Rat u Ukrajini (13)

Koji od tri ishoda vam je najverovatniji?

• Ukupno glasova
    113
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uvek kad Rusi iseku neki tvit, znam da ima neki loš za njih u istom nizu tviteva

Ima. Evo NEXTA nesto gundja:

1664825825827.png

:hahaha:

:per::per::per::per:

Putin 'deploys Belgorod nuclear submarine which carries Poseidon underwater drone capable of unleashing radioactive tsunamis which lay waste to enemy coastlines'​

YIr6m0g5
Ем те животе, по Енглезима (и Сизифу), Путин сам и порине подморницу.

To što tebi i Ukrima nešto odgovara ne znači baš ništa. U.S of A prenaduvala interesnu sferu a Kina je ekonomski sustigla, i narušila se ravnoteža snaga. Isto kao devedesete, samo tad je Zapad prodirao a sad ih Rusi teraju od svoje granice. Sad će Ukri da pokazuju pasoše i u Odesi i Nikolajevu i u Zaporožju.

Kad kažeš "Ukri", misliš na "Ukrajince"?

Nisam baš oduševljen tim novogovorom. Jesmo li mi Srbi ili Srbijanci?

Kako je ta arogancija opasna, od nje su patili i Rusi kad su krenuli na Ukrajinu.
Ima jedan scenario koji se upravo odvija, Ukrajina vraca oteto uz obilatu pomoc zapada, i to prilicno brzo.
Cuj Rusija jos nije u ratu, ne nego Zimbabve ratuje u Ukrajini.
Ti il si turbo mlad i naivan, ili glup ko Q.

Rusi ne ratuju, ovo MZ Donbasa rade reda uz 160 k ruskih vojnika najvište.

To nije rat.

-,
Da. Sama predstava kako su se naši pretci za slobodu jugoslovenskih naroda borili, izborili i od krvnika oslobodili
dostinu ex JU gradjana posrami da su ovakve junacine i njihove ideale zbog alavo nemoralnih i nesojskih motiva izdali.
"Oslobođeni" potomci tih predaka diljem ex-JU danas i ne znaju da su slobodni i da im je bolje no u JU jer ne razumiju engleski.

-.
Nabiem na q. vase oslobadjanje. Dva djeda su mi u tome ucestvovala za partizanske strane i oba su se kajali vise nego cetnici sta su "izborili".

Za nošenje s današnjim teškim geopolitičkim izazovima i krizama potpuno nespremna i nekompetentna vladajuća politička elita EU, u kojoj dominiraju poluhisterični pripadnici različitih ekoloških i zelenih pokreta, ne samo što ne ulijeva optimizam, već građanima prije jamči povratak u srednji vijek. Ta nova politička garnitura ne zna ništa, ne poznaje povijest niti što iz nje može naučiti, odgajana je na posthladnoratovskim obrascima poimanja (geo)politike i uz to je krajnje ideologizirana​

Uvijek, kada je kroz povijest netko Europi uspio obuti zajedničke čizme, one su redovito spremno marširale na Rusiju. Bilo je tako u doba Napoleona, jednako kao i u Hitlerovo doba. Pokoreni su europski narodi u tom maršu sudjelovali pod jednom glavnom zastavom, u sklopu nepobjedivih Napoleonovih postrojbi, jednako kao i pod zapovjedništvom čeličnog Hitlerovog stroja – Wermachta, u čije su redove slali svoje ponajbolje sinove, koji su, najčešće ni sami ne znajući što ih je snašlo, u velikom broju svoje mlade živote ostavljali na nepreglednim ukrajinskim i ruskim stepama, močvarama Bjelorusije ili vrletima Kavkaza – tisućama kilometara od svojih domova.

Rezultat svega je, dakle, bilo – ne pobjedonosni marš združenih europskih postrojbi ispod pariškog Slavoluka pobjede ili berlinskih Brandeburških vrata, već potpuni debakl odnosno marširanje ruskih i sovjetskih vojnika europskim prijestolnicama, uz redovite posljedične tektonske političke potrese na tlu Europe – pad starih carstava ili pak podjele kontinenta na istočni i zapadni dio odnosno na sfere utjecaja. Naravno, sve to i uz goleme civilne žrtve, razaranja, glad, bijedu, neimaštinu, cvjetanje crnog tržišta, kriminala i što sve ne.

Zanimljivo je kako je moto svih tih marševa na Rusiju od strane njihovih predvodnika uvijek bio isti: „moj je prethodnik pogriješio, ja znam u čemu, i sada sam vojno neusporedivo jači i zato ću sigurno pobijediti“.

Sumorna atmosfera, miris baruta i straha​

Naravno, nije teško dokučiti čemu ovakav uvod i da je jasno kako „ciljam“ na sumornu europsku (ali i svjetsku) današnjicu, u kojoj se u zraku sve jače osjeća miris baruta i straha. Jer i na tlu današnje Europe istoj se upravo nastoje (i to uspješno) obuti nove zajedničke čizme. S potpuno istim ciljem, samo s drukčijom ideologijom kao pokretačkom silom za mase. Nekad su to bili „Liberté, égalité, fraternité“, pa borba protiv bezbožnog boljševizma i komunizma, dok je sada to „mantra“ o borbi demokracija protiv diktatorskih režima. U pozadini je, naravno, i onda i sada bila isključivo borba za prirodna bogatstva i resurse, za kontrolu prostora i ključnih strateških točaka – i ništa više od toga.

Međutim, zanimljivo je kako se pri tom potpuno apstrahira činjenica da je Rusija, za razliku od spomenutih povijesnih vremena, kada je možda bila samo vojna sila – danas nuklearna velesila, potpuno al pari sa SAD-om, a u pojedinim segmentima i nadmoćna.​

No, i što s tim nuklearnim oružjem...?
Kad obje strane istresu arsenal, morat ćeš dalje ratovat konvencionalnlo, a onda će se događat ovo što se sada događa u Ukrajini, samo što će hrvatske gardijske brigade ući u Moskvu i Vladivostok...

.

.

Kad kažeš "Ukri", misliš na "Ukrajince"?

Nisam baš oduševljen tim novogovorom. Jesmo li mi Srbi ili Srbijanci?
Da li ti je smetalo kad je Druga Srbija Srbiju nazivala “Srbistan”? Ukrop je inače skraćenica za političku partijiu “Udruženje Patriota Ukraine” - “Українське об'єднання патріотів”. Dole im je grb i Porošenko u njihovom prsluku kad im se udvarao da ga podrže na izborima:

4EB67440-D35B-4798-AA53-503B17DD8D2C.jpeg
EF912BCD-E50F-415D-A41F-BA1E0CA81F01.png
EF912BCD-E50F-415D-A41F-BA1E0CA81F01.png

Poslednja izmena:
hebote ukri se uspoređuju s vijetnamom...znači žele tkz.narančasti agens po glavama i tepih bombardiranje...već vidim rusa kako govori ...morali smo uništiti kijev da bi ga spasili...hebeni čarli ratovo je sa šakom riže i mesom od pacova a ovi ****** cvile neprestano jer im wii fee nije dostupan

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back