice toliko otvorile, mozda bi onda barem malo mogli da mislite svojom glavom. Ali dobro, zastupate stavove onih koji vas pkacaju jer mora kvoter da se plati dileru, nece niko da vam daje na crtu.

Pogledajte prilog 1226284
Problemi u raju? Ajmo guzonje ruske, manite se tik toka i fejsa i hvatajte se oružja. Stiže zima. Prekrasan je osjećaj kada sjediš u rovu na - 20 i puška ti se zalijepi za prste. A ukrajinska zima je jakaaa
U Ceceniji je bio najveci odziv,cak i 15 000 dobrovoljaca vise.
Razumem sto HR mediji pisu tako o Cecenima,plase se nacisti da ih ne ispeku na raznju ili ne daj Boze koriste HRvosek.

Pogledajte prilog 1226284

Index.hr je propagandno glasilo, na nivou srpskog smeća od medija Informera, Kurira ili Srpskog Telegrafa.
Juče je išao video o mobilizaciji u Čečeniji koji je upravo suprotan od ove "informacije".

Mislim da ću i tebe na Ignore, stvarno ne mogu da pratim propagandno smeće.

Tvoj pradeda je verovatno sahranjen kod Staljingrada 🤣
Nije. Ali je preziveo 2 rata. Nemci su ga tukli i slali na prinudni rad. Partizani su ga tukli i opljackali. Sovjeti su mu uzeli sve po kuci sto je ostalo. Posle rata, komunisti su ga opljackali i poslali na goli otok. I preziveo je. Imamo tradiciju u porodici , generacijama i nemamo hipstere u familiji.

Боље ти је да читаш произвођача на паковању тоалет папира него да пратиш писање Британаца.
Ево, победиће Украјина, само што није.
Једино што нико нема одговор,како, на коју фору. Да, полагањем глупости може.
Исти су писали, тврдили, санкције бацају Русију на земљу за пар недеља! Врати се на почетак и подсети се твог омиљеног градива!
Realno je da će se Rusija raspasti.Već su republike počele da se koškaju između sebe.
Samo zbog nametnutih sankcija,za godinu najkasnije dve,umiraće od bede,kao što smo mi 90 tih.Putin je samo kurton probušen,koji je svestan da je puko i sve ovo je sada samo predstava da bi se ludak još malo održao na vlasti...
Džaba mu...

Ne vodi se rat iz straha od napada, nego kad te neko napadne, nisi bas u pravu.
Rusija nakon 30 godina protestovanja protiv NATO ekspanzije danas ima izbor, da se bori odmah na susednoj teritoriji ili da sačeka deceniju i bori se na svojoj teritoriji. Rusija nije Srbija i ona aktivno štiti svoju bezbednost, nema šta više da čekaju.

Ja ne vidim kako ovaj rat koji vodi Rusija nas "oslobadja"? Stavise, kvari nam trenutno jer napada jednu suverenu zemlju (nesto kao sto mi imamo na KiM).
Naša situacija je katastrofalna jer otimači naše zemlje su nas okružili, mi nemamo vojnu opciju nego samo međunarodno pravo. Do 2022 Zapad je mogao da se pravi lud i tvrdi da je sve to bilo ok, sada ne može jer kmeče kako je isti potez Rusije nelegalan. Ali ostatak sveta to gleda i jedna po jedna država povlači priznanje Kosova, jer svaka država ima neku takvu situaciju kući a Kosovo više nije "poseban slučaj" nego pravilo.

Tako da nam je konkretnim akcijama od Krima naovamo Rusija više pomogla nego što bi ikada mogla u UN.

Zasto Srba sa Kosova kad sam i sama bombardovana? Ali mi smo nasli nacin da izadjemo na kraj s tim, i zapravo trazimo ga na civilizivan nacin, a ne na ovakav divljacki. Bar se nadam.

Nemam sta da se ugledam na Rusiju.

Upravo sam sinoc objasnjavala da je to globalizam, ali ti nista ili nisi procitao, ili shvatio.
Mi smo našli način da se pomirimo sa tom agresijom i da prećutimo, jer više od toga ne možemo. Eno je Poljska poče da traži reparaciju od Nemačke nakon punih 80 godina ćutanja...

Interesantno je da u Čečeniji nema mobilizacije.
Čečeni su ispunili plan 258% i bez mobilizacije.
Čečeni su ispunili 2000% svoj primarni zadatak.

Dovoljno je ispratiti držanje i reakciju najvećih muslimanskih država, poput Irana, Turske, Egipta i Saudijske Arabije. Čak je i Pakistan deo ekipe, samo što ga kao i Indiju, opterećuju međusobni sukobi.

Pa dosta smo mi pravoslavci krvavili gaće i zaustavljali gnev razjarenih muslimana, nakon što im ovi napakuju par krstaskih ratova i pobiju pola Bliskog istoka.

Онај ко осуђује ову задњу размјену Руса и Украјинаца подсјетио бих вас да је Израел је 2011 године размјенио заробљеног израелског војника Gilada Shalita за 1027 арапа укључујући преко 200 крвавих убица и организатора масовних терорситичких напада осуђених на доживотну казну. :think:
Није требало да размијене оне који су осуђени.
Сад ће војска на терену сваком тетовираном Укру
и страном плаћенику да пресуди на лицу мјеста.

Citiraš Klintonovu izjavu na proleće 1999-te?

Mislio sam da ne voliš Klintona.
opet mešaš vremenski tok da bi pokušao da opravdaš svoj nakaradni stav.

Klinton i saučesnici su pod fejk izgovorom 1999 prekršili međunarodno pravo i napali suverenu državu bez odobrenja UN, onda su to uradili 2001, 2003, 2011, i 2013. Time su to pravo sahranili i uveli zakon džungle u međunarodne odnose, sada kmeče kad neko drugi koristi to pravo.

Da, da predstavim slikovito, kada imaš siledžisku bandu u naselju koja teroriše narod, niko sem tih siledžija neće kmečiti kad dođe neko i nalupa stoku. Naselje slavi, a ti si onaj jedan koji kaže da se nasiljem ne rešavaju problemi i da ne treba tući ljude.

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back